ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.6.12

Οι προκλησεις είναι τεράστιες...

Γράφει ο Φακίτσας Γιώργος
 
Γεια σας,
παρακολουθώντας την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, υπό τον κ. Σαμαρά, δύο σκέψεις περνάνε από το μυαλό μου: "Ο Θεός να βάλει το χέρι του" και "Ελπίζω όσα ονόματα δεν είναι βαριά, να μην βαρύνουν απότομα"...
Όλοι γνωρίζουμε τα "αγκάθια" που θα χρειαστεί να χειριστεί το κυβερνητικό σχήμα. Η οικονομία είναι στο επίκεντρο, αλλά γύρω της θα αναπτυχθούν ένα σωρό άλλα προβλήματα όπως η κοινωνική συνοχή, τα εργασιακά κλπ. Θα πρέπει να γίνουν υψηλής ακρίβειας ελιγμοί, ώστε να αποφύγουμε οποιοδήποτε ατύχημα που θα δημιουργήσει αλυσιδωτή έκρηξη σε όλους τους τομείς. 
Με τις αποφάσεις στον τομέα της οικονομίας, δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Αντίθετα, είναι ιδιαίτερα εύκολο να είναι όλοι δυσαρεστημένοι. Εκεί λοιπόν πρέπει να δώσουν προσοχή και να πείσουν για την αναγκαιότητα των μέτρων, παρέχοντας συγχρόνως αποδείξεις ότι η προσπάθεια "πιάνει τόπο" και δεν γίνεται απλά για να μην παραδεχτεί κανείς την αποτυχία του!
Ωστόσο, "αγκάθια" θα χρειαστεί να χειριστεί η Νέα Βουλή. Με ιδιαίτερα διαφοροποιημένη σύνθεση, σίγουρα θα είναι τουλάχιστον πιο ενδιαφέρουσα από τις προηγούμενες...
Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι ώρα να σπάσουν οι κομματικές γραμμές. Βουλευτές που καλούνται να ακολουθούν κομματικές γραμμές, δεν μπορούν να είναι συγχρόνως εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών! 
Επίσης, το ευαίσθητο θέμα του νόμου περί ευθύνης υπουργών είναι κάτι που θα πρέπει να το λύσει η Βουλή και όχι η κυβέρνηση. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει το στρουθοκαμηλισμό ένα όργανο που ενώ έχει την ισχυρότερη εξουσία, με ιδιαίτερη ευκολία την παραδίδει στην Κυβέρνηση και τα κόμματα.
Τέλος πρέπει με ιδιαίτερη προσοχή διαχειριστούν την δυναμική του εκλογικού σώματος να μετατοπίζεται με ιδιαίτερη ευκολία προς την μία ή την άλλη ακραία πολιτική κατεύθυνση. Τα άκρα είναι πάντα απαραίτητα για να ορίζεται το κέντρο. Αυτό είναι κανόνας. Αν όμως το κέντρο δεν μπορεί να διαχειριστεί την δύναμή του, τότε η δύναμη θα μεταφερθεί στα άκρα! Δεν φταίει το χέρι που δίνει μπουνιά, φταίει το μυαλό που δίνει την εντολή!
Οι προκλήσεις δεν είναι μόνο για την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ, που πολλοί τον κατηγορούν ότι δεν ήθελε να κυβερνήσει αλλά να ασκήσει αξιωματική αντιπολίτευση, πρέπει να αντιληφθεί την διαφορά της ευθύνης του!
Δεν πρέπει το δεύτερο κόμμα να επαναπαυθεί και απλά να περιμένει την σειρά του στην εναλλαγή εξουσίας μεταξύ πρώτου και δεύτερου, όπως είχαμε μάθει μέχρι σήμερα. Αυτό το παιχνίδι -ελπίζω- ότι τελείωσε...

Πρέπει τα κόμματα να αντιληφθούν ότι τα ποσοστά που έλαβαν στις 17 Ιουνίου δεν είναι πραγματικά, αλλά σε μεγάλο βαθμό δυνητικά.
Το μήνυμα των εκλογών ήταν ένα... Διαλύστε οτιδήποτε παλιό και ξαναφτιάξτε το με αρχές, νέο υλικό και σωστές βάσεις. Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να υπάρχετε με όρους, νοοτροπίες και στρατηγικές που χρησιμοποιήθηκαν πριν από 20 χρόνια. Η κοινωνία αλλάζει ποιοτικά και αντί τα πολιτικά κόμματα να είναι μέρος της αλλαγής είναι εμπόδιο σε αυτή. Αυτό πλήρωσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές...
Πρέπει οι πολιτικοί αρχηγοί, οι υπουργοί και οι βουλευτές να αντιληφθούν την ευθύνη και τις προκλήσεις αυτής της Βουλής. Δεν είναι απλά μία διαχειριστική πρόκληση, ούτε μία πολιτική διαδικασία, είναι ένας χορός όπου πρέπει να κάνουν σωστά και συγχρονισμένα με την κοινωνία βήματα. Για να μην ποδοπατήσει ο ένας τον άλλο και για να μην μοιάζουν με τις μαϊμούδες που χορεύουν στα πανηγύρια...
Και επειδή ο Θεός είναι της μόδας τελευταία, ας προσέξουν γιατί μπροστά σε μία απογοητευμένη κοινωνία, ούτε εκείνος δεν θα μπορεί να τους σώσει!
Kalo kouragio
Γιώργος Φακίτσας
Οι πολιτισμένοι λαοί κερδίζουν την εξουσία με την ψήφο των πολλών, κυβερνώνται με την ικανότητα των ολίγων και μεγαλουργούν με την πνοή του ενός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: