ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.1.13

Σε Ρώσους(;) ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ Sintez-Gazprom δίνουν τα περισσότερα. Δύσκολες επιλογές κυβέρνησης-ΤΑΙΠΕΔ

Σε Ρώσους(;) ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ
Ενώ η τρόικα πιέζει για επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων και η κυβέρνηση "καίγεται" να παρουσιάσει  αποτελέσματα  σ'αυτό το κρίσιμο μέτωπο, που συναρτάται με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την αλλαγή του επιχειρηματικού-οικονομικού κλίματος, το ΤΑΙΠΕΔ  καλείται να λάβει σήμερα αποφάσεις  για την πώληση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, που θα είναι η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση. Η επιλογή αγοραστών φαίνται ότι είναι εύκολη με βάση τα προσφερόμενα τιμήματα, καθώς οι ρωσικές εταιρίες πλειοδοτούν καθαρά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Δυσχεραίνεται όμως από το γεγονός ότι η ΕΕ δεν θέλει κυριαρχική παρουσία ρωσικών εταιριών στην ελληνική αγορά αερίου, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να ικανοποιήσει κατά το δυνατόν και τα γχώρια πιχειρηματικά συμφάροντα.
Πρόβλημα δεν υπάρχει με την πώληση της δημόσιας έκτασης  490 στρεμμάτων στην Κασσιόπη Κέρκυρας, που προορίζεται για τουριστική αξιοποίηση.  Το ΔΣ του Ταμείου ΑξιοποίησηςΙδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα επικυρώσει τυπικά την παραχώρηση της   στον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο NCH Capital, ο οποίος κατέθεσε τη μοναδική προσφορά.
Με κατατεθειμένες πέντε ενδεικτικές προσφορές - δύο για ΔΕΠΑ, δύο για ΔΕΣΦΑ κι άλλη μία "πακέτο" για τις δύο εταιρίες - το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ συνεδριάζει σήμερα για να εγκρίνει τις συμβάσεις πώλησης τκαι τους τελικούς όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Οι ενδεικτικές προσφορές έχουν υποβληθεί από τους εξής υποψήφιους επενδυτές, που συμμετέχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού:
- Η ρωσική Gazprom για την ΔΕΠΑ
- Η Μ&Μ GasCo (Βαρδινογιάννης/Motor Oil -Μυτιληναίος) για την ΔΕΠΑ
- Ο ρωσικός όμιλος Sintez Group (μέσω της Negusneft) για την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ
-  Κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο μετέχουν η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ και το τσέχικο PP Fund για την ΔΕΣΦΑ
- Η Socar (κρατική εταιρία αερίου του Αζερμπαϊτζάν) για την ΔΕΣΦΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Sintez να προσφέρει 1,8 δισ. ευρώ για την απόκτηση των ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ. Λίγο μικρότερη είναι η προσφορά της  Gazprom, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ρωσικό τύπο.
Η M&M (Motor Oil-Μυτιληναίος) κατά πληροφορίες προσφέρει 900 εκ. για την ΔΕΠΑ. Οι προσφορές των ενδιαφερομ΄νων για την ΔΕΣΦΑ κινούνται στα ρπίπεδα 300-400 κ. ευρώ.
Ετσι, είναι προφανές ότι το ελληνικό δημόσιο θα αποκομίσει 200-400 εκ. ευρώ περισσότερα, αν παραχωρήσει τις δύο εταιρίες "πακέτο" στην Sintez ή στην Gazprom.


sofokeousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: