ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.11.13

Απόφαση - δικαίωση 10 Σχολικών Φυλάκων


Απόφαση - δικαίωση 10 Σχολικών Φυλάκων
Με πανηγυρική δικαίωση ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του δικαστικού αγώνα των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, οι οποίοι, έχοντας στο πλευρό τους τη Δημοτική Αρχή και τον ίδιο τον Δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, με αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων, ζητώντας να παραμείνουν στη θέση τους, μετά την κατάργησή τους στην οποία προχώρησε η Κυβέρνηση.
Μετά τη δικαίωσή τους, με την έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία είχαν ήδη επιστρέψει στις θέσεις εργασίας τους, σήμερα νωρίς το απόγευμα αναρτήθηκε και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (24277/26.11.2013, Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων), που αφορά στο αποτέλεσμα της κύριας δίκης, που έγινε στις αρχές του μήνα. 
Σύμφωνα με αυτήν, η αίτηση των δέκα Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Νεάπολης - Συκεών θα συνεχίσουν να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα σχολικά κτίρια μέχρι την εκδίκαση της τακτικής αγωγής, η οποία τοποθετείται στα τέλη της άνοιξης.
«Πρόκειται για μια νέα πανηγυρική δικαίωση του αγώνα μας. Από την πρώτη στιγμή τονίζαμε την ανάγκη της παραμονής των σχολικών φυλάκων στις θέσεις τους, διαφωνώντας πλήρως με την απόφαση που τους κατήργησε, μαζί με τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, μέσα σε μια νύχτα. Ο αγώνας μας αυτός, όμως, όσο και αν κάποιοι εγκάθετοι προσπαθούν να τον αγνοήσουν ή να τον απαξιώσουν, θα συνεχισθεί μέχρι την τελική δικαίωση των σχολικών φυλάκων» δήλωσε ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.
Να σημειωθεί ότι, ο κ. Δανιηλίδης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, ήταν ο μοναδικός και βασικός μάρτυρας υπεράσπισης και στις δύο δίκες που προηγήθηκαν, ενώ από τη θέση του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Ε.Δ.Κ.Μ.), όσο και από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης & Απασχόλησης της ΚΕΔΕ, πρωτοστάτησε στη στήριξη των εργαζομένων και τη λήψη αποφάσεων για την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης.
Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών: «Ο αγώνας θα συνεχισθεί»
«Ο νόμος που κατήργησε τους Σχολικούς Φύλακες είναι άδικος και κινείται έξω από κάθε λογική νόμου και συντάγματος. 
Κατ’ αρχήν η αδικαιολόγητη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους σχολικούς φύλακες δεν εξυπηρετεί σε τίποτα το φερόμενο στόχο για την εξυγίανση της οικονομίας και των δημοσιονομικών μεγεθών, αφού η μισθοδοσία των Σχολικών Φυλάκων δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ούτε με ένα ευρώ, δεδομένου ότι τα χρήματα καταβάλλονται απευθείας από το ταμείο του δήμου. 
Δεύτερον, τα χρήματα που είναι αναγκασμένος ο δήμος να δαπανήσει για την αποκατάσταση της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων μετά από κάθε είδους ζημιές και βανδαλισμούς, είναι πολλαπλάσια από το κόστος της μισθοδοσίας των Σχολικών Φυλάκων, η παρουσία των οποίων είναι αποτρεπτική για κάθε επίδοξο βάνδαλο», τόνισε και στις δυο καταθέσεις του ο Δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, απαντώντας σε ερωτήσεις της "έδρας", ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη δικαίωση των εργαζόμενων, που σφραγίσθηκε με τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου.
Ανέφερε, μάλιστα, το γεγονός ότι, ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών διέθεσε 1,5 εκατ. ευρώ από το δημοτικό ταμείο για συντηρήσεις, επισκευές, ελαιοχρωματισμούς, εξοπλισμό και εργασίες αναβάθμισης στα σχολικά συγκροτήματα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά πριν ακόμα ξεκινήσει η σχολική χρονιά σημειώθηκαν ήδη διαρρήξεις και εκτεταμένες καταστροφές, ενώ εντοπίστηκαν και υλικά χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε σχολικούς χώρους! Το διάστημα, δε, της απουσίας τους τα κρούσματα διαρρήξεων και βανδαλισμών σημείωσαν ιδιαίτερη έξαρση.
Ωστόσο, ο κ. Σ. Δανιηλίδης δηλώνει αποφασισμένος να μην αρκεστεί σ’ αυτές τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά να συνεχίσει τον αγώνα και μέσα από την ΚΕΔΕ, για την τελική δικαίωση των Σχολικών Φυλάκων, αλλά και την επέκταση του θεσμού και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
«Η κατάργηση του αναντικατάστατου θεσμού των Σχολικών Φυλάκων δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή από κανέναν που ζει την πραγματικότητα της καθημερινότητας. Δεν θριαμβολογούμε για το αποτέλεσμα. Ο αγώνας είναι μεγάλος μέχρι την τελική δικαίωση των εργαζομένων, που θα είναι η πλήρης ακύρωση του νόμου» δηλώνει και προσθέτει: 
«Ακολουθούμε σταθερή γραμμή με αποφασιστικότητα και επιδεικνύουμε με πράξεις ότι στηρίζουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. 
Παράλληλα, εστιάζουμε και στην προστασία της σχολικής κοινότητας, των μαθητών και εκπαιδευτικών, και την ασφαλή λειτουργία των σχολικών κτιρίων».



Δεν υπάρχουν σχόλια: