ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.4.14

Εμπλοκή με mini bond. Όπλο στην κόντρα ΕΕ-ΔΝΤ για το χρέος


Εμπλοκή με mini bond. Όπλο στην κόντρα ΕΕ-ΔΝΤ για το χρέος

 Σκληρό παρασκήνιο αποκαλύπτεται πίσω από διαπραγμάτευση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, καθώς οι Ευρωπαίοι αν και αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε αρκετά επίπεδα, πέραν του δημοσιονομικού, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αρχίσουν τα… «πειράματα» όπως χαρακτηριστικά λένε. Από την ελληνική πλευρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φαίνεται να έχει πάρει το μήνυμα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να αφήνουν πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο μεγαλύτερης καθυστέρησης, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για «έξοδο στις αγορές το νωρίτερο εντός του πρώτου 6μηνου».
Σε αυτή τη φάση ο διακηρυγμένος στόχος της «trial and error» εξόδου της Ελλάδας στις αγορές έχει αναχθεί σε αντικείμενο διαπραγμάτευσης και μοχλό πίεσης μεταξύ Ελλάδας, ΕΕ και ΔΝΤ στη σκακιέρα της διαπραγμάτευσης για την ελάφρυνση του χρέους.
Το ΔΝΤ παραμένει επιφυλακτικό καθυστερώντας περαιτέρω την εκταμίευση των δόσεων, καθώς θέτει ως προαπαιτούμενο τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος για τον επόμενο χρόνο και δεν αρκείται πλέον στις ρητές διαβεβαιώσεις αλλά ζητά μέτρα και «οδικό χάρτη».
Αντιλαμβανόμενη τη νέα παρασκηνιακή κόντρα ΕΕ-ΔΝΤ και προσπαθώντας επανατοποθετηθούν οι Έλληνες αξιωματούχοι πιέζουν προς την κατεύθυνση της ανάληψης δράσης και της επίτευξης συμφωνίας για τα μέτρα και το χρονοδιάγραμμα ελάφρυνσης του χρέους.
Οι ισορροπίες είναι σύνθετες και εύθραυστες καθώς οι αλλαγές στρατηγικής από την πλευρά της Ελλάδας,τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο έχουν περιορίσει τις «συμμαχίες». 
Ενώ το τεχνοκρατικό team εργάζεται πυρετωδώς προσπαθώντας να κλείσει εκκρεμότητες και προαπαιτούμενα στην πολιτική σκηνή τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς καθιστώντας τις διαπραγματεύσεις «κινούμενη άμμο».
Η έκδοση του ομολόγου καθυστερεί, τα προαπαιτούμενα αν και ελάσσονος σημασίας, σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, εν τούτοις παραμένουν ανοιχτά δίνοντας πάτημα στους Ευρωπαίους και χώρο ελιγμών και υπαναχωρήσεων στο ΔΝΤ.
Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με το mini-bond των 3-5 δισ. 5ετούς διάρκειας με το οποίο το ΥΠΟΙΚ και ο ΟΔΔΗΧ θέλουν να δοκιμάσουν τα νερά και να αποδείξουν ότι οι αγορές έχουν ανοίξει για την Ελλάδα μετατίθεται διαρκώς τόσο χρονικά, ενώ τροποποιούνται και τα σενάρια ποσού και διάρκειας. 
Σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα των Financial Times η Ελλάδα μπορεί να πετύχει και επιτόκιο-έκπληξη 3,5-3,8%, καθώς τα spreads τις περιφέρειας έχουν σαφή τάση αποκλιμάκωσης και το παράθυρο ευκαιρίας είναι διάπλατα ανοιχτό, τώρα.
 
Όσο όμως η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ αποτελεί τροχοπέδη για τις εξελίξεις και ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρώπη εντείνεται οι συνθήκες μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιδεινωθούν καθιστώντας... error την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: