ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.9.08

ΟΙ "ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ"..... ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ


Εκκρεμότητες ,οι άλλες εκτάσεις, που σύμφωνα με τη Μονή τής έχουν αφαιρεθεί από το Δημόσιο, είναι 14.000 στρέμματα στην Ουρανούπολη, 6.000 στρέμματα στα Νέα Ρόδα και 12.000 στρέμματα στην περιοχή της Ορμύλιας. Δηλαδή συνολικά 32.500 στρέμματα, τα οποία η ελληνική πολιτεία παραχώρησε στη συνέχεια ως κλήρο σε πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία.

Η Μονή υποστηρίζει πως της ανήκαν κι άλλα δύο μεγάλα αγροκτήματα στη Χαλκιδική, το πρώτο στον Αγιο Μάμαντα και το δεύτερο στην περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα η Νέα Τρίγλια (Σοφουλάρ), συνολικής έκτασης 35.200 στρεμμάτων.

Αυτά τα δύο αγροκτήματα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Μονής, παραχωρήθηκαν στην ελληνική πολιτεία στα μέσα της δεκαετίας του 20, ώστε να παραιτηθεί το Ελληνικό Δημόσιο από κάθε αξίωση στις εκτάσεις της Βιστωνίδας.

«...με αδιαμφισβήτητους τίτλους κυριότητας, αναγόμενους στα Βυζαντινά χρόνια, τους οποίους όλοι σεβάστηκαν και αναγνώρισαν, στην κυριότητα της Μονής ανήκαν τα εξής Μετόχια.

  • Ολόκληρη η περιοχή της Ουρανούπολης, έκτασης περίπου 14.000 στρεμμάτων.
  • Ολόκληρο το νησί της Αμμουλιανής.
  • Τα Νέα Ρόδα, έκτασης 6.000 στρεμμάτων.
  • Η περιοχή Βατοπεδίου της Ορμύλιας, έκτασης 12.000 στρεμμάτων.
  • Ο Αγιος Μάμας και η περιοχή που σήμερα είναι η πόλη της Νέας Τρίγλιας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: