ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.12.09

Ή θα χρεοκοπήσουν τα νοικοκυριά ή η οικονομία. Αποφασίστε!

Γιάννης Παπαϊωάννου

Σε κάθε χώρα χωρίς παραγωγική βάση ή θα ευημερούν οι αριθμοί ή θα ευημερούν οι άνθρωποι. Εκτός αν υπάρχει παραοικονομία.

Είναι δεδομένο ότι η παραοικονομία, οι ακάλυπτες επιταγές και το μαύρο χρήμα ήταν που κράτησαν για ένα διάστημα την κατανάλωση σε υψηλά επίπεδα, και κράτησαν την κρίση μακριά μας κατά τους πρώτους κρίσιμους μήνες αυτής, τότε που κινδύνευε το τραπεζικό σύστημα και τότε σταμάτησε η ροη δανεικών στην οικονομία. Υπήρχε τότε και η προσδοκία εύκολης και ανέξοδης εξόδου από την κρίση.

Να σημειωθέι ότι η οικονομία μας είναι προσανατολισμένη -απελπιστικά- στην κατανάλωση και στα κρατικά χρήματα σε μια χώρα χωρίς παραγωγή.

Από τα μέσα του Ιουνίου όμως και έκτοτε αυτοί «οι πόροι» μοιάζει να εξαντλήθηκαν και άρχισε να διακρίνεται ο άνθρωπος μετά την κρίση που μοιάζει με φτωχοδιάβολο.

Καταλυτικό επιβαρυντικό στοιχείο στην οικονομία ήταν η κυβερνητική αστάθεια του τέλους εποχής Καραμανλή και η παραλυτική εκλογολογία

Σημεία των καιρών, η πτώση της κατανάλωσης η παγωνιά στην οικονομία, η εμφάνιση στα ραδιόφωνα διαφημιστικών από τοκογλύφους, η εμφάνιση εισπρακτικών εταιρειών, η αύξηση των σφραγισμένων επιταγών και υστέρηση εσόδων από το προϋπολογισμό.

Σήμερα η Ελληνική κρίση έχει τρία αλληλένδετα σκέλη.

Η μείωση της ροής των δανεικών και των διαθέσιμων εισοδημάτων οδηγεί μείωση της ζήτησης και της κατανάλωσης.

Αυτό με την σειρά του μειώνει την φορολογητέα υλη και τα έσοδα του κράτους από ΦΠΑ και από την φορολογία εισοδήματος και ταυτόχρονα οδηγεί σε απολύσεις και ο κύκλος ξαναρχίζει. Ένας ολέθριος κύκλος που οδηγεί στην συρρίκνωση της οικονομίας μας η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στην κατανάλωση.

Την ίδια στιγμή αυτή η κατάσταση δημιουργεί στο κράτος ταμειακά ελλείμματα τα οποία για να καλύψει αφαιρει χρήμα από την αγορά κάνοντας την κατάσταση χειρότερη.Άλλος ένας Φαύλος κύκλος ύφεσης ελλειμμάτων νέας ύφεσης νέων ελλειμμάτων.

Και το τρίτο επίπεδο είναι η απουσία παράγωγης που αναφέρθηκε ήδη και είναι αποτέλεσμα λάθος επιλογών και πολιτικής αβουλίας τα τελευταία 35 χρόνια.

Βεβαίως εσχάτως ανακαλύψαμε ότι η φοροδιαφυγή είναι συστηματική και ότι αν λυθεί θα τρώμε περίπου με χρυσά κουτάλια. Είναι η κότα με τα χρύσα αυγά. Άνοιξε από ότι είδα και ένα φόρουμ διαλόγου για να την πάταξη της. Το τι ακούμε δεν έχει όριο. Μυθικά ποσά φοροδιαφεύγουν, ικανά να ταΐζουν όλης της γης τους πεινασμένους ενώ ο πολίτης συζητά με τον έφορο το πως θα του βάλει χέρι στην τσέπη.

Πέρα απο το βλακώδες του πράγματος είνα γεγονός ότι απλά το κράτος αναζητά τρόπους να αφαιρέσει με το μαλακό χρήμα από την αγορά. Το κάνει συκοφαντώντας τημ αγορά και με σκοπό όχι για να τα ρίξει το χρήμα σε κάποιο άλλο ευπαθές σημείο της αλλά για να καλύψει τα ελλείμματα του. Γνώμη μου είναι ότι το κράτος υψώνει το πήχη επικίνδυνα εδώ και θα την πατήσει. Έχω τη εντύπωση ότι η πραγματικότητα θα μας διαψεύσει.

Οι μεγάλες και μεσαίες εταιρίες τα πολυκαταστήματα τα σούπερ μάρκετ τα νοσοκομεία και όλος ο δημόσιος τομέας έχουν διπλογραφικό σύστημα . Οι μονοί που δεν έχουν είναι τα περίπτερα τα βενζινάδικα τα καφενεία και τα συνοικιακά μπακάλικα οι ταβέρνες τα μπαράκια και κάποιοι αυτοαπασχολούμενοι υδραυλικοί ηλεκτρολόγοι μερεμετατζίδες και οι γιατροί.

Στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι φτωχοδιάβολοι που προσπαθούν να επιβιώσουν και οποίοι έχουν αγοράσει όλα του τα υλικά που εμπορεύονται και χρησιμοπιιουν από κάποιο πολυκατάστημα εταιρεία και έχουν πληρώσει και το ΦΠΑ για αυτά.

Ενώ σε κάποια σημεία αυτού του τμήματος της αγοράς γίνονται όργια είναι σχεδόν σίγουρο ότι τυχών χτύπημα αυτών θα είναι καίριο χτύπημα στην κατανάλωση το όποιο θα φέρει ανεργία και απώλεια εισοδήματος και νέα ύφεση με νέα ταμειακά ελλείμματα.

Απόλυτος παραλογισμός.

Ο μόνος τρόπος ανάκαμψης είναι αν βρεθεί ένα νέο τρόπος και κυρίως ένας νέος λόγος αναχρηματοδότησης της οικονομίας. Δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν διακρίνεται στον ορίζοντα -ιδιαίτερα μετά την αποτυχία στην Κοπεγχάγη και την ματαίωση της πράσινης ανάπτυξης-

η χρεοκοπία των νοικοκυριών ή της οικονομίας είναι δεδομένη. Μαθηματικά βέβαιη. Αν η αγορά δεν χρεοκοπήσει την Ελλάδα η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τα νοικοκυριά της.

Αποφασίστε

Δεν υπάρχουν σχόλια: