ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.12.10

Προς Σοσιαλιστές: Γιατί δεν υπάρχει ένα διεθνές ταμείο τύπου ΔΝΤ για τις τράπεζες;

Ειλικρινά απορώ πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένα διεθνές ταμείο τύπου ΔΝΤ για τις τράπεζες.  Ως μηχανισμοί  και ως οικονομίες πολλές από αυτές είναι μεγαλύτερες από πολλά κράτη.  Θα έπρεπε λοιπόν να υπάρχει  ένα  τέτοιο ταμείο που θα στηρίζει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα σε περιόδου κρίσης. Ένας μηχανισμός ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχειών  απολύσεων αναδιαρθρώσεων και ελεγχόμενης χρεοκοπίας των τραπεζών με ανάλογη ζημιά στο ιδιώτη μέτοχο ή καταθέτη.

Ένας μηχανισμός όπου  οι υπό χρεοκοπία  τράπεζες θα στηρίζονταν από  την ίδια την αγορά τους και στο οποίο οι κεντρικές τράπεζες θα είχαν κάποιο επικουρικό ρόλο. Ένας μηχανισμός που θα επέβαλε τον αυτοέλεγχο  και την αξιολόγηση στο σύστημα όπως κάνει το ΔΝΤ στις χώρες.

Αντί για αυτό σήμερα το κάθε κράτος  επιβαρύνεται τα χρέη και τα τοξικά του τραπεζικού του συστήματος   και  στηρίζει την τραπεζική του αγορά. Ήδη η Ελλάδα έχει δώσει εγγυήσεις για 90 δις ευρώ ενώ η Ιρλανδία έχει σχεδόν κρατικοποιήσει εκ νέου της τράπεζες της. Δυο κράτη  που αμφότερα είναι στο ΔΝΤ ενώ στην περίπτωση της Ελλαδας δεν υπήρχαν ούτε καν τοξικά προιώντα στην τραπεζική αγορρά. Το ίδιο συνέβει σε όλα τα κράτη και με αυτό τον τρόπο κοινονικοποίησαν τις ζημιές.
Ειπώθηκε ότι  οι τράπεζες είναι πολύ μεγάλες για να χρεοκοπήσουν και δεν ειπώθηκε ότι  οι εθνικές οικονομίες είναι απείρως μεγαλύτερες  και όμως χρεοκοπούν. Αυτό είναι  τουλάχιστον ανιθηκότητα ή ατιμία.
Νομίζω είναι  μια καλή ιδέα  και μαι πρόταση για τους απανταχού  σοσιαλιστές   και  όχι μόνο,  ενώ γίνεται σαφές ότι εάν υπήρχε ένα τέτοιο ταμείο τότε η κρίση δεν θα είχε εξαπλωθεί σε άλλα οικονομικά πεδία και  ίσως δεν θα είχε πάρει αυτή την μορφή  που έχει σήμερα αλλά θα είχε  παραμείνει εσωτερική τραπεζική ελεγχόμενη κρίση
Γιάννης Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια: