ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.4.12

Η θυσία που συγκλονίζει όλο τον κόσμο


Η αυτοκτονία αυτή ήταν μια γροθιά στο στομάχι της ελληνικής κοινωνίας. Ένα βίαιο ξύπνημα από τον προσωπικό και κοινωνικό μας λήθαργο. Ένας άνθρωπος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του και επιλέγει συνειδητά, την πιο ιδιωτική στιγμή του, να την κάνει δημόσια. Στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας..

μπροστά στα μάτια εκατοντάδων πολιτών. Με μια σφαίρα στο κεφάλι.


Η επιστολή της κόρης του Δημήτρη Χρίστουλα:


Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.

Για κάποιους, για ΄΄τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας΄΄, σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς. .. Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.

Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου ΄΄ To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία..μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση΄΄.

Έμμυ ΧριστούλαΤον γύρο του κόσμου κάνει η απόλυτη αυτή πολιτική πράξη

Σοκαρισμένη, συγκλονισμένη, οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν απόλυτα την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας μετά την αυτοκτονία του 77χρονου άνδρα. Ενός ανθρώπου που δούλεψε έκανε οικογένεια, μεγάλωσε παιδί, αλλά επέλεξε να αυτοκτονήσει, ένα «αξιόπρεπες τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου», όπως έγραψε στο ιδιόχειρο σημείωμά του.


Τον γύρο του κόσμου εν τωμεταξύ έχουν κάνει η αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα και τα επεισόδια που ακολούθησαν, με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναφέρονται στο θέμα ως αποτέλεσμα των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Στη διεθνή ειδησεογραφία κυριαρχεί η αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα την τελευταία τριετία, γεγονός που προκαλεί αίσθηση στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το Reuters αναφέρεται εκτενώς στην κοινωνική και πολιτική διάσταση της αυτοκτονίας του 77χρονου, η οποία «γρήγορα πυροδότησε κύμα συμπάθειας σε μια χώρα όπου ένας στους πέντε είναι άνεργος και ένα αίσθημα εθνικής ταπείνωσης συνοδεύει τις διαδοχικές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις».

«Πράξεις αυτοκτονίας έχουν υπάρξει καταλυτικές στην ανάπτυξη λαϊκής διαμαρτυρίας στο παρελθόν. Ένας Τυνήσιος έμπορος λαχανικών πυροδότησε τη λεγόμενη "Aραβική Άνοιξη" πυρπολώντας τον εαυτό του το Δεκέμβριο του 2010», υπογραμμίζει το πρακτορείο.

«Η τραγωδία γρήγορα πήρε πολιτικές διαστάσεις, με τα μικρά, αντιμνημονιακά κόμματα που ετοιμάζονται για τις επερχόμενες εκλογές να επιρρίπτουν ευθύνες στα μεγαλύτερα κόμματα», συμπληρώνει.

Παράλληλα, το τηλεγράφημα αναφέρεται σε στατιστικά στοιχεία για την άνοδο των αυτοκτονιών. «Τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν ότι οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 18% το 2010 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά καθώς η αυξανόμενη ανεργία, οι υψηλότεροι φόροι και οι συρρικνούμενοι μισθοί οδήγησαν τους Έλληνες στην απόγνωση. Πέρυσι, ο αριθμός των αυτοκτονιών μόνο στην Αθήνα αυξήθηκε κατά περισσότερο από 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Στο υψηλό ποσοστό αυτοκτονιών που σημειώνονται στην Ελλάδα την τελευταία τριετία αναφέρθηκε και το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg.

«Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί περισσότερες από 1.500 αυτοκτονίες στην Ελλάδα», σημειώνει. «Πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε στο σημείο στη διάρκεια της ημέρας, φωτογραφίζοντας τον αυτοσχέδιο βωμό και αφήνοντας μηνύματα όπως «Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία» και «Το μνημόνιο ενός φόνου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα επεισόδια που ακολούθησαν την αυτοκτονία ήταν πρώτο θέμα στον ιστότοπο του BBC, όπου επισημαίνεται ότι «η κατάθλιψη και οι αυτοκτονίες φέρονται να έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα καθώς η χώρα εφαρμόζει σκληρά μέτρα λιτότητας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια χρέη της».

«Ένας ηλικιωμένος άνδρας που αυτοκτόνησε έξω από την ελληνικό κοινοβούλιο στην Αθήνα, όντας προφανώς απελπισμένος εξαιτίας των χρεών του, υπογράμμισε το ανθρώπινο κόστος μια οικονομικής κρίσης που δεν έχει μόνο φέρει τη χώρα στο χείλος της αβύσσου οικονομικά αλλά έχει επίσης οδηγήσει σε εκτίναξη του αριθμού των αυτοκτονιών», επισημαίνει η ανταποκρίτρια της βρετανικής Guardian στην Αθήνα.

Η επίσης βρετανική εφημερίδα Ιndependent αναδημοσιεύει τηλεγράφημα του Associated Press που τιτλοφορείται «Αυτοκτονία συνταξιούχου πυροδοτεί βίαιες συγκρούσεις». «Ένας Έλληνας συνταξιούχος αυτοπυροβολήθηκε στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, κατηγορώντας του πολιτικούς για την οικονομική κρίση στη χώρα σε ένα σημείωμα που οδήγησε σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών», αναφέρεται.

«Αυτοκτονία συνταξιούχου πυροδοτεί διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Ελλάδα», ήταν ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του γερμανικού δικτύου Deutsche Welle. «Τα ποσοστά αυτοκτονιών στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί από τότε που άρχισαν να εφαρμόζονται μέτρα λιτότητας με στόχο τη μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων [..] προκειμένου η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. «Οι συντάξεις είναι ένας από τους τομείς που δέχθηκαν πλήγμα εξαιτίας των μέτρων λιτότητας», υπογραμμίζει.

Στο περιστατικό της αυτοκτονίας στο Σύνταγμα και στα επεισόδια που ακολούθησαν μεταξύ «..πολιτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ» αναφέρεται και η Wall Street Journal. «Τα πολυάριθμα μέτρα λιτότητας έχουν οδηγήσει σε δραστικές μειώσεις των συντάξεων και άλλων παροχών, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 25%», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Την ίδια ώρα, το εισόδημα των Ελλήνων συμπιέζεται και από τις περικοπές των μισθών και την αύξηση των φόρων, από τα ακίνητα ως τη βενζίνη».

Η αμερικανική εφημερίδα παραθέτει τα στοιχεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Κλίμακα», η οποία προσφέρει τηλεφωνική υποστήριξη σε όσους σκέφτονται να θέσουν τέλος στη ζωή τους. Συγκεκριμένα, η οργάνωση αναφέρει ότι τον τελευταίο χρόνο οι κλήσεις έχουν διπλασιαστεί και προέρχονται από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης, τα οποία τους οδηγούν σε απόγνωση.

«Με σφαίρα βάζει τέλος στην οικονομική του απόγνωση» ήταν ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος των New York Times, με την εφημερίδα να περιγράφει το τραγικό συμβάν ως «δημόσια αυτοκτονία Έλληνα εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων». Και σε αυτό το δημοσίευμα γίνεται λόγος για την αύξηση των ποσοστών αυτοκτονιών στη χώρα, η οποία «παρουσίαζε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, καθώς οι αυτοκτονίες δεν ξεπερνούσαν τις 300 ετησίως».

«Η πρόσφατη αυτοκτονία Έλληνα συνταξιούχου αποτελεί ένδειξη της δυσχερούς κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα», επισημαίνεται στον αγγλόφωνο ιστότοπο του ρωσικού RT, που επικαλείται σχόλια του διευθυντή της εταιρείας συμβούλων επενδύσεων DV Advisors, Πάτρικ Γιανγκ. «Δυστυχώς, όλοι οι Έλληνες πολιτικοί και μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων πρέπει να κατηγορηθούν ότι στην ουσία αφήνουν τους πολίτες τους να πεθάνουν της πείνας», σχολίασε.

stopcartel Newsdesk

Δεν υπάρχουν σχόλια: