ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.4.12

Φουκαράδες χωρίς τέλος

thumb
Του Αλέξανδρου Μερκούριου
Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για το απονενοημένο διάβημα του φαρμακοποιού. Ο ίδιος ο αυτόχειρας γνώριζε πάρα πολύ καλά τι έκανε. Και όσοι έχουν φτάσει σε ακραίες καταστάσεις γνωρίζουν πάντοτε πολύ καλά τις συμβαίνει πριν αποφασίσουν.
Εγώ θα σας πω απλά γιατί βρισκόμαστε σε ακραίες καταστάσεις σε αποδοχές, μισθούς και συντάξεις. Δεν λέω για τους φόρους, γιατί όπως (δεν) έχετε καταλάβει, όλο το κολπάκι με της καθυστέρηση υποβολής των δηλώσεων, έχει μόνο σκοπό να γίνουν οι εκκαθαρίσεις το καλοκαίρι…
Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Ποια μείωση 22% στις αποδοχές, που ήταν ως τώρα το πρόβλημα… Η πραγματικότητα λέει ότι με την αυγή του 2012 για πρώτη φορά οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης εμφανίζονται να είναι λιγότερες από τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας. Ή δηλαδή αυτό που έγινε πραγματικότητα όταν περισσότεροι από 8.000 κανονικά εργαζόμενοι συμφώνησαν ή αναγκάστηκαν να μετατρέψουν τη σύμβασή τους από πλήρους σε μερικής απασχόλησης. Κάτι που σημαίνει ότι οι αποδοχές τους μπορεί να πέφτουν έως και 40% ή 50%. Και σιγά σιγά ο «στρατός» των επί  4ωρία απασχολουμένων που δηλώνουν ότι εργάζονται κανονικά αλλά εισπράττουν 500 ευρώ μεικτά, σαν συνταξιούχοι,  αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο μέγεθος.
Τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την Επιθεώρηση Εργασίας είναι αποκαρδιωτικά. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης να είναι λιγότερες από τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασίας. Στο πρώτο δίμηνο του 2012, προσλήφθηκαν με «8ωρο» 32.577 άτομα έναντι 43.900 το αντίστοιχο διάστημα του 2011 και 79.932 ατόμων το 2010. Αντίστοιχα, στο πρώτο δίμηνο του 2012, οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης (4ωρη) και εκ περιτροπής εργασίας (2-3 φορές εβδομαδιαίως) ξεπέρασαν τις 35.000 όταν ήταν 33.000 πέρυσι και πρόπερσι.
Αυτά για τους κανονικά εργαζόμενους. Τι γίνεται με αυτούς που έχασαν τη δουλειά τους. Ακούστε: Τη Μεγάλη Τρίτη οι κάπου 300.000 δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας κατ’ αρχήν θα εισπράξουν το «κουρεμένο» το δώρο του Πάσχα και δεύτερον θα δουν για πρώτη φορά να κατατίθεται στον τραπεζικό τους λογαριασμό το μειωμένο επίδομα ανεργίας. Όσοι απολύθηκαν τον Μάρτιο, αντί για δώρο θα πάρουν... tip 43 ευρώ, και όσοι απολύθηκαν πριν τον Ιανουάριο, θα εισπράξουν ως δώρο το αστρονομικό ποσό των 180 ευρώ. Όσο για το επίδομα ανεργίας, θα διαμορφωθεί στα 360 ευρώ για όποιον έχασε τη δουλειά του αλλά δεν έχει παιδιά. Δηλαδή, εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους ύστερα από 15 ή 20 χρόνια έχοντας πληρώσει απίστευτες εισφορές υπέρ ανεργίας για όλα αυτά τα χρόνια και τώρα καλούνται να βρεθούν αντιμέτωποι με το ποσό των 360 ευρώ τον μήνα.
Τι έρχεται, τώρα… Η ρύθμιση για την ταυτόχρονη πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, είναι ότι στο όνομα της αποκατάστασης της νομιμότητας, θα εκτοξευτεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των εργαζομένων που θα εισπράττουν με καθυστέρηση το μισθό τους. Ήδη, ανεπίσημα στοιχεία που φτάνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 400-500.000 μισθωτούς οι οποίοι εισπράττουν τους μισθούς τους με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο μηνών. Οι φόβοι για περαιτέρω αύξηση του αριθμού των απλήρωτων εδράζονται στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις, από τη στιγμή που θα ζοριστούν στο να καταβάλλουν ταχύτερα φόρους και εισφορές, θα στραφούν αναγκαστικά στο καθαρό ποσό της μισθοδοσίας για να αναζητήσουν πηγές ρευστότητας.
Όλα αυτά ενώ η «μαύρη εργασία» έχει φτάσει στο 1.3 του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, το πετρέλαιο θέρμανσης κοστίζει όσο η σαμπάνια και η εφορία ακόμη δεν έχει περάσει ούτε ξυστά από τα σπίτια μας.
Και μερικά μόνο σας είπα…

Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια: