ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.6.12

Στάση πληρωμών εντός του Ιουλίου, "προφητεύουν" οι New York Times



Η ευρωπαϊκή κρίση, με επίκεντρο την Ελλάδα και την Ισπανία, συνεχίζει να αποτελεί μεγάλο μέρος της αμερικανικής ειδησεογραφίας, με την προβολή, ιδιαίτερα, του ενδεχόμενου χρεοκοπίας της πρώτης και της εξόδου της από την ευρωζώνη.
Ενδεικτικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times», που κάνει λόγο για «στάση πληρωμών» τον Ιούλιο, μπροστά στην πιθανότητα εξάντλησης των κρατικών ταμείων στην Ελλάδα, μετά τις βουλευτικές εκλογές. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, η Αθήνα θα μπορούσε να οδηγηθεί στην προσωρινή διακοπή καταβολής μισθών και συντάξεων, εισαγωγής καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων. Επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι οι
αξιωματούχοι που αναζητούν λύσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης εξετάζουν ακόμη και τη χρήση των κεφαλαίων που προορίζονταν για τη στήριξη των προβληματικών ελληνικών τραπεζών.
Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι οι Έλληνες ηγέτες υποστηρίζουν ότι, παρά τα 130 δισ. ευρώ του σχεδίου διάσωσης, αντιμετωπίζουν έλλειμμα 1,7 δισ. ευρώ, λόγω της μείωσης των φορολογικών εσόδων και άλλων εισροών. Η βαθιά ύφεση και οι βίαιες περικοπές -πάντα, σύμφωνα με την εκτενή ανταπόκριση από την Αθήνα- έχουν περιορίσει τις δυνατότητες προσώπων και επιχειρήσεων να καταβάλουν φόρους. Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό διευρύνθηκε και από την παρακράτηση του 1 δισ. ευρώ από το σχέδιο διάσωσης, καθώς η τρόικα αναμένει το κατά πόσον η νέα ελληνική
κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας.
Ακόμη όμως και στην περίπτωση αποδέσμευσης της βοήθειας δεν είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, καθώς βιώνει την ίδια σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν και άλλες προβληματικές χώρες της ευρωζώνης. Η παρατεταμένη λιτότητα δυσκολεύει και δεν διευκολύνει τη δυνατότητα να ξαναγίνουν πάλι αυτάρκεις αυτές οι χώρες, τονίζεται στο δημοσίευμα. Ένα θέμα στο οποίο δίνεται έμφαση είναι το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, το οποίο, παράλληλα με την αδυναμία καταβολής φόρων, οδηγεί σε περιορισμό των κρατικών εσόδων.
Σε δημοσίευμα στην «Wall Street Journal» καταγράφεται, ιδιαίτερα, ο ρόλος της Γερμανίας έναντι της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, υπό την απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και την κατάρρευση του ισπανικού τραπεζικού συστήματος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπό αυτές τις συνθήκες, η γερμανική κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει εάν αξίζει, για τη σωτηρία του ευρώ, να θέσει σε κίνδυνο τη δική της ευημερία. Οι επικριτές της γερμανικής προσέγγισης για την κρίση, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Ιταλία, υποστηρίζουν ότι η επιβολή σκληρής λιτότητας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες έχει οδηγήσει στην όξυνση του
προβλήματος.
Επίσης, προβάλλεται το γεγονός ότι η αντίδραση κατά της οικονομικής συνταγής της Γερμανίας είχε κορυφωθεί κατά τη διάρκεια μιας γερμανικής κοινοβουλευτικής αποστολής στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο, η οποία, σύμφωνα με πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτήν, αντί να οδηγήσει σε μια φιλική ανταλλαγή απόψεων, οδήγησε σε μια έντονη αντιπαράθεση. Οργισμένοι Έλληνες βουλευτές, όπως υπογραμμίζεται, κατηγόρησαν τη Γερμανία για τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα. Ορισμένοι μάλιστα δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, θέτοντας παράλληλα το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί βουλευτές, ακόμη κι εκείνοι που αντιτίθενται στην ευρωπαϊκή πολιτική της Μέρκελ, έφυγαν από την Αθήνα έκπληκτοι και απογοητευμένοι.
Στη «Washington Post», σε σχετικό δημοσίευμα, προβάλλεται η άποψη για τη διασύνδεση μεταξύ κρατών και τραπεζών στην Ευρώπη και πώς οι καταρρέουσες τράπεζες μπορούν να συμπαρασύρουν τα κράτη, ενώ η κρίση κρατικών χρεών μπορεί να συμπαρασύρει τις τράπεζες. Όπως τονίζεται, τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας ξεκίνησαν και από το κρατικό χρέος, αλλά μεταφέρθηκαν και στον τραπεζικό τομέα, όταν οι επενδυτές έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Οι ελληνικές τράπεζες κατείχαν μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων και υπέστησαν και αυτές μεγάλες απώλειες από την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων. Το σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ περιλαμβάνει και χρηματικά ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση των
τραπεζών, όπως σημειώνεται.
Στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Bloomberg» συνεχίζονται και σήμερα να προβάλλονται εκτιμήσεις για το τι θα γίνει στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι μια κυβέρνηση, η οποία δεν θα τηρήσει τους όρους του σχεδίου διάσωσης, θα μπορούσε να οδηγήσει στη διακοπή των δανειακών εισροών από την ΕΕ και το ΔΝΤ προς την Ελλάδα, αφήνοντας ως μόνη
επιλογή την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Μολονότι μια επιστροφή στη δραχμή θα μπορούσε να ενισχύσει τις εξαγωγές και την τουριστική βιομηχανία, όπως εκτιμάται, το χρέος της Ελλάδας θα παρέμενε υψηλό και δεν θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί χωρίς εξωτερική βοήθεια.

http://dailynews24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: