ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.7.12

ΑΣ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ



Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε, πως όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, το πολίτευμά μας μετατράπηκε από κοινοβουλευτική Δημοκρατία σε άκρατη κομματοκρατία που οδήγησε την χώρα στην οικονομική, πολιτική και ηθική εξαθλίωση. Η λειτουργία του κράτους οριζόταν και εξακολουθεί να ορίζεται από το κομματικό συμφέρον χωρίς να υπάρχει για κανένα τομέα της κοινωνίας μας νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο. Τα «παραθυράκια» των νόμων δίνουν τη δυνατότητα στην εκάστοτε πολιτεία να καταστρατηγεί τους νόμους προς ίδιον συμφέρον. Γι΄ αυτό, λοιπόν, η πατρίδα μας, σήμερα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα, που θα ορίζει την σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας  προς όφελος του Ελληνικού λαού και της ιδίας. Ένα Σύνταγμα που θα οδηγήσει την χώρα δυναμικά μπροστά με ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργώντας συνθήκες πραγματικής και σωστής λειτουργίας της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας. Μιας Δημοκρατίας που δεν θα χειραγωγείται από φαύλες σπείρες συντεχνιακών ανθρώπων, από πεινασμένους πολιτικάντηδες για χρήμα και εξουσία, από επίορκους του όρκου που έδωσαν στην υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Η προεκλογική περίοδος των Εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012, σημαδεύτηκε από τον τρόμο και τον φόβο που έσπειραν τα μνημονιακά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενα από τους τροϊκανούς, αλλά και από τα εγχώρια παπαγαλάκια της νέας τάξεως πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης, τα Ελληνικά ΜΜΕ, για επιστροφή της χώρας στη δραχμή και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς, ένα μέρος των Ελλήνων πολιτών υπέκυψε σε αυτά τα φοβικά σύνδρομα και με την ψήφο του σε συνδυασμό με το δώρο των 50 εδρών του καλπονόμου, έδωσε την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το δεκανίκι τους, τη «Δημοκρατική Αριστερά». Έτσι, το αργότερο μέχρι την προσεχή Πέμπτη θα πρέπει ο Πρωθυπουργός της χώρας να «μπει» στη βάσανο της συνεδρίας των προγραμματικών δηλώσεων και να αποδείξει πως όσα υποσχόταν από την πρώτη ημέρα που ηγείται της ΝΔ, ισχύουν και από τη στιγμή που το κόμμα του έγινε Κυβέρνηση.
Στις 12 Μαΐου 2011 ο  κ. Σαμαράς στο «Ζάππειο 2» είπε: «… o Ελληνικός λαός μας απαιτεί να δούμε την Ελλάδα από την αρχή. Απαιτεί τομές ριζοσπαστικές. Με νέο Σύνταγμα και νέους Θεσμούς. Με νέο πολιτικό και δημόσιο ήθος. Απαιτεί να ξεκολλήσουμε επιτέλους απ’ αυτήν την εικόνα μιας τραυματισμένης Ελλάδας, μιας Ελλάδας της ανασφάλειας και του πανικού…».
Ακολούθως, στις 29 Ιουνίου 2011, συστήνει επιτροπή αναθεωρήσεως του Συντάγματος υπό την προεδρία του κ. Αβραμόπουλου. Το πόρισμα της δεκαμελούς επιτροπής ήταν 31 προτάσεις, οι οποίες θα έρχονταν σε δημόσια συζήτηση μετά την εκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση.
Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής του Κόμματος για την προετοιμασία της πρότασης Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είπε μεταξύ άλλων: «Ήρθε η ώρα μέσα από την κρίση να ανοίξει ο δρόμος για τη Νέα Μεταπολίτευση. Γιατί μέσα από την κρίση, που βιώνουμε αυτόν τον καιρό, προβάλλει η ιστορική ανάγκη για μεγάλες και βαθιές τομές στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματός μας. Αυτή την ιστορική ανάγκη υπηρετεί η σημερινή υπεύθυνη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Μεταπολίτευση, που θα οδηγήσει στη Νέα Ελλάδα. Σήμερα, θέτουμε προς δημόσια διαβούλευση και συζήτηση τις προτάσεις μας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, για τη νέα αρχιτεκτονική της ελληνικής πολιτείας….». Η αναθεώρηση, λοιπόν, του Συντάγματος αποτελεί τον βασικό πυλώνα του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ. Στόχος της, με τις αλλαγές που θα επιχειρηθούν είναι η εξισορρόπηση και η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος με τη δημιουργία ουσιαστικών αντίβαρων στον πρωθυπουργοκεντρικό σημερινό χαρακτήρα του, η διαφάνεια στην πολιτική μας ζωή και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού στους θεσμούς και το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρετεί, η πιο αποτελεσματική προστασία των κοινωνικών αγαθών και των ατομικών δικαιωμάτων, η συμβολή στην ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας. Αυτές οι προτάσεις-κατευθύνσεις αναρτήθηκαν και στο επίσημο διαδικτυακό ισότοπο της ΝΔ.
            Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να αποδείξει ο κ. Σαμαράς, πως θα υλοποιήσει όσα διατύπωνε μέχρι σήμερα, αυτός και το κόμμα του και πως δεν είναι ο σύγχρονος Μαυρογιαλούρος της σημερινής πολιτικής σκηνής. Ήρθε η ώρα για να ξεκινήσουν οι διεργασίες για νέο Σύνταγμα, μέσω του οποίου θα θεσπισθεί ανεξάρτητο Συνταγματικό Δικαστήριο με την ενίσχυση του θεσμού των ενόρκων, που θα παρεμβαίνει σε όποιες εκτροπές άρθρων του Συντάγματος. Ήρθε η ώρα για να ξεκινήσει ο πλήρης διαχωρισμός της εξουσίας που ασκεί η εκάστοτε κυβέρνηση προς την λειτουργία του κράτους. Η κυβέρνηση- κράτος είναι σήμερα έννοια ταυτόσημη, που δημιούργησε όλα τα επακόλουθα που βιώνουμε στον τόπο μας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει οι εκάστοτε κυβερνήσεις να διορίζουν τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών χειραγωγώντας τες. Πρέπει να ηγούνται των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημοσίου τομέα επιστήμονες καριέρας και όχι η στελέχωσή τους να γίνεται με κομματικά-πολιτικά κριτήρια.
            Κε Σαμαρά, κε Πρωθυπουργέ, «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Υλοποιήστε με όποιο πολιτικό κόστος, όσα τόσα χρόνια διακηρύττετε για τη νέα Μεταπολίτευση, η οποία δεν θα έχει καμιά σχέση με την προηγούμενη, που έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες. Δώστε στον Ελληνικό λαό ένα νέο Σύνταγμα, για το καλό, πρωτίστως, του Ελληνικού λαού.
            Σε επόμενο άρθρο μου, θα καταθέσω μερικές από τις δικές μου προτάσεις για τη σωστή λειτουργία της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας, μέσω ενός Νέου Συντάγματος.

Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος


  

         

Δεν υπάρχουν σχόλια: