ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.12.12

Ο Σόιμπλε ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:: ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΨΕΜΑΤΑ Ανέφικτοι οι στόχοι για την Ελλάδα Έγγραφα-φωτιά που αποκαλύπτει η Real δείχνουν ότι το χρέος το 2020 θα φτάσει στο 126,6%

Σόιμπλε: Ανέφικτοι οι στόχοι για την Ελλάδα
Ανεφικτοι είναι οι στόχοι του προγράμματος που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, σύμφωνα με έγγραφα-φωτιά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που αποκαλύπτει η Real News. Όπως προκυπτει οι στόχοι για χρέος 124% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω από 110% το 2022 απέχουν αρκετά δισεκατομμύρια από την πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών το ελληνικό χρεος θα διαμορφωθεί στο 126,6% το 2020, παρουσιάζοντας απόκλιση €5,5 δισ. έναναντι του στόχου.
Το θέμα επεσήμανε και το Sofokleousin.gr στις 28 Νοεμβρίου αναγνωρίζοντας την ανάγκη για νέα μέτρα €5 δισ. πριν από τη δόση, ώστε να ανταποκριθεί το πρόγραμμα στη συμφωνία του Eurogroup και να μπορέσει το ΔΝΤ να λάβει την απόφαση για εκταμίευση της δόσης.
Το πρόβλημα εντόπισαν και οι Financial Times στις 29 Νοεμβρίου προβλέποντας παράλληλα νέα μέτρα ή de-facto κούρεμα. 
Αν και οι αποκλίσεις ήταν γνωστές εκ των προτέρων, τα ερωτηματικά που εγείρονται με αφορμή τα δυο έγγραφα είναι σκληρά: 
1. Γιατί το Eurogroup ανακοίνωσε στόχους που δεν προκύπτουν
2. Γιατί η Ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε μια συμφωνία καταδικασμένη σε αποτυχία
3. Πως θα περάσει αυτή η συμφωνία από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ χωρις να τηρούνται ούτε οι κατά παρέκλιση στόχοι βιωσιμότητας του χρέους,
4. Θα επιμείνουν τελικά στην εφαρμογή της συμφωνίας ζητώντας πρόσθετα μέτρα από την κυβέρνηση;
Απαντώντας σε σχειτικές ερωτήσεις κομμάτων στη Γερμανική Βουλή ο Σόιμπλε καταρρίπτει και δυο ακόμη μύθους γύρω από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας; 
Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι  “μια παράταση του προγράμματος για δύο χρόνια δεν ισχύει”, αλλά η παράταση αφορά “τους στόχους υλοποίησης, προκειμένου να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για την οικονομική αναπροσαρμογή της μεγαλύτερης από την αναμενόμενη ύφεση”. Το μίνιμουμ πλεόνασμα θα πρέπει να επιτευχθεί έως το 2016 αντί για το 2014, αλλά τονίζεται ότι “η επιμήκυνση του προγράμματος δεν προκύπτει από όλα αυτά”, στοιχείο που καταρρίπτει και τον όποιο ισχυρισμό για ενδεχόμενη χαλάρωση της λιτότητας στο ορατό μέλλον.
 Στο ίδιο έγγραφο καταδεικνύεται ακόμη η αδυναμία της Ελλάδας να απορροφήσει διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια. Από τα 20,4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013 η Αθήνα έχει απορροφήσει μόλις τα 7,1 δισ. ευρώ. Για τη διετία 2012-13 διατίθενται 13,4 δισ. ευρώ και σύμφωνα με τον Σόιμπλε “ο στόχος που έχει τεθεί για την απορρόφηση των συμφωνημένων ποσοστών αυξήθηκε”.
 Τέλος, η εκταμίευση των 9,3 διδ. ευρώ που έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους δεν είναι δεδομένη αλλά εξαρτάται από την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων. Ενδεικτικά αναφέρεται η εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης και η ένταξη 2.000 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς εφεδρείας έως το τέλος του 2012, το άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων, οι αλλαγές στα εργασιακά και οι ρήτρες αναπλήρωσης σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: