ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.7.08

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΤΑΣΘΑΛΙΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ



ΕΡΩΤΗΣΗ


Για τους κ.κ. Υπουργό Δικαιοσύνης και Απασχόλησης


Θέμα: «Παρά τη σωρεία καταγγελιών υπαλλήλων κατά της προϊσταμένης Υποθηκοφύλακας Καλλιθέας και συζύγου δικαστικού λειτουργού, που εδώ και μήνες έχουν κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στα Υπουργεία σας, η παραμονή της συγκεκριμένης Υποθηκοφύλακας ως υπεύθυνης του συγκεκριμένου Υποθηκοφυλακείου, δημιουργεί εύλογες υποψίες συγκάλυψης και άνωθεν «προστασίας» ως αντιστάθμισμα στη συνδρομή που παρέχει με εικονικές προσλήψεις «ημετέρων» (με πραγματικούς όμως μισθούς!) στις ασύδοτες ρουσφετολογικές πρακτικές της Κυβέρνησής σας και δεν συμβάλλει καθόλου στην διασφάλιση των απαιτούμενων εχεγγύων ήθους και νομιμοφροσύνης που οφείλουν να συνοδεύουν τους φορείς της συγκεκριμένης δημόσιας λειτουργίας.»



Σύμφωνα με καταγγελίες υπαλλήλων, για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Υποθηκοφυλακείο Καλλιθέας η αρμόδια υποθηκοφύλακας είχε επιβάλλει ένα ιδιότυπο κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ των εκεί εργαζομένων, καλλιεργώντας αντιπαραθέσεις και ένα καθεστώς τρομοκρατίας και καχυποψίας, με σκοπό να μεταβιβάζει διαρκώς τις ευθύνες, αλλά και την προσοχή αυτών, μακριά από δικές της, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πράξεις κακοδιαχείρισης, οικονομικές ατασθαλίες και παράνομες ευνοιοκρατικές προσλήψεις «ημετέρων» διπλοθεσιτών.


Η κατάσταση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη μέσω αναφορών που υπέβαλλαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, υφιστάμενοι της υπάλληλοι, όσο και πρόσωπο που προσέλαβε η ίδια η υποθηκοφύλακας αρχικά ως έμπιστό της, αλλά στη συνέχεια, συνειδητοποιώντας το μέγεθος της κακοδιαχείρισης, αλλά και της παραπλάνησης που είχε υποστεί από την ίδια, προχώρησε σε έλεγχο των οικονομικών του Υποθηκοφυλακείου και διαπίστωσε την αδικαιολόγητη μη απόδοση στο Δημόσιο ποσού ύψους 300.000 ευρώ για το χρονικό διάστημα 1996 – 2006. Η μεταστροφή της στάσης του συγκεκριμένου υπαλλήλου μετά την συνειδητοποίηση εκ μέρους του των όσων συνέβαιναν στο συγκεκριμένο Υποθηκοφυλακείο είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση όχι μόνο του ιδίου, αλλά και της συζύγου του και λοιπόν συναδέλφων του.


Οι σχετικές αναφορές έχουν κοινοποιηθεί στα συνερωτώμενα Υπουργεία (όπως ενδεικτικά αναφέρεται η αριθμ. Πρωτ. 1071/28.2.08 για το Υπουργείο Δικαιοσύνης και 166/08 για το Υπουργείο Απασχόλησης), ενώ δύο αναφορές έχουν κατατεθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά (ενδεικτικά αναφέρονται οι υπ’ αριθμ. 1915/29.2.08 και 2704/26.3.08). Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, σε συνάντηση αντιπροσώπων των καταγγελλόντων υπαλλήλων με τον ίδιο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ειδοποιήθηκε και εμφανίστηκε και ο δικαστικός λειτουργός – σύζυγος της εν λόγω Υποθηκοφύλακος (!!!), ο οποίος μετά της συζύγου συσκέφθηκε επί μακρόν με τον κ. Σανιδά κατ΄ιδίαν πριν ο τελευταίος εξέλθει του γραφείου και διαβεβαιώσει τους καταγγέλλοντες υπαλλήλους ότι δεν θα υπάρξουν εκδικητικές απολύσεις εις βάρος τους και θα επιληφθεί της υπόθεσης η Δικαιοσύνη … Ωστόσο, ακολούθησαν αρκετές απολύσεις, ενώ η δικαστική, όσο και η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης δεν φαίνεται να προχωρά, όπως δυστυχώς συμβαίνει πλέον τακτικά με εκκρεμότητες «ημετέρων», καταδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την ύπαρξη και τη λειτουργία ενός συστήματος Κυβερνητικής χειραγώγησης ελεγκτικών θεσμών και μερίδας της Δικαιοσύνης.


Τεράστια ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός, μετά την αναφορά προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και την γνωστοποίηση της δεκαετούς «μαύρης τρύπας» των 300.000 ευρώ, η συγκεκριμένη Υποθηκοφύλακας προχώρησε ξαφνικά σε πληρωμές 292.000 και 24.000 ευρώ προς το Δημόσιο. Επιπλέον, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες υπαλλήλους, ποινική δίωξη που εκκρεμεί εναντίον της συγκεκριμένης Υποθηκοφύλακος για παλαιότερες μισθοδοσίες ανύπαρκτων υπαλλήλων δεν έχει ακόμα εκδικαστεί, αφού η δίκη διαρκώς αναβάλλεται.


Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες πολυάριθμων υπαλλήλων, η συγκεκριμένη Υποθηκοφύλακας απολαμβάνει ασυλίας από την αρμόδια πολιτική ηγεσία καθώς έχει «παράσχει» το Υποθηκοφυλακείο στο οποίο προΐσταται στην Κυβέρνηση Καραμανλή ως ρουσφετολογικό εργαλείο παράνομων διπλοπροσλήψεων συνδικαλιστών και στελεχών της Κυβερνώσας παράταξής, που αμείβονται από περισσότερα του ενός υποθηκοφυλακεία παράλληλα! Και αυτές οι καταγγελίες έχουν περιέλθει σε γνώση τόσο της αρμόδια Εισαγγελικής αρχήςκαι του ίδιου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όσο και των Υπουργείων Απασχόλησης και Δικαιοσύνης, που αδρανούν προκλητικά. Χαρακτηριστική της αλαζονικής συμπεριφοράς, χάρη και στην άνωθεν προστασία, που επιδεικνύει η συγκεκριμένη Υποθηκοφύλακας είναι η καταγγελλομένη άρνησή της να υποβληθεί στους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας!


Πέρα από τον έντονο προβληματισμό των διωχθέντων υπαλλήλων για την επιεικέστατη αντιμετώπιση του ζητήματος από τον Εισαγγελέα στον οποίο ανατέθηκε η υπόθεση, αλλά και για τη διάψευση των διαβεβαιώσεων του κ. Σανιδά, προβληματισμός που ενισχύεται με δεδομένη την ιδιότητα του συζύγου της συγκεκριμένης Υποθηκοφύλακας ως δικαστικού λειτουργού, ο οποίος μάλιστα ενημερώνεται, καλείται και παρίσταται σε κατ’ ιδίαν συσκέψεις του κ. Σανιδά για το θέμα (!!!) είναι διάχυτη και έντονη η εντύπωση τους ότι τα συναρμόδια Υπουργεία αδρανούν, παρέχουν «ανταποδοτική» των γαλάζιων ρουσφετολογικών διπλο-προσλήψεων «προστασία» και δεν λαμβάνουν μέτρα αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας, αλλά και του κύρους του συγκεκριμένου Υποθηκοφυλακείου με την προσωρινή – έστω – μέχρι διαλεύκανσης, απομάκρυνση της εμπλεκόμενης και βαρυνόμενης με σωρεία καταγγελιών Προϊσταμένης.


Επειδή το δημόσιο λειτούργημα του Υποθηκοφύλακα οφείλει να συνοδεύεται από ισχυρά εχέγγυα ήθους και νομιμοφροσύνης, τα οποία δεν φαίνεται – τουλάχιστον μέχρι οριστικής διαλεύκανσης – να διασφαλίζονται στην περίπτωση του Υποθηκοφυλακείου Καλλιθέας και της Προϊσταμένης αυτού.


Επειδή το καθεστώς ευνοιοκρατίας και απονομής δικαιοσύνης δύο ταχυτήτων που έχει εγκαθιδρύσει η Κυβέρνησή σας φαίνεται να έχει κλονίσει συνολικά την εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό, σε βαθμό που μία συγγένεια προσώπου με δικαστικό λειτουργό να συνδυάζεται στις συνειδήσεις των πολιτών ως εμπόδιο στην αντικειμενική απονομή δικαιοσύνης.


Και επειδή κεντρικό στοιχείο των συγκεκριμένων καταγγελιών είναι η ανεπίτρεπτη «προστασία» που παρέχει η αρμόδια πολιτική ηγεσία, με διαφαινόμενη σύμπραξη και των «γνωστού» παρασυστήματος στη Δικαιοσύνη, προς την συγκεκριμένη Υποθηκοφύλακα ως αντιστάθμισμα στις εικονικές προσλήψεις «γαλάζιων» παιδιών με πραγματικούς, όμως, μισθούς στο Υποθηκοφυλακείο που διευθύνει.


Σας ερωτάμε και σας καλούμε:



  • Να ενημερώσετε την Βουλή για την πορεία της συγκεκριμένης υπόθεσης, τα προληπτικά μέτρα διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του συγκεκριμένου Υποθηκοφυλακείου που όφειλε να λάβει η αρμόδια πολιτική ηγεσία, την τύχη των αναφορών υπαλλήλων που κοινοποιήθηκαν στα συνερωτώμενα Υπουργεία σας, καθώς και την νομική βάση πάνω στην οποία έγινε δεκτή η εκ των υστέρων και με καθυστέρηση πληρωμή ποσών 292.000 και 24.000 ευρώ από το συγκεκριμένο Υποθηκοφυλακείο στο Δημόσιο από προηγούμενες οφειλές δεκαετίας χωρίς κατά περίεργο τρόπο περαιτέρω διατυπώσεις και κυρώσεις.
  • Να ενημερωθεί η Βουλή για το σύνολο των διώξεων που εκκρεμούν εις βάρος της συγκεκριμένης υποθηκοφύλακας και τους λόγους που καθυστερεί η εκδίκασή τους.
  • Να ελεγχθούν από την Επιθεώρηση Εργασίας οι συμβάσεις των εικονικά εργαζόμενων, σύμφωνα με τις καταγγελίες, στελεχών της παράταξής σας που αμείβονται από το συγκεκριμένο, αλλά παράλληλα και από δεύτερο Υποθηκοφυλακείο χωρίς να εμφανίζονται κατά το πλήρες ωράριο εργασίας τους.
  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το συνερωτώμενο Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου, σύμφωνα με τις εξουσίες που απονέμει αποκλειστικά στον Υπουργό το Σύνταγμά μας, να ελεχθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τις συνθήκες και τους λόγους για τους οποίους, όταν αντιπροσωπεία υπαλλήλων τον επισκέφθηκε για να ζητήσει την παρέμβασή του, αυτός επέτρεψε και αποδέχτηκε προκλητικά να παρευρίσκεται ο δικαστής – σύζυγος της συγκεκριμένης Υποθηκοφύλακας, με τον οποίο μάλιστα και με την σύζυγό του ο κ. Σανιδάς συσκέφθηκε κατ’ ιδίαν και επί μακρόν στο γραφείο του, προτού εξέλθει και λειτουργήσει ως «διαμεσολαβητής» μεταξύ αυτών και των καταγγελλόντων υπαλλήλων, δημιουργώντας αλγεινές εντυπώσεις ως προς την σοβαρότητα και την αμεροληψία με την οποία ασκεί το λειτούργημά του;
  • Θα προβείτε άμεσα, όπως οφείλετε, σε λεπτομερή έλεγχο των οικονομικών του συγκεκριμένου Υποθηκοφυλακείου, ώστε κυρίως να διαπιστωθεί αν αποδίδονται σωστά ακόμα και σήμερα τα οφειλόμενα ποσά στο Δημόσιο και θα μεριμνήσετε για την αποκατάσταση όσων υπαλλήλων έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της επιμονής τους να επικρατήσει διαφάνεια και χρηστή διαχείριση στον τομέα εργασίας τους;







            Οι ερωτώντες Βουλευτές

Δεν υπάρχουν σχόλια: