ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.1.09

Οι σύγχρονοι μάγκες τού Βοτανικού φοράνε πράσινα, δεν έχουν κουκούλες και όταν δεν τους γίνεται το χατίρι απειλούν πολιτικές και δικαστικές εξουσίες,

της Μυρτώς Μπολώτα

Τις μέρες που γραφόταν το κείμενο αυτό, το ΣτΕ είχε διατάξει την προσωρινή αναστολή εργασιών στο γνωστό πλέον MALL στον Ελαιώνα. Και τι δεν έγινε! Ονομαστική στοχοποίηση ανθρώπων τής Επιτροπής Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα μέσα από δελτία Τύπου τής Δημαρχίας(!). Σκανδαλώδης χρήση των ΜΜΕ που θα μπορούσε, εκτός φωτεινών εξαιρέσεων, να τη χαρακτηρίσει κανείς διατεταγμένη υπηρεσία. Εκβιασμοί και απειλές για την οργή των φιλάθλων που έχει πια ξεχειλίσει. Καθημερινές σχεδόν διαδηλώσεις των εργαζομένων τού κ. Βωβού στο ΣτΕ αλλά και στα γραφεία τού ΣΥΝ και στη Βουλή. Απαξίωση των 130 πολιτών (ανάμεσά τους ο Μανώλης Γλέζος και ο Χρήστος Παπουτσάκης) που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ. Κι όλα αυτά γιατί; Μα γιατί κινδυνεύει η «διπλή τσιμεντοποίηση» στον Βοτανικό και τη Λ. Αλεξάνδρας!

Η υπόθεση με δυο λόγια έχει ως εξής: Η περιοχή τού Ελαιώνα είναι μια σε μεγάλο βαθμό αδόμητη περιοχή στο κέντρο τής Αθήνας τής οποίας το 35%, με βάση το Προεδρικό Διάταγμα του 1995, θα έπρεπε να γίνει κοινόχρηστο πράσινο. Τα χρόνια πέρασαν, ουδείς ασχολήθηκε, ουδείς απαλλοτρίωσε και ο Ελαιώνας παρέμεινε η πίσω αυλή τής Αθήνας. Πρόσφατα, εμφανίστηκαν ως άλλοι εθνικοί ευεργέτες τα μεγάλα επιχειρηματο-κατασκευαστικά κεφάλαια, όπως και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις, με πρόταση ανάπλασης της περιοχής. Έκλαιγαν και οδύρονταν ο Βωβός, ο Μπόμπολας και οι Βαρδινογιανναίοι για την άθλια εικόνα. Και ευτυχώς ο δήμαρχός μας, ο κ. Κακλαμάνης, άδραξε την ευκαιρία… Εκπόνησαν ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο στο μοναδικό ενιαίο τμήμα κοινόχρηστου πρασίνου τού αθηναϊκού τμήματος (220 στρέμματα) χωροθέτησαν ένα MALL (72.000 τ.μ.), το γήπεδο της ΠΑΕ ΠΑΟ, το γήπεδο μπάσκετ τού ΠΑΟ, το Δημοτικό Πολυλειτουργικό Κτίριο(!) και έχει ο Θεός... Προσοχή, όμως, εκτός από τις παραπάνω κερδοφόρες επιχειρήσεις που επιδιώκουν να στήσουν, ένα ακόμα μεγαλύτερο φαγοπότι θα γίνει τα επόμενα χρόνια μέσω της επακόλουθης αύξησης των τιμών τής γης στην περιοχή και του κατασκευαστικού Ελντοράντο που θα δημιουργηθεί. Η συνολική έκταση του Ελαιώνα είναι 9.000 στρέμματα. Κάθε νοήμων άνθρωπος που ζει χρόνια σε αυτή τη χώρα μπορεί να φανταστεί τα προσεχώς.
Αρωγό των σχεδίων τους βρήκαν τον κ. Σουφλιά, ο οποίος διπλασίασε το συντελεστή δόμησης, αλλά και την πλειοψηφία τού Δημοτικού Συμβουλίου η οποία αποφάσισε να αναλάβουν οι Αθηναίοι τη δαπάνη για την κατασκευή τού γηπέδου, και μάλιστα υπερτιμολογημένη κατά 65 εκατ. ευρώ, και ουχί η ΠΑΕ ΠΑΟ. Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι επικαλούμενοι τους πολύχρονους αγώνες τους για το πράσινο ψήφισαν υπέρ της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του κ. Βωβού, παρ’ όλο που το σύνολο του επιστημονικού και ακαδημαϊκού κόσμου τής χώρας διατύπωναν ενώπιόν τους όχι μόνο την αντίθεσή τους αλλά και την ανάγκη να εκπονηθεί Στραγητική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μια και λόγω του μεγέθους τού επιχειρούμενου έργου θα έχει επιπτώσεις σε πολύ μεγάλο τμήμα τού οικιστικού ιστού αυτής της πόλης. Και δίνω μόνο ένα στοιχείο. Ημερήσιος αριθμός επισκεπτών στο MALL: 34.000 επισκέπτες!

Πάμε τώρα να δούμε τους άρρηκτους δεσμούς με τους οποίους έδεσαν οι ενδιαφερόμενοι το γήπεδο με το MALL, μια και επιθυμούσαν να χρησιμοποιήσουν τους οργανωμένους φιλάθλους ως μέσο πίεσης για τους φαραωνικούς σχεδιασμούς τους. Το 1983 ο μακαρίτης ο Τρίτσης είχε ψηφίσει έναν νόμο περί μεγάλης ιδιοκτησίας, σύμφωνα με τον οποίο κάθε ιδιοκτήτης του οποίου η περιουσία εντάσσεται στο σχέδιο πόλης οφείλει εισφορά σε γη (περίπου το 60%). Το 1991 με διάταγμα του κ. Μάνου η περιοχή τού Ελαιώνα χαρακτηρίστηκε ως ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ υπό εξυγίανση και οι συντελεστές εισφοράς σε γη μειώθηκαν. Το 1995 ο κ. Λαλιώτης αναθεώρησε πλήρως το διάταγμα Μάνου με αποτέλεσμα η περιοχή να πάψει να είναι ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ υπό εξυγίανση, επαναφέροντας τους πρότερους συντελεστές εισφοράς σε γη, πράγμα που ισχύει μέχρι σήμερα. Ο κ. Βωβός αγόρασε το οικόπεδο της κλωστοϋφαντουργίας ΕΤΜΑ, έκτασης 100 στρεμμάτων, και ως εκ τούτου υποχρεούται να εισφέρει 58,3 στρέμματα γης στο δημόσιο.

Τις μέρες αυτές υπάρχει μια ατέλειωτη φιλολογία και ηθελημένη παραπληροφόρηση σύμφωνα με την οποία το γήπεδο του ΠΑΟ δεν μπορεί να γίνει γιατί τάχα ο κ. Βωβός χάρισε(!) τα 56,5 στρέμματα τα οποία χρειάζεται για να πατήσει το γήπεδο και άρα αν αναγκαστεί να αποχωρήσει από την περιοχή θα πάρει πίσω τη «δωρεά» του! Ο νόμος 3481/06 που ψηφίστηκε στη Βουλή και καθόρισε τα περί «διπλής ανάπλασης» μιλά καθαρά περί υποχρεωτικής εισφοράς 42 στρεμμάτων (έχουν μείνει στο διάταγμα Μάνου) και παραχώρησης στον Δήμο άνευ αποζημίωσης 19 στρεμμάτων (γι’ αυτό όμως του δόθηκε ως «δώρο» ο διπλάσιος συντελεστής δόμησης). Συνεπώς τα 56,5 στρέμματα ανήκουν ανέκκλητα στο δημόσιο και μπορεί ο Δήμος Αθηναίων να τα αξιοποιήσει, με έναν και μόνο αυτονόητο περιορισμό: να είναι η αξιοποίησή τους σύμφωνη με τις χρήσεις γης που προβλέπει ο νόμος. Κρατήστε το αυτό για το μέλλον…

Ο καθηγητής κ. Σπυρόπουλος, νομικός εκπρόσωπος του κ. Βωβού στο ΣτΕ, για να άρει την υποχρεωτική εισφορά των 58,3 στρεμμάτων χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ότι πρόκειται για δύο ιδιοκτησίες (ΕΤΜΑ και ΕΛΑΤΕΞ) παρ’ όλο που αυτές οι δύο επιχειρήσεις είχαν κοινή εταιρική σύνθεση. Επειδή όμως ο Θεός είναι μεγάλος, και στην περίπτωση υπολογισμού ως δύο ιδιοκτησίες, οι εισφορές σε γη «κουμπώνουν» στα 56,5 στρέμματα!!
Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα παραπάνω και την εξαιρετική τεκμηρίωση που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια η Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα είναι πάρα πολύ απλό: αδιαφανείς διαδικασίες, χαριστικές ρυθμίσεις, ευτελισμός τού ρόλου των ΜΜΕ και μπροστά στα λεφτά, στα λεφτά, στα πολλά λεφτά… κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί με το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης και των κατοίκων της. Και ένα ακόμα: η απτή απόδειξη του γιατί οι μεγαλο-επιχειρηματίες διαγκωνίζονται για να αναλάβουν μία ΠΑΕ. Βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας τη μετατροπή των φιλάθλων σε ένα ισχυρό μέσο πίεσης πολιτικών και συνειδήσεων, δημιουργίας φόβου και κλίματος τρομοκρατίας ώστε να πάψουν οι όποιοι τρελοί, ρομαντικοί και αιθεροβάμονες να αποκαλύπτουν την αθλιότητα και την πλήρη κατάντια αυτής της χώρας.

Το ΣτΕ έχει διατάξει προσωρινή αναστολή των εργασιών στο MALL αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Υπάρχει μια μικρή ελπίδα η ιστορία αυτή να έχει αίσιο τέλος, όπως και η ιστορία τού τίτλου τής βινιέτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: