ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

24.1.09

Εισαγγελέας εναντίον των "επαιτών" των φαναριών.

Παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παπαγεωργίου, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της επαιτείας σε σηματοδότες διαφόρων δρόμων της πόλης.

Σε έγγραφό του που κοινοποιείται στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ο ανώτερος εισαγγελέας επισημαίνει ότι οι επαίτες αφενός παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (άρθρο 38 ΚΟΚ) και αφετέρου διαπράττουν το αδίκημα που διώκεται βάσει του άρθρου 407 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο όποιος επαιτεί από φυγοπονία ή φιλοχρηματία τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών.

Παρατηρεί δε ότι οι επαίτες διατρέχουν τον κίνδυνο παράσυρσής τους από οδηγούς, ενώ οι τελευταίοι εκτίθενται στον κίνδυνο να εμπλακούν χωρίς την υπαιτιότητά τους σε τροχαία ατυχήματα και καλεί την Τροχαία να μεριμνήσει -σε συνεργασία με την Αστυνομία- για την αντιμετώπιση του φαινομένου που έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προφανώς ο κ.Προιστάμενος της Εισαγγελίας κάνει λόγο για το 10% περίπου αυτών που βρίκονται στα φανάρια.

Επαίτης είναι αυτός που ζητάει από φυγοπονία η φιλοχρηματία,όπως αναφέρει το άρθρο 407 του Ποινικού Κώδικα.Και αυτοί αποτελούν το 10%,ίσως και λιγότερο από τους ανθρώπους των φαναριών.

Η συντριπτική πλειοψηφία όμως δεν είναι επαίτες αλλά εργαζόμενοι.Αφού για τα χρήματα που παίρνουν από τον οδηγό παρέχουν μια υπηρεσία (καθαρίζουν τζάμια,τους προβολείς με χαρτοπετσέτα κλπ) η πωλούν χαρτομάνδηλα και άλλα είδη.Δεν επαιτούν αλλά αντισυμβάλλονται παρέχοντας υπηρεσία η πώληση εμπορεύματος.

Ισως για αυτές τις υπηρεσίες να μην έχουν κάνει έναρξη στην εφορία και να μην εκδίδουν τα νόμιμα παραστατικά (εδώ γελάμε αν τους ζητηθεί κάτι τέτοιο),αλλά όμως σε καμμία περίπτωση δεν κάνουν επαιτεία.Εργάζονται και μάλλιστα σκληρά.Μέσα στην βροχή και στο κρύο,προσπαθούν να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογένειες τους κρατώντας την αξιοπρέπεια τους κάνοντας κάτι η πουλώντας κάτι σε αυτόν που τους δίνει 50 λεπτά.Αυτούς κ.Εισαγγελέα δεν μπορειτε να τους χαρακτηρίσετε ούτε φιλοχρήματους αλλά και ούτε φυγόπονους.Και περισσότερο επαίτες.Αντίθετα είναι περισσότερο αξιοπρεπείς από άλλους πολίτες που είναι φιλοχρήματοι και φυγόπονοι και δεν ζητάνε λίγα αλλά πολλά.Εκατομμύρια ευρώ.

Και αυτοί οι "επαίτες" που αναφέρεστε είναι και η συντριπιτική πλειοψηφία,περίπου το 90% των ανθρώπων των φαναριών.

Εκτός αν αναφέρεστε στο 10%,ίσως και λιγότερο,που είναι πραγματικοί επαίτες.Δηλαδή ζητούν χωρίς να προσφέρουν.Και αυτοί όμως κάτι προσφέρουν.

Πρσφέρουν το "θέαμα" της εξαθλίωσης.Την εικόνα της φτώχειας,της εγκατάλειψης,το κομμένο τους πόδι,το κομμένο χέρι,την οποιαδήποτε αναπηρία τους,τα αποτυπωμένα σημάδια της δυστυχίας στο πρόσωπο τους.

http://dcorfu.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: