ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.11.10

Πρόγραμμα σκληρής λιτότητας ανακοίνωσε η Ιρλανδία

πηγή: www.ANT1online.gr
H κλονιζόμενη κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε δραστικό πρόγραμμα περικοπών των δαπανών και αύξησης των φόρων, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της καταστροφικής τραπεζικής κρίσης στην χώρα και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των όρων για την διεθνή βοήθεια.
Στο 4ετές πρόγραμμα προβλέπεται συνολική εξοικονόμηση ύψους 15 δισ. ευρώ, όπως απαιτεί και ο μηχανισμός διάσωσης Ε.Ε-ΔΝΤ, ενώ στις 7 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση του κ. Brian Cowen θα παρουσιάσει και τον πολύκροτο προϋπολογισμό του 2011, του οποίου η επικύρωση έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο. Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, από τις συνολικές περικοπές των 15 δισ. ευρώ στην περίοδο 2011-14, τα 6 δισ. ευρώ αφορούν το έτος 2011.
Στο πρόγραμμα προβλέπεται ότι το έλλειμμα του 2011 θα διαμορφωθεί στο 9,1%, του 2012 στο 7%, του 2013 στο 5,5% και του 2014 στο 2,8%. Από τα πιο δραστικά μέτρα του προγράμματος, είναι η μείωση του ωρομισθίου κατά 1 ευρώ στα 7,65 ευρώ, η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 24.750 σε σχέση με τα επίπεδα του 2008 και περικοπές ύψους 2,8 δισ. ευρώ στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
Σύμφωνα με ιρλανδικά δημοσιεύματα, η κατάσταση της οικονομίας είναι τόσο κρίσιμη, που το Δουβλίνο πιθανόν να διοχετεύσει επιπλέον ρευστότητα στις καταποντιζόμενες τράπεζες πολύ σύντομα, ίσως το σαββατοκύριακο, πριν ακόμη διανεμηθούν χρήματα από τον μηχανισμό διάσωσης.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας, εκφράζοντας ανησυχίες ότι το υψηλό οικονομικό κόστος της στήριξης του τραπεζικού κλάδου θα έχει αρνητικές συνέπειες στις προσπάθειες μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος. Συγκεκριμένα, η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας υποβαθμίστηκε σε «Α» από «ΑΑ-«, ενώ η βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε «Α-1» από «Α-1+». Επιπλέον, οι προοπτικές της αξιολόγησης είναι αρνητικές, κάτι που σημαίνει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας υποβάθμισης.
Εν τω μεταξύ, στο εσωτερικό της χώρας έχει ξεσπάσει πολιτική κρίση, με τους Πράσινους που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό να ζητούν εκλογές, ενώ ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ζητά από όλους τους πολιτικούς παράγοντες να στηρίξουν τον προϋπολογισμό και να προκηρυχτούν οι εκλογές με το νέο έτος.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, το Δουβλίνο θα προχωρήσει στην κρατικοποίηση και της Bank of Ireland στο πλαίσιο της συμφωνίας στήριξης της Ιρλανδίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επισημαίνεται ότι η Anglo Irish Bank βρίσκεται ήδη υπό κρατικό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: