ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.11.11

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Γράφει ο Επιμηθέας
Οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη τρέχουν πλέον πολύ νωρίτερα από όσο το φανταζόμασταν. Σύντομα όπως φαίνεται είναι πιθανόν να έχουμε ΕΕ των δύο ή και τριών ταχυτήτων, όπως επίσης και ''Super League'' των χωρών, κατ΄ αντιστοιχία με αυτή του ποδοσφαίρου. Με μαθηματική ακρίβεια η εξέλιξη αυτή θα χωρίσει την ευρωζώνη σε Βορρά και Νότο, 
Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έχουν ήδη επεξεργαστεί σχέδιο που προτίθενται να καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα, με σκοπό την συγκρότηση μιας ομάδας ισχυρών κρατών στα πλαίσια της ευρωζώνης. Θα ονομάζονται ''υγιείς χώρες'' και θα είναι το νέο κέντρο αποφάσεων και διοίκησης της Ευρώπης.
Μέλη αυτής της ομάδας «''Super League''» της ευρωζώνης θα μπορούν να γίνουν όσα κράτη είναι διατεθειμένα να αποδεχτούν:
(α) αυστηρά κριτήρια για τον περιορισμό του δημόσιου χρέους και
(β)  τον έλεγχο του εθνικού τους προϋπολογισμού από αυτήν ομάδα.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή πρότυπο για τη λειτουργία αυτής της ομάδας, είναι η συνθήκη του Σένγκεν, στην οποία συμμετέχουν και κράτη εκτός ΕΕ. Όπως πιθανολογείται κίνητρο αυτής της  ...
γαλλογερμανικής κίνησης είναι η αβεβαιότητα για το αν και πότε θα αποφασιστεί από τα κράτη της ΕΕ η μερική αλλαγή της συνθήκης της Λισσαβόνας, όπως αυτή προτείνεται από Βερολίνο και Παρίσι.
Όπως αναφλερει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας η Μέρκελ, θα συναινέσει στο να αλλάξει πολιτική η ΕΚΤ, και να αγοράζει μαζικά ομόλογα των κρατών μελών της ευρωζώνης για να μπορέσουν αυτά να διασφαλίσουν στις χρηματαγορές χαμηλούς τόκους για τα δάνεια τους. Ως γνωστόν, η γερμανίδα καγκελάριος αρνιόταν ως τώρα αυτού του είδους παρεμβάσεις από την ΕΚΤ στις κεφαλαιαγορές, ερχόμενη έτσι σε αντίθεση με τη Γαλλία, με πολλά νοτιοευρωπαϊκά κράτη αλλά και τις ΗΠΑ.
Κατά την εκτίμηση σημαντικών διεθνών αναλυτών κ. Μέρκελ «φοβάται» τώρα πιθανές αρνητικές εξελίξεις στις χρηματαγορές, που δεν αφήνουν πλέον πολλά χρονικά περιθώρια. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ιταλία δανείζεται με τόκους που πλησιάζουν το 8 %, η Γερμανία δεν κατάφερε καν να βρει αγοραστές για ολόκληρο το πακέτο ομολόγων της, ενώ ανάλογες αρνητικές εμπειρίες αναμένεται να έχουν και άλλες χώρες της ευρωζώνης το επόμενο διάστημα.
Το επόμενο βήμα θα είναι η έκδοση ευρωομολόγου, ή ''ομολόγου σταθερότητας'' όπως θα ονομάζεται, με το οποίο θα δανείζονται τα κράτη για να γλιτώσουν από τα υψηλά επιτόκια των αγορών.
Η χώρα μας, σύμφωνα θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Ή να ακολουθήσουμε το νέο ευρωπαϊκό σχήμα με ότι συνεπάγεται  αυτό (εθνικά, κοινωνικά, πολτικά, ...) ή να βρεθούμε απ' έξω, μόνοι μας σε ένα διεθνές περιβάλλον, όχι ιδιαίτερα φιλικό.
Όπως αναφέραμε και στην αρχή, σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, ίσως και εντός της επόμενης βδομάδας. Άλλωστε οι αγορές δεν περιμένουν, όπως αρκετά όψιμα κατάλαβε και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, σε πρόσφατη συνέντευξη του, στο περιοδικό "Der Spiegel".
Είναι ιδιαίτερα ανυπόμονες, θρασείς και χωρίς αναστολές, φτάνοντας δε στο σημείο να απειλούν με υποβάθμιση το σύνολο της Ε.Ε, όπως σήμερα ανακοίνωσε ο «οίκος» αξιολόγησης Moody's.

Ψάχνοντας στο παρελθόν μπορεί να βρεις το μέλλον.
Ένα κείμενο που γράφτηκε το 1995 από τον Μάριο Πλωρίτη.
Ότι δεν κατάφερε η ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ με τα όπλα, το έχει σχεδόν καταφέρει η σημερινή "δημοκρατική" Γερμανία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: