ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.12.11

Ποιά ονόματα βουλευτών "ακούγονται" οτι έχουν καταθέσεις στην Ελβετία


Η αναφορά-καταγγελία του ελληνοελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη περί απροθυμίας της ελληνικής κυβέρνησης, από το 2005 (κυβέρνηση Καραμανλή) να συμφωνήσει με την ελβετική κυβέρνηση για τον έλεγχο και τη φορολόγηση των χρημάτων που βγαίνουν από την Ελλάδα και κατευθύνονται σε ελβετικές Τράπεζες, μένει ακόμα αναπάντητη.
Είναι ανεξήγητη και η στάση της ελληνικής Βουλής η οποία κινήθηκε με τον γνωστό ελληνικό γραφειοκρατικό τρόπο, που απαιτεί κάποια χρόνια για να πάει ένα έγγραφο από μια χώρα σε άλλη. Ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος περιορίσθηκε να στείλει προσ-κληση στον βουλευτή για να έρθει να καταθέσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Εκείνος του απάντησε μέσω twitter και facebook, δημοσιοποιώντας την απάντηση που του έδωσε η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών, όταν έκανε την ερώτηση για τα κεφάλαια που μεταφέρονται από την Ελλάδα στην Ελβετία.
Κατόπιν αυτού η ελληνική πολιτεία, η κυβέρνηση, η Βουλή και οι δικαστικές αρχές οφείλουν να κινηθούν άμεσα και να αναζητήσουν ευθύνες σε εκείνους που δεν προχώρησαν τη διαδικασία και να καταλογίσουν στους υπαίτιους τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο. Αλλά ο Καραμανλής φρόντισε να παραγραφούν και αυτά τα αδικήματα.
Ανεξάρτητα από την παραγραφή πρέπει να γίνει η έρευνα και να υπάρξει καταλογισμός
ευθυνών. Ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γιάννης Παπαθανασίου, ο Πέτρος Δούκας και όσοι άλλοι έπρεπε να ενεργήσουν για να διαλευκανθεί το θέμα, πρέπει να απολογηθούν. Και ίσως όχι με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αλλά με βάση το ποινικό δίκαιο που ισχύει για όλους.
Από την απάντηση της Ελβετίδας υπουργού προκύπτει ότι καθυστέρηση υπήρξε και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Για να λέμε, πάντως και «του στραβού το δίκιο», επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου στο τέλος Ιανουαρίου του 2011, κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με την Ελβετίδα ομόλογό του και έβαλαν μπροστά τη διαδικασία να ξεκαθαρίσει το θέμα, μια διαδικασία την οποία ολοκληρώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά είχε προετοιμάσει ο τότε τσάρος της οικονομίας.
Με αφορμή την αποκάλυψη του κ. Ζησιάδη, πάντως, άναψαν οι συζητήσεις στους διαδρόμους της Βουλής, αλλά και σε κομματικά γραφεία, για το ποιοι βουλευτές και από ποια κόμματα μπορεί να έχουν καταθέσεις σε ελβετικές Τράπεζες. Πολλά ονόματα ακούγονται, αλλά κανένας δεν είναι σίγουρος για τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι ο Ε. Βενιζέλος δεν πρέπει να καθυστερήσει τη διαδικασία διότι θα κατηγορηθεί και εκείνος για διευκόλυνση διαφυγής των χρημάτων από την Ελβετία σε άλλους προορισμούς, π.χ. στη Σιγκαπούρη, ώστε να χαθούν τα ίχνη τους.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών έχει και άλλο λόγο να μην αφήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο να πάει χαμένο.

Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται περιλαμβάνονται και ονόματα υποστηρικτών του, οι οποίοι ήταν μεταξύ εκείνων που υποχρέωσαν τον Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί από πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: