ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.10.12

New York Times: «Η λίστα με τους ελβετικούς λογαριασμούς ανεβάζει την ένταση στην Ελλάδα»


ΑΘΗΝΑ – Ο ομιλητής της Βουλής των Ελλήνων, αρκετοί υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και μια σειρά από ηγέτες επιχειρήσεων είναι σε έναν κατάλογο με περισσότερα από 2.000 ελλήνων οι οποίοι λέγεται ότι έχουν λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα, σύμφωνα με ένα σεβαστό περιοδικό έρευνας.
Το ελληνικό περιοδικό, Hot Doc, δημοσίευσε τη λίστα το Σάββατο, ανεβάζοντας τον πήχη σε μια καυτή μάχη για την οποία νυν και πρώην αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης είχαν δει την αρχική λίστα που κοινοποιήθηκε από τη Γαλλία πριν από δύο χρόνια – αν και δεν είχε χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει για πιθανή φοροδιαφυγή.
Το Hot Doc είπε στην έκδοση ότι η λίστα ταιριάζει με αυτη που η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίς Κριστίν Λαγκάρντ, και σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είχε δώσει στον Έλληνα ομόλογό της το 2010 για να βοηθήσει την Ελλάδα να πατάξει την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, καθώς προσπαθούσε να σταθεροποιήσει οικονομία της. Τα 2.059 άτομα στον κατάλογο λέγεται ότι είχαν λογαριασμούς σε υποκατάστημα της HSBC της Γενεύης. 
Οι ερωτήσεις σχετικά με το χειρισμό του αρχικού καταλόγου δημιούργησε παροξυσμό στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, καθώς δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών πιέστηκαν να εξηγήσουν γιατί η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει λάβει κανένα μέτρο για τη λίστα. Το θέμα έχει αγγίξει ένα νεύρο μεταξύ το μέσο όρο των Ελλήνων σε μια στιγμή που το Κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει για ένα νέο πακέτο μέτρων 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ πακέτο που θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω το βιοτικό τους επίπεδο. ...

Η δημοσίευση της λίστας είναι πιθανό να επιδεινώσει την οργή των Ελλήνων σχετικά με το ότι οι πολιτικοί ηγέτες τους μπορεί να ήταν απρόθυμοι να διερευνήσουν την επιχειρηματική ελίτ, με τους οποίους έχουν συχνά στενούς δεσμούς.
Το περιοδικό φρόντισε να σημειωθεί ότι ένας λογαριασμό στην HSBC δεν ήταν απόδειξη παρανομίας η φοροδιαφυγής υπογραμμίζεται από μια εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών. Όμως, το περιοδικό προτείνει ότι Έλληνες αξιωματούχοι θα πρέπει να ελέγξουν εάν μετακίνησαν τα χρήματα στους λογαριασμούς για να αποφευχθεί η καταβολή των φόρων.
Ώρες μετά το χτύπημα του περιοδικού περίπτερα, οι εισαγγελείς στην Αθήνα εξέδωσαν ένταλμα για τη σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη, ιδιοκτήτης και εκδότη του Hot Doc «όπου ονόματα από τη λίστα Lagarde έχουν δημοσιευθεί». Η αστυνομία της Αθήνας σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα τους. Είπαν ότι ζητήθηκε για λόγους πλημμελήματος πλημμέλημα. Τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι κατηγορίες σχετίζονται με την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των ατόμων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο.
Ο κ. Βαξεβάνης είπε στοχοποιήθηκε λανθασμένα. «Αντί να συλλάβει τους φοροφυγάδες και τους υπουργούς οι οποίοι είχαν τον κατάλογο στα χέρια τους, προσπαθούν να συλλάβουν την αλήθεια και την ελεύθερη δημοσιογραφία», είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και κυκλοφορεί ευρέως.
Το θέμα της λίστας έχει αναστατώσει τη χώρα για εβδομάδες, θέτοντας νέες προκλήσεις για την εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού των τριών κομμάτων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Πάνω απ “όλα, πιέζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ένα βασικό μέλος του συνασπισμού, του οποίου ο ηγέτης, Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι ένας από τους δύο πρώην υπουργούς Οικονομικών που κατηγορήθηκε ότι δεν ενήργησε με τις πληροφορίες.
Το σημείο, πιθανόν να ενταθεί με τη δημοσίευση της λίστας και είναι βέβαιο ότι θα αποσπάσει την προσοχή Ελλήνων πολιτικών κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας, όταν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν αν θα απελευθερώσουν νέο πακέτο δισεκατομμύρια ευρώ ως οικονομική βοήθεια. Οι δανειστές της Ελλάδας έχουν δηλώσει από καιρό ότι η χώρα πρέπει να πατάξει την φοροδιαφυγή και τη διαφθορά να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της και να είναι επιλέξιμες για τις περαιτέρω ροές μετρητών.
Σύμφωνα με Hot Doc, ο κατάλογος περιλαμβάνει όχι μόνο κάποιοι στην κυβέρνηση και επιχειρηματίες, αλλά και παράγοντες, γιατροί, δικηγόροι και αρχιτέκτονες. Περιλαμβάνει, επίσης, πολλές γυναίκες που προσδιορίζονται ως νοικοκυρές που το περιοδικό δήλωσε είχε μετακινηθεί μεγάλα χρηματικά ποσά για τους λογαριασμούς της HSBC.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε ήδη προγραμματίσει να καταθέσει λεπτομερώς για την ιστορία της λίστας Lagarde στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος είχε συνάντηση με τους συνεργάτες του όλο το απόγευμα για να συζητήσει τα νέα μέτρα λιτότητας που ζητούν οι δανειστές στην Ελλάδα.
Ο Γιώργος Βουλγαράκης, ο πρώην βουλευτήςαπό το κέντρο-δεξιά κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά, αρνήθηκε ότι είχε οποιουσδήποτε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και κατηγόρησε το περιοδικό για λασπολογία.
Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: