ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.11.12

Τα μέτρα θα περάσουν. Η κυβέρνηση θα σπάσει

Στρατηγική εξόδου από τον Κουβέλη. Μαστίγιο και λαιμητόμος από Βενιζέλο
 
Τα μέτρα θα περάσουν. Η κυβέρνηση θα σπάσει
Σε μη-αναστρέψιμη τροχιά σύγκρουσης φαίνεται ότι έχει εισέλθει η τρικομματική κυβέρσνηση, όπως προκύπτει από τα πρώτα crash test με την ψήφιση των αποκρατικοποιήσεων και την καταψήφιση της τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μετρούν τις πληγές τους και επιχειρούν ανασύνταξη των δυνάμεών τους, με κοινή συνισταμένη την κριτική στους χειρισμούς -και όχι στην πολιτική- του πρωθυπουργού.
Η κοινοβουλευτική δύναμη των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση μετά τις διαγραφές/ αποχωρήσεις είναι: ΝΔ 127 βουλευτές, ΠΑΣΟΚ 33 και ΔΗΜΑΡ 16. Οπότε με το καλύτερο σενάριο τα μέτρα θα περάσουν με πλειοψηφία 156 θετικών ψήφων, καθώς από το ΠΑΣΟΚ 4 βουλευτές έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν και η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει παρών.
Το πιθανότεο είναι ότι ότι ότι το πακέτο θα εγκριθεί με οριακή πλειοψηφία, καθώς και από τη ΝΔ θα υπάρξουν 2ή 3 διαρροές, όπως εκτιμούν οι επιυελείς του κόμματος.
Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας και να προειδοποιεί με αυτόματες διαγραφές όσους παρεκκλίνουν από την κομματική γραμμή στην ψηφοφορία της Δευτέρας, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι οδηγείται σε νέα κρίση. Ήδη η αποχώρηση τεσσάρων βουλευτών θεωρείται βέβαιη, πρόβλημα που θα στοιχίσει και στην κυβέρνηση.
Οριακή όμως είναι και η κατάσταση στη ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης δέχεται εισηγήσεις για πολιτική σταδιακής απαγγίστρωσης από την κυβέρνηση, καθώς οι χειρισμοί Σαμαρά απαξιώνουν την έννοια της τρικοματικής κυβέρνησης και πλήττουν το κύρος της ΔΗΜΑΡ.
Η πολιτική υψηλών τόνων που έχει ακολουθήσει η ΔΗΜΑΡ στα εργασιακά και η μετωπική με το Μαξίμου επί του θέματος της ενσωμάτωσης όλων των μέτρων σε ένα άρθρο, δείχνουν την εφαρμογή μιας τέτοιας στρατηγικής.
Το ηθικό δίλημμα για τη ΔΗΜΑΡ παραμένει ακόμα και αν ψηφίσει παρών στην ψηφοφορία της Δευτέρας για τα μέτρα και "υπέρ" στον προϋπολογισμό: Πως θα παραμείνει συμμέτοχος σε μια κυβέρνηση όταν δεν ψήφισε το κρισιμότερο νομοσχέδιο και διαφώνησε ριζικά στον ένα από τους δυο βασικούς πυλώνες αλλαγών που προωθήθηκαν;
Μετά τις δυο πρώτες ψηφοφορίες στη Βουλή είναι  προφανές ότι
- σύμπνοια μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων δεν υπάρχει,
- η κυβερνητική συνοχή έχει διαρραγεί  
- η στήριξη του κυβερνητικού σχήματος από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν είναι δεδομένη.
Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται άκαμπτος  και διαμηνύει ότι: η κυβέρνηση προχωράει μπροστά και ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, ενώ ήταν πιο ήσυχος μετά τη λήξη της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ.
«Η πορεία είναι ευθεία. Δεν κάνουμε πίσω», ήταν το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου και όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο σχεδιασμός του θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.
Παρά την προβληματική εικόνα στη χθεσινή ψηφοφορία, η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. είδε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ήταν «μπετόν», όπως έλεγαν, και εμφανίζονται σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν «γαλάζιες» διαρροές.


sofokleus in

Δεν υπάρχουν σχόλια: