ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.12.12

Το παιχνίδι που στήνουν στις τράπεζες Ολοκληρώνεται το παζλ της κυβερνητικής πολιτικής με στόχο την προσέλκυση επενδυτών για τις αυξήσεις κεφαλαιου



Το παιχνίδι που στήνουν στις τράπεζες
Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα χρειάζεται συνολικά €50 δισ. ενώ 27,4 δισ. απαιτούνται για τη στήριξη των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών (Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς), σύμφωνα με την έκθεση
 Σκηνικό εικονικής πραγματικότητας στήνεται στην οικονομία με επίκεντρο τον τραπεζικό τομέα κατά τον τελευταίο ένα μήνα. Όπως φαίνεται η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει στην ανατροπή του οικονομικού κλίματος με στόχο τη διευκόλυνση της προσπάθειας των τραπεζιτών για άντληση κεφαλαίων από το εξωτερικό, ώστε να περιοριστεί η συμμετοχή του Δημοσίου στις αυξήσεις κεφαλαίου. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούν να ενταχθούν οι θετικές εκθέσεις των ξένων οίκων για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, τα σχόλια ευρωπαίων αξιωματούχων και η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.
Υπό αυτό το πρίσμα μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Black Rock για τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών καθώς και τα συμπεράσματα που εξάγει η Τράπεζα της Ελλάδος. Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα χρειάζεται συνολικά €50 δισ. ενώ 27,4 δισ. απαιτούνται για τη στήριξη των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών (Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς), σύμφωνα με την έκθεση της ελεγκτικής εταιρίας. Από την έκθεση προκύπτει ότι οι μικρές τράπεζες θα χρειαστούν περί 9,5 δισ.
Όπως είναι προφανές η έκθεση της Black Rock, για τις τράπεζες, που ακολουθεί τις εκθέσεις της S&P και της JP Morgan για την ελληνική οικονομία, επιχειρεί να διαμορφώσει το έδαφος για την επόμενη μέρα του τραπεζικού συστήματος.
Το κλίμα ευφορίας που προσπαθεί να εδραιώσει η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους τραπεζίτες, εγχείρημα στο οποίο συμμετέχουν εκουσίως ή ακουσίως και οι οίκοι που εκπόνησαν εκθέσεις, στόχο έχει να ξαναβάλει την Ελλάδα στο επενδυτικό ραντάρ των ξένων ώστε να αντληθούν κεφάλαια για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.
Συνεπώς η κυβέρνηση δεν αναζητά επενδυτές μόνο για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και για τις τράπεζες, όπου θέλει να αποφύγει κρατικοποιήσεις μεγάλων και μικρών οργανισμών.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η καθυστέρηση της -από καιρό αποφασισμένης- διάσπασης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το ΤΤ αποτελεί το μπαλαντέρ της κυβέρνησης με τον οποίο θα βοηθήσει στο σχηματισμό ή τη στήριξη ενός ακόμα τραπεζικού σχήματος, στα πρότυπα της ΑΤΕbank.
 Όπως προκύπτει από στα στοιχεία της έκθεσης της Black Rock αναμένεται να υπάρξει νέο κύμα συγχωνεύσεων και διεργασιών στις τράπεζες, ιδιαίτερα στις μικρές, εντός των επομένων ημερών και εβδομάδων.
Το Sofokleousin.gr στο πρόσφατο παρελθόν στην τραπεζική σκακιέρα επανεμφανίζεται ο Δημήτρης Κοντομηνάς επανακτώντας τον έλεγχο της Millenium, ένα νέο σχήμα με πυρήνα την Credicom  σχηματίζεται, ενώ συζητήσεις διεξάγονται για το μέλλον της ProBank και της FB Bank, του Βίκτωρα Ρέστη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε χέρια ιδιωτών θα περάσει μετά την ανακεφαλαιοποίηση και η Νέα Proton Bankη οποία χρειάζεται κεφάλαια της τλαξης των 250 εκατ.
 

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: