ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.1.14

Γιατί η κυβέρνηση ξεχνά το ΔΝΤ;


 Γιατί η κυβέρνηση ξεχνά το ΔΝΤ;

 Βηματισμό αναζητά πλέον η ελληνική κυβέρνηση καθώς έχει εισέλθει σε περίοδο αυξημένων υποχρεώσεων και με πολλά ανοιχτά μέτωπα. Από τη μια είναι η ελληνική προεδρία της ΕΕ που συνεπάγεται πρόσθετες υποχρεώσεις για τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα το ήδη κουρασμένο υπουργικό συμβούλιο καλείται να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ενώ παράλληλα προσπαθεί να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος και την κοινωνική δυσανεξία.
Σε αυτό το σύνθετο σκηνικό ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει από τους υπουργούς αυξημένη ετοιμότητα, ενώ το περιβάλλον του Μαξίμου έχει αναλάβει την εκπόνηση και διαχείριση νέας επικοινωνιακής στρατηγικής, ενόψει μάλιστα και της άφιξης της τρόικας στις 15 Ιανουαρίου.
Τον πρωθυπουργό προβληματίζουν οι τριβές εντός του οικονομικού επιτελείου το οποίο καλείται να σηκώσει το κύριο βάρος στα περισσότερα μέτωπα, ενώ παράλληλα προσπαθεί να διασφαλίσει συνθήκες ηρεμίας στο εσωτερικό του κόμματος, όπου εκδηλώνονται τάσεις διαφοροποίησης από την κυβερνητική πολιτική και πιέσεις για χαλάρωση στην ταχύτητα επιβολής μέτρων και μεταρρυθμίσεων.
Η γραμμή που έχουν συμφωνήσει Σαμαρας-Βενιζέλος-Στουρνάρας για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εστιάζει στις καθυστερήσεις και στη βήμα, βήμα προσέγγιση ώστε να μπορεί ο πρωθυπουργός να ελιχθεί πολιτικά χρησιμοποιώντας το ειδικό βάρος της θέσης της προεδρίας της ΕΕ, ώστε να τροποποιήσει την ατζέντα των διαπραγματεύσεων και να επιτύχει διαφορετική μεταχείριση.
Αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση είναι εξάρσεις κοινωνικής έντασης και η επανεμφάνιση τρομοκρατικών ομάδων. Τα δυο αυτά χαρτιά χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός κατά κόρων στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, γνωρίζοντας ότι όλοι απεύχονται ενδεχόμενο πολιτικής αποσταθεροποίησης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.
Το Μαξίμου δεν έχει συμπεριλάβει στην εξίσωσή του τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, γεγονός που προκαλεί εντύπωση και εγείρει ερωτηματικά. Όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές στο Sofokleousin.gr αυτό συμβαίνει είτε γιατί η Ευρώπη οδηγείται σε σύγκρουση με το ΔΝΤ, είτε γιατί η κυβέρνηση έχει υποτιμήσει τη βαρύτητά των θέσεων και της πολιτικής του Ταμείου στις διαπραγματεύσεις.
Η κυβέρνηση σε πρώτη φάση εστιάζει στη βήμα, βήμα διαπραγμάτευση για το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό και τις διαρθρωτικές αλλαγές και σε δεύτερη για το χρέος.
Το ΔΝΤ όμως βάζει στο ίδιο πακέτο το δημοσιονομικό και χρηματοδοτικό κενό με τη βιωσιμότητα του χρέους, ενώ Βρυξέλλες και Ελλάδα μιλούν για εξυπηρετήσιμο χρέος.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι δεν θα πιεστεί να λάβει μέτρα για το δημοσιονομικό κενό του 2015 και του 2016 και θα συζητήσει μόνο για το κενό του 2014, με μέτρα, όμως, που θα συμφωνήσει να είναι περιγραφικά, καθώς οι αριθμοί του κενού είναι απολύτως συνδεδεμένοι με τις αποφάσεις για την απομείωση του ελληνικού χρέους. Τις δύο πλευρές για το δημοσιονομικό κενό του 2014 χωρίζουν 1,2 δισ. ευρώ, που η Αθήνα επιμένει ότι θα πρέπει να γεφυρωθεί χωρίς τη λήψη νέων μέτρων.
Παράλληλα, η κυβέρνηση θεωρεί πως θα αποφύγει άμεσα ακόμα και τις διαρθρωτικές αλλαγές που συζητούνται στο πλαίσιο του μνημονίου, όπως η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Η επόμενη δόση, μάλιστα, των 4,9 δισ. θα καταβληθεί στην Αθήνα τμηματικά, καθώς η αξιολόγηση σε καμία περίπτωση δεν θα ολοκληρωθεί στο προβλεπόμενο πλαίσιο. Βασικός στόχος είναι η εκταμίευση των 3,1 δισ. ευρώ στο Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου και των υπολοίπων δύο δόσεων 1,8 δισ. εκάστη από το ΔΝΤ πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: