ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.4.14

Νταχάου το «Ελ. Βενιζέλος»




Σύγχρονο εργασιακό Νταχάου στο «Ελ. Βενιζέλος» - Ερωτηματικά για τις συνθήκες ασφαλείας
Τον ασκό του Αιόλου προοιωνίζεται ότι θα ανοίξει το θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη στην πίστα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν μια 57χρονη υπάλληλος σκοτώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα. Το δυστύχημα εγείρει εύλογα ερωτηματικά για τις συνθήκες εργασίας και θέτει υπό αμφισβήτηση την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα των κανόνων και πολιτικών ασφαλείας που εφαρμόζονται στο αεροδρόμιο.
Χαρακτηριστική είναι άλλωστε και η δήλωση του εκροσώπου του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιριών στο Διεθνές Αεροδρόμιο, Δημήτρη Μπόζα, ο οποίος αναφέρει ότι οι συνθήκες εργασίας θυμίζουν «σύγχρονα εργασιακά Νταχάου». Ο ίδιος κάνει λόγο για ένα ιδιότυπο καθεστώς που επικρατεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που αμείβονται με 200-300 ευρώ, αλλά και εταιρίες που δεν πληρούν ούτε τις υποτυπώδεις συνθήκες ασφαλείας.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" ο κ. Μπόζας άφησε σαφείς αιχμές για τη μετάβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ στο σημείο, κάνοντας λόγο για «τρομερή καθυστέρηση». Ωστόσο το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας χαρακτηρίζει «αποδεκτό χρόνο» την μετάβαση του ασθενοφόρου σε 12 λεπτά μετά την κλήση από την πίστα του αεροδρομίου.
Το συνδικάτο, κατέληξε ο κ. Μπόζας, θα θέσει τις επόμενες ημέρες δύο βασικά θέματα, περιμένοντας παράλληλα την επίσημη ενημέρωση των εμπλεκομένων υπηρεσιών:
- για ποιο λόγο οι εταιρείες δεν μεταφέρουν με δικά τους μέσα τους εργαζόμενους στις εργασίες τους;
- πληροί το ΕΚΑΒ όλες τις προυποθέσεις ασφαλούς κάλυψης του αερολιμένα όταν σύμφωνα με μαρτυρίες οι διασώστες έφτασαν με καθυστέρηση 15 έως 20 λεπτών στο χώρο του δυστυχήματος;
Το χρονικό
Ολα ξεκίνησαν αμέσως μετά την άφιξη της πτήσης από τη Μύκονο. Οι επιβάτες κατέβηκαν από το αεροσκάφος και επιβιβάστηκαν σε πούλμαν για να τους μεταφέρει στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου. Την ίδια στιγμή η άτυχη 57χρονη εργαζόμενη στο τμήμα κέτερινγκ, επιχειρούσε να διασχίσει κάθετα έναν δρόμο προκειμένου να ανεφοδιάσει με τρόφιμα ένα αεροσκάφος που θα αναχωρούσε αργότερα.
Τότε συνέβη το μοιραίο. Η γυναίκα περνάει μέσα από δύο οχήματα και βγαίνει στο δρόμο ξαφνικά, ο οδηγός του λεωφορείου δεν προλαβαίνει να αντιδράσει και παρασέρνει την 57χρονη.
ΕΚΑΒ: Αποδεκτός χρόνος τα 12 λεπτά
Το ΕΚΑΒ ανέφερε πως η ανταπόκριση του έγινε εντός 12 λεπτών, χρόνος «αποδεκτός» όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι για να φτάσουν στο σημείο οι διασώστες.
«Η κινητή μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. ανταποκρίθηκε ΑΜΕΣΑ κατά το Θανατηφόρο τροχαίο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Κατόπιν δημοσιεύσεων σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο που έλαβε χώρα στην πίστα του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Η κλήση προς το ιατρείο του Ε.Κ.Α.Β. του αεροδρομίου, σχετικά με το περιστατικό, πραγματοποιήθηκε στις 12:23 (21/4/2014) ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή η κινητή μονάδα ήταν εκτός Ιατρείου με τους διασώστες και τον γιατρό να βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου και συγκεκριμένα στο επίπεδο των αναχωρήσεων. Άμεσα ξεκίνησαν από το επίπεδο των αναχωρήσεων και αφίχθησαν στο σημείο του συμβάντος, στην πίστα του αεροδρομίου, στις 12:35 (ο χρόνος των 12 λεπτών, αποτελεί αποδεκτό χρόνο κάλυψης για την προαναφερόμενη απόσταση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»).
Ο γιατρός που συνόδευε την κινητή μονάδα του Ε.Κ.Α.Β., διαπιστώνοντας την σοβαρή κατάσταση της άτυχης γυναίκας η οποία έφερε βαρείες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, προέβη στη διασωλήνωση της και τις λοιπές προβλεπόμενες επείγουσες ενέργειες εντός της κινητής μονάδας ώστε να γίνει η μεταφορά της στο ιατρείο του αεροδρομίου.
Είναι προφανές πως όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. (γιατροί, διασώστες & νοσηλευτές) που στελεχώνουν την Υπηρεσία Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας Αερολιμένα (Υ.Ε.Ι.Β.Α.-Ε.Κ.Α.Β.) «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι σε διαρκή επαγρύπνηση, προσπαθώντας να διεκπεραιώσουν όλα τα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας εντός του χώρου του αεροδρομίου».
ΟΣΠΑ: «Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο είναι σε πανικό»
 
Ο Aντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ (Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας), Κλεάνθης Τράτρας μιλώντας σε ιστοσελίδα ανέφερε «η άτυχη συναδέλφισσα έκανε μια διεύλευση στο δρόμο που κινούνται τα αυτοκίνητα, ο οδηγός δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει και έγινε το μοιραίο.
 
Εκείνο που θα πρέπει να πούμε είναι οτι πλέον οι εργασιακές σχέσεις στο αεροδρόμιο έχουν αλλάξει. Οι απολύσεις είναι καθημερινές, όλοι ζουν το μαρτύριο της απόλυσης και οι εργαζόμενοι είναι σε μια πίεση απίστευτη. Όλο το προσωπικό έχει περάσει από τη διαδικασία της δημιουργικής έντασης, στη διαδικασία του στρες και αυτό ήταν και η αιτία για το μοιραίο.
 
Δεν ξέρω για πότε πέρασαν οι συνάδελφοι τελευταία φορά εκπαίδευση και πως πέρασαν τη διαδικασία αυτή. Ολα αυτά είναι ζητήμα που πρέπει άμεσα να τα δει και η επιθεώρηση εργασίας και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Γιατί αυτές οι δύο υπηρεσίες είναι υπέθυνες για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των οργανισμών που δρουν μέσα στο αεροδρόμιο.
 
Αυτη τη στιγμή οι εργαζόμενοι πάνε στη δουλειά και δεν ξέρουν αν θα απολυθούν ή όχι, αν θα αντικατασταθούν με πεντάμηνο ή με τρίμηνο. Εχει μειωθεί το προσωπικό και όσοι έχουν μείνει είναι σε έναν τέτοιο πανικό πια.
 
Εμείς θα κάνουμε παρεμβάσεις με υπομνήματα και στην επιθεώρηση εργασίας και στην ΥΠΑ προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και να γίνονται σωστές εκπαιδεύσεις του προσωπικού».


sofokleousin

1 σχόλιο:

Κλεάνθη είπε...

Αφού γερμανοί το έχουν.... Νταχάου θα είναι. Δεν χρειάζεται να πάτε στο Νταχάου, απλώς επισκευτήτε την σύγχρονη Ελλάδα.