ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.11.08

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:Κατάθεσης του κ. Ζερβουδάκη, δικηγόρου της ΚΕΔ, παραστάντα στα επίμαχα συμβόλαια.

Στην κατάθεση του κ. Ζερβουδάκη που ακολούθησε (14/11/08) και για την οποία δεν έχουν ακόμα εκδοθεί πρακτικά (ώστε να αναπαραχθούν οι ακριβείς λεκτικές διατυπώσεις), ο μάρτυρας, μεταξύ άλλων:

  1. Κατέθεσε ότι τα σχέδια των συμβολαίων τα έφτιαχνε ο κ. Δημήτριος Πελέκης και τα έφερνε μαζί με τον Αρσένιο στην ΚΕΔ.
  2. Δήλωσε ότι του έφερναν τα σχέδια συμβολαίων σήμερα και του ζητούσαν να υπογραφούν συμβόλαια την επόμενη μέρα. Αυτό το κατεπείγον το επέβαλε η Διοίκηση της ΚΕΔ.
  3. Κατέθεσε ότι ζητούσε διάφορα έγγραφα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά δεν του τα έστελναν.
  4. Δήλωσε ότι η Μονή ισχυριζόταν πως ήθελε τα ακίνητα στο Ολυμπιακό Χωριό για να λειτουργήσει φιλανθρωπικά ιδρύματα και προκειμένου να της εκχωρηθούν αυτά τα ακίνητα έγινε όλη η διαδικασία των ανταλλαγών… (ανταλλαγών μιας λίμνης που ανήκε στο Δημόσιο με ακίνητα φιλέτα που επίσης ανήκαν στο Δημόσιο, μέρος των οποίων ανταλλάχθηκε εκ νέου ώστε να καταλήξει το Ολυμπιακό ακίνητο στη Μονή!!!)
  5. Κατέθεσε ότι όταν η Μονή πούλησε τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού σε τρίτους ιδιώτες ο μάρτυρας τους «ξαπόστειλε» (τους μοναχούς) και δεν ξαναυπέγραψε άλλα συμβόλαια, γιατί κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.
  6. Δεν απάντησε στο ερώτημα γιατί δεν εκχωρήθηκαν εξ αρχής τα ακίνητα του Ολυμπιακού Χωριού στη Μονή, αντί να κάνουν δεκάδες ανταλλαγές.
  7. Δεν απάντησε γιατί στα δύο πρώτα συμβόλαια η Βιστωνίδα χαρακτηρίστηκε υδροβιότοπος και στα υπόλοιπα δεκάδες συμβόλαια παραλείπεται ο χαρακτηρισμός.
  8. Δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το γιατί το Δημόσιο δέχθηκε να περιληφθεί στο συμβόλαιο της Ουρανούπολης (δάσος) επιφύλαξη της Μονής για αλλαγή χρήσης.
  9. Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι εάν είχαν γίνει δεκτές οι εισηγήσεις του προς την Διοίκηση σχετικά με την τήρηση του Εσωτερικού Κανονισμού της ΚΕΔ, εισηγήσεις στις οποίες αναφέρετε και στην σχετική επιστολή του που δημοσιεύθηκε. Τότε θα είχε αποφευχθεί μέρος της ζημίας του δημοσίου συμφέροντος.
  10. Σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι το θέμα της ανταλλαγής δασικών εκτάσεων, ο ίδιος δεν το έλεγξε λόγω του φόρτου εργασίας που τον βάρυνε με την ανάθεση σε αυτόν δεκάδων ακινήτων για νομικό έλεγχο μέσα σε ελάχιστον χρόνο, όμως όφειλαν τα αρμόδια Υπουργεία και η Διοίκησης της ΚΕΔ που αποφάσισε ποια ακίνητα θα ανταλλαγούν με την Βιστωνίδα να το έχουν ήδη ελέγξει.



ΣΗΜΕΙΑ

Κατάθεσης του κ. Παυλίδη, Διευθυντής ΚΕΔ

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλίδης κατέθεσε ότι:

  1. Η δήλωση που περιλαμβάνεται σε δεκάδες συμβόλαια, τα οποία υπογράφει το Ελληνικό Δημόσιο δια της ΚΕΔ, ότι εκτίμησε ο ίδιος τις αξίες των ακινήτων και ήλεγξε τα τεχνικά στοιχεία, είναι ψευδής.
  2. Η ΚΕΔ την εποχή των ανταλλαγών είχε οργανωμένο τμήμα τοπογραφήσεων και θα μπορούσε να κάνει τα τοπογραφικά μηχανικός της ΚΕΔ.
  3. Τα τοπογραφικά του ιδιώτη μηχανικού ούτε ελέγχθηκαν ούτε εγκρίθηκαν από την ΚΕΔ.

ΣΗΜΕΙΑ

Κατάθεσης του κ. Κωνσταντίνου Βλαχάκη, μέλους του ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βλαχάκης κατέθεσε ότι:

  1. Η λιμνοθάλασσα δεν μεταβιβάζεται
  2. Το Δημόσιο θα έπρεπε, ως καλόπιστος συμβαλλόμενος, να διευκρινίσει δια των αρμοδίων υπηρεσιών του τα των αρχαιοτήτων της Ουρανούπολης, ως προς το αν μεταβιβάζονται ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: