ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.11.08

ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ


Θέλω να ενώσω κι εγώ τη φωνή μου με αυτήν του Μίκη Θεοδωράκη που σε επιστολή του στις 14 Οκτωβρίου στα ΝΕΑ, εκφράζει την αγωνία του για το Σκοπιανό και ιδιαίτερα για τους ισχυρισμούς της ΠΓΔΜ περί ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας, θεωρεί «μέγα εθνικό λάθος» να χαριστεί το όνομα της Μακεδονίας μας και ζητά να κινητοποιηθούν οι διανοούμενοι της χώρας κι αναρωτιέται γιατί η ελληνική πλευρά δεν χρησιμοποιεί επιστημονικά επιχειρήματα για να αποκαλύψει αυτή τη «γελοιότητα», όπως τη χαρακτηρίζει.

Από τη μεριά μου έχω να παρατηρήσω τα εξής: η πραγματική γλώσσα και η ταυτότητα των Μακεδόνων αποδεικνύεται περίτρανα από τις πολλές επιγραφές που έχουν βρεθεί στον Ελληνικό χώρο κι ειδικά στην Μακεδονία. Ένα μικρό παράδειγμα είναι η βάση του αγάλματος της βασίλισσας Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και σχετίζεται με την ίδρυση της πόλης από τον Μακεδόνα Βασιλιά Κάσσανδρο το 315 π.Χ. (Ως γνωστόν η σημερινή πρωτεύουσα της Μακεδονίας πήρε το όνομα της από το όνομα της ετεροθαλής αδελφής του Μέγα Αλέξανδρου Θεσσαλονίκη, σύζυγο του Μακεδόνα Βασιλιά Κάσσανδρου).


Η επιγραφή –χαραγμένη στην αρχαιότητα με ανεξίτηλα ελληνικά γράμματα πάνω στο μάρμαρο-δίνει την απάντηση για την γραφή αλλά και για τη γλώσσα των Μακεδόνων. Ο καθένας μας μπορεί να διαβάσει σήμερα αυτήν την ελληνικότατη επιγραφή και να βγάλει τα συμπεράσματα του:








ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΝ


ΦΙΛΙΠΠΟΥ


ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΝ


Δηλαδή: Θεσσαλονίκην, ( κόρη του) Φιλίππου, Βασίλισσαν.


Πιο τρανταχτή απάντηση για τη γλώσσα και την εθνότητα των Μακεδόνων δεν μπορεί να υπάρξει –κι αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα από τα πολλά ντοκουμέντα που διαθέτει η Ελλάδα κι είναι άξιο απορίας γιατί η κυβέρνηση δεν έχει δώσει το λόγο στους ειδικούς επιστήμονες;


Θα μπορούσαν να οργανωθούν Συνέδρια, Εκθέσεις που να αποδεικνύουν με βάσει αυτά τα αρχαιολογικά δεδομένα- την αλήθεια για τη γλώσσα και την ταυτότητα των Μακεδόνων που δεν είναι άλλη από την ελληνική –η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει…


Διαφωνώ με την άποψη ότι το όνομα των Σκοπίων μπορεί να καθοριστεί βάσει γεωγραφικού προσδιορισμού γιατί σ’ αυτή την περίπτωση χώρες όπως η Τουρκία θα’πρεπε να έχουν άλλο όνομα!


Το αίτημά του νεότευκτου κράτους της FYROM – αυτό το εθνοτικό συνονθύλευμα που μιλά σλαβο-βουλγαρική γλώσσα- ότι δήθεν κατέχει την μακεδονική γλώσσα και εθνότητα φαντάζει παράλογο με βάση τα ιστορικά, αρχαιολογικά και γλωσσολογικά δεδομένα.


Η αποδοχή αυτού του παραλογισμού από τον δυτικό κόσμο -που βασίζεται στον ορθολογισμό- υπονομεύει τα ίδια τα θεμέλια του…


Εάν η σημερινή κυβέρνηση δεχτεί να αναγνωρίσει στους Σκοπιανούς «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχτεί και τις παράλογες κι επικίνδυνες καταστάσεις που θα προκύψουν στο μέλλον.


Ας δείξουμε λοιπόν με ορθολογικά επιχειρήματα το δίκαιον των θέσεών μας. Μέχρι τώρα ακούστηκε η άποψη των πολιτικών, είναι καιρός να ακουστεί και η άποψη των ειδικών επιστημόνων.


Μπάμπης Πλαϊτάκης, συγγραφέας-σκηνοθέτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1 ΣχόλιοΚλείστε αυτό το παράθυρο Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Ανώνυμος είπε...
Συγχαρητηρια
κύριε Πλαιτάκη Μπάμπη
γνωρίζουμε τους αγώνες που κάνεις και εναντιον αυτών που σου έκλεψαν το πρώτο σου βιβλίο για τον ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και κάναν την "γνωστή ταινία, αφού "λάδωσαν" πολλούς όπως ακούγεται...
Ελπίζουμε η Ελληνική δικαιοσύνη να σε δικαιώσει...
Καλοτάξιδο και το νέο σου βιβλίο για τον ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ....είναι υπέροχο!!
Ελπίδα
(αναγνώστρια των βιβλίων σας)

15 Νοέμβριος 2008 9:29 μμ