ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.4.09

Ο ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ....ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



Φίλε Blogger,

Παίρνω το θάρρος να ζητήσω το δικαίωμα έκφρασης από το βήμα σου καθώς τα ΜΜΕ εκφράζουν μόνο τις απόψεις των πλουσίων και διασήμων. Θα ήθελα να δημοσιοποιήσω μια επιστολή προς το Μιχάλη Χατζηγιάννη σχετικά με τις θέσεις του για το κάπνισμα, όπως δημοσιεύθηκαν στο Ελεύθερο Τύπο στις 29 Απριλίου 2009.

Αγαπητέ Μιχάλη,

Περίμενα την αντίδραση των ιδιοκτητών των κέντρων για το μέτρο απαγόρευσης του καπνίσματος. Έχουν την άποψη ότι τα έσοδά τους θα πέσουν γιατί δεν θα επιτρέπεται το τσιγάρο στα μαγαζιά.

Έμεινα άναυδος όμως όταν διάβασα τη δική σου άποψη. Εσύ δεν είσαι μαγαζάτορας απ' όσο ξέρω. Είσαι από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες στη χώρα. Και εγώ είμαι από αυτούς που έχουν έρθει να σε ακούσουν από κοντά για να απολαύσω τη φωνή σου. Θα ερχόμουν συχνότερα αν δεν ήμουν αναγκασμένος να φεύγω κάθε φορά μυρίζοντας τσιγαρίλα και με το λαιμό μου κλειστό από την κάπνα.

Για να δούμε τι είπες στον δημοσιογράφο Μιχάλη μου.

.Θεωρώ ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι σε αυτά τα θέματα. Δεν μπορεί να πιέζονται να μην καπνίσουν εφόσον αυτό επιθυμούν. Τα αντικαπνιστικά μέτρα θα κάνουν τους ανθρώπους να καπνίζουν περισσότερο. Ειδικά στα νυχτερινά μαγαζιά, που είναι χώροι χαλάρωσης, δεν μπορεί να επιβληθεί ένα τέτοιο μέτρο. Οι Έλληνες δεν είναι Ευρωπαίοι, που έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα και στις 9.00 το βράδυ τα μαγαζιά είναι κλειστά κι εκείνοι στο σπίτι τους. Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί με επιτυχία το μέτρο στα νυχτερινά μαγαζιά.

Τετάρτη, 29.04.09, Ελεύθερος Τύπος http://www.e-tipos.com/newsitem?id=87401

Λες Μιχάλη μου ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι σε αυτά τα θέματα. Δε διαφωνώ καθόλου. Ελευθερία δεν έχω δει μέχρι τώρα όταν αναγκάζομαι να καπνίσω δυο πακέτα σε ένα μαγαζί ντουμάνι για να σε ακούσω. Δεν έχω υποχρεώσει κανέναν να μην καπνίζει. Ακόμα και μετά την εφαρμογή του μέτρου θα μπορεί να βγει έξω και να κάνει το τσιγάρο του. Όταν μιλάς για ελευθερία Μιχάλη μου αναφέρεσαι στη δική μου υποχρέωση να καπνίζω παρά τη θέλησή μου?

Λες επίσης ότι η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη. Κανείς λάθος σε αυτό Μιχάλη μου! Όχι απλά είναι Ευρώπη, αλλά έδωσε τα φώτα στις άλλες χώρες που θεωρούμε σήμερα Ευρώπη. Μη μπαίνεις στο τριπάκι που θέλουν να μας βάλουν οι πολιτικοί μας ότι η Ελλάδα είναι ουσιαστικά μπανανία. Δεν το δέχομαι από έναν καλλιτέχνη. Και προς ενημέρωσή σου, επειδή ξέρω κι εγώ λίγο από Ευρώπη, στο εξωτερικό δεν πάνε για ύπνο στις 9.00 το βράδυ όπως λες. Μια χαρά διασκεδάζουν και μάλιστα φθηνότερα από εδώ. Υπάρχουν club για όλα τα γούστα και όλες τις ώρες στο εξωτερικό, για κάνε μια βόλτα να δεις.

Τέλος, και ίσως το σημαντικότερο όλων είναι ότι πρέπει να αντιληφθείς πως το να αποτελείς πρότυπο της νεολαίας δεν είναι μόνο πολλά χρήματα (ακούγεται ότι σου δίνουν 30 χιλιάρικα σε κάθε εμφάνιση αληθεύει?), φιλάκια και διασημότητα. Έχει και ένα βαθμό ευθύνης ξέρεις. Όταν εσύ λες ότι πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να καπνίζουμε όπου θέλουμε ουσιαστικά προτρέπεις μια ολόκληρη γενιά να συνδέσει το κάπνισμα με την ελευθερία. Η ελευθερία Μιχάλη μου μπορεί να είναι τέχνη, δημιουργία, έρωτας, αλλά σίγουρα δεν είναι κάπνισμα. Μη δίνεις τη λανθασμένη εντύπωση ότι τα έχεις βρει με τις καπνοβιομηχανίες. Είσαι ένας αγαπημένος καλλιτέχνης και απαιτείται από εσένα να δώσεις πρώτος το παράδειγμα.

Εκτός αν έχεις επιλέξει να αφήσεις το τραγούδι και να κάνεις καριέρα στη διαφήμιση τσιγάρων.

Φιλικά

Νίκος Γίστος.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που έχει δει ο Χατζηγιάννης να αυξάνεται το κάπνισμα μετά την απαγόρευση στους κλειστούς χώρους? Δεν έχει βγει ποτέ από τη χώρα το παλικάρι ή τα έχει αρπάξει από τα camel? Εεεεε! Μεγάλε! Μόνο στην ποτοαπαγόρευση έγινε αυτό!

Ανδρομάχη είπε...

Απαράδεκτος...θα μας πείτε τι συμφέροντα εξυπηρετείτε κ. Χατζηγιάννη?Των καπνοβιομηχανιών ή των επιχειρηματιών που φοβούνται ότι ο υπερογκος τζίρος τους θα πέσει?Για τους πρώτους δεν έχω να πω τίποτε, γιατι είναι γνωστές οι προθέσεις τους ...όσο για τους επιχειρηματίες πείτε τους ότι δεν έχουν να φοβούνται τιποτε όσο φιλοξενούν αληθινούς καλλιτεχνες...τώρα αν στηρίζονται στην υπερμετρη καταναλωση ποτού που συνοδεύεται από πακέτα τσιγαρων τι να κάνουμε...ας πέσουν και λίγο τα κέρδη σας κύριοι...δεν σας φτάνουν τόσα?

Ράνια είπε...

Ε βέβαια εμείς είμαστε Βαλκάνιοι, άξεστοι και ακαλλιέργητοι, γι’αυτό και αγοράζουμε τους δίσκους σου. 9:00 κλειστά? Στο Βατικανό αναφέρεται?

Ανώνυμος είπε...

«Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί με επιτυχία το μέτρο στα νυχτερινά μαγαζιά» - Γιατί ρε Μιχάλη, έχεις κάτι στο μυαλό σου για να το κάνεις δύσκολο?

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ωρέ Μιχάλη! Να μην πιεστούν οι καπνιστές? Η επιθυμία πάνω από όλα Μιχάλη. Μαζί σου. Μην πιεστούν οι καπνιστές. Να πιεστούν η μη καπνιστές που θέλουν να έρθουν στα μπουζούκια σου.

Ανώνυμος είπε...

Άλλη ατάκα του Χατζηγιάννη: Στα νυχτερινά μαγαζιά δεν μπορει να επιβληθεί ένα τέτοιο μέτρο..Μήπως καίγεται για τα μαγαζιά που τον αφορούν και εμφανίζεται και παίρνει ποσοστα κτλ κτλ...?

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα με ιδιαίτερη χαρά τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να διορθώνει την αρχική του δήλωση επισημαίνοντας ότι δεν είναι καπνιστής:

«Δεν είμαι καπνιστής, σαφώς και πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο και ειδικά στους χώρους υψηλής επικινδυνότητας, όμως σε μερικές περιπτώσεις, όπως στις μουσικές σκηνές και τα κέντρα διασκέδασης, όπου ο κόσμος χαλαρώνει, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο». Ελεύθερος Τύπος 30.04.09

Θα ήθελα να του επισημάνω ότι η επιτυχία ενός τέτοιου μέτρου βασίζεται στην υποστήριξη των καλλιτεχνών που αποτελούν πρότυπα για τη νέα γενιά. Αν εσύ θελήσεις να βοηθήσεις Μιχάλη η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει πολύ πιο εύκολη.