ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.11.12

Θα «θυσιασθούν» τράπεζες και Ταμεία για τη δόση;

Θα «θυσιασθούν» τράπεζες και Ταμεία για  τη δόση;
Μείζον ζήτημα άμεσης προτεραιότητας καθίσταται για την κυβέρνηση η επιτυχής ολοκλήρωση του σχεδίου επαναγοράς ομολόγων ονομαστικής αξίας 30 δισ. ευρώ, που θα οδηγήσει σε μείωση του δημοσίου χρέους κατά 20 δισ. ευρώ. Η επιτυχία του εγχειρήματος αποτελεί πρόκριμα για την έγκριση της δόσης από το ΔΝΤ και την περαιτέρω υλοποίηση της συμφωνίας των Βρυξελλών. Δεν είναι όμως καθόλου διασφαλισμένη:  Από τους ξένους κατόχους ελληνικών ομολόγων, λίγοι είναι πρόθυμοι να πουλήσουν στο 26%-35% της ονομαστικής αξίας.
Ενδέχεται λοιπόν  να χρειασθεί να "θυσιασθούν" τε ασφαλιστικά Ταμεία και οι ελληνικές τράπεζες, αναλαμβάνοντας ρόλο "αυτόχειρα", ή υποκύπτοντας σε κυβερνητικές πιέσεις και εκβιασμούς.
Η κυβέρνηση δεν έχει πολλές επιλογές. Προέχει η διασφάλιση των προϋποθέσεων για  την εφαρμογή των συμφωνηθέντων στο Eurogroup και την εκταμίευση της δόσης. Αν λοιπόν οι ξένοι κάτοχοι ομολόγων προσφέρουν τίτλους ονομαστικής αξίας κάτω των 30 δισ. ευρώ, πρέπει να αναζητήσει τους υπόλοιποους από τα ασφαλιστικά Ταμεία και τις ελληνικές τράπεζες. Κι αν βρεί απροθυμία,  θα αναγκασθεί να πιέσει και να "εκβιάσει".
Οι τραπεζίτες  το ξέρουν και έχουν περάσει εκ των προτέρων στην αντεπίθεση: Ζητούν να αλλάξουν οι όροι των ανακεφαλαιοποιήσεων και υπάρξει ρύθμιση που θα  δίνει τη  δυνατότητα στις τράπεζες να αποτιμούν τα ομόλογα σε ονομαστικές τιμές και όχι στις τρέχουσες. Ετσι θα χρειασθούν λιγότερα κεφάλαια από το ΤΧΣ στην ανακεφαλαιοποίηση και θα ίναι ευκολότερο να καλύψουν το 10% των ΑΜΚ, ώστε να μην περάσει ο έλεγχος στο Δημόσιο.
Ομως, κι αν ακόμη οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά Ταμεία πεισθούν ή αναγκασθούν να  δώσουν μέρος των ομολόγων τους στο πρόγραμμα επαναγοράς,  και πάλι δεν διασφαλίζεται η επιτυχής ολοκλήρωση του. Διότι τράπεζες και Ταμεία δεν έχουν πλέον τόσα κρατικά χρεόγραφα ώστε να μπορούν να καλύψουν μεγάλο μέρος των απαιτούμενων 30 δισ.
Οι τράπεζες κατέχουν τίτλους ονομαστικής αξίας 16,6 δισ. ευρώ μετά το PSI (εξ αυτών 3,7 δισ. η Εθνική), ενώ τα Ταμεία κοινωνικής ασφάλισης έχουν ομόλογα 5,5 δισ. ευρώ. ΄Η συνολική αξία τους δεν υπερβαίνει τα 22 δισ. Από αυτά εκτιμάται ότι  ακόμη και υπό ασφυκτική κυβερνη τική πέση δεν μπορούν να δοθούν πάνω από 15 δισ.
Ελληνικές ιασφαλιστικές εταιρίες έχουν ομόλογα  1,4 δισ. ευρώ, ενώ στα χέρια ιδιωτών βρίσκονται τίτλοι αξίας  600 εκατ. ευρώ. Από αυτά μάλλον δεν πρόκειται να δοθεί τίποτα στο 30% της ονομαστικής αξίας.
Το ζήτημα λοιπόν είναι πόσα ομόλογα θα προσφερθούν από ξένους επενδυτές. Από αυτό θα εξαρτηθεί  το μέγεθος της "θυσίας" των ελληνικών τραπεζών και Ταμείων, που θα κληθούν να εκχωρήσουν ομόλογα τα οποία θα καλύψουν το υπόλοιπο ποσό μέχρι τα 30 δισ. ευρώ.



sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: