ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.11.12

Spiegel: Απλώς η Μέρκελ καθυστερεί την ελληνική χρεοκοπία

Spiegel: Η Μέρκελ καθυστερεί την ελληνική χρεοκοπία
Βόμβα μεγατόνων ρίχνει το Spiegel με δημοσίευμά του καθώς αποκαλύπτει πως ο μόνος λόγος που Μέρκελ και Σόιμπλε αρνήθηκαν την πρόταση του ΔΝΤ για κούρεμα είναι η προεκλογική περίοδος. Η τοποθέτηση του Spiegel φωτίζει τη μικροπολιτική πλευρά των πραγμάτων η οποια συζητώνταν στα παρασκήνια και σα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά δεν είχε περάσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Σύμφωνα με το περιοδικό η χρεοκοπία της Ελλάδας θεωρείται αναπόφευκτη και το μόνο που επετεύχθη στο Eurogroup ήταν να αναβληθεί για... λίγο καθώς το θέμα θα επιστρέψει επιτακτικά και ίσως ανεξέλεγκτα προκαλώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει.
Το γερμανικό περιοδικό τονίζει ότι, σε μια ιδιωτική οικονομία, θεωρείται έγκλημα να καθυστερείς μια αναπόφευκτη χρεοκοπία. Αλλά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε είναι αποφασισμένοι να κάνουν ακριβώς αυτό, επειδή προτεραιότητά τους είναι οι επικείμενες εκλογές. Ως αποτέλεσμα, με το χρέος να παραμένει απαγορευτικά υψηλό, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να εντείνει την πολιτική λιτότητας ενώ οι επενδυτές παραμένουν άφαντοι.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Οι Γερμανοί επιθυμούν να αντιμετωπίσουν την ελληνική κρίση με λογιστικά τρικ και μειωμένα επιτόκια για να βρουν τα 36 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Αθήνα το 2014-6. Όμως μ' αυτά τα ημίμετρα δεν θα μηδενιστεί το έλλειμμα ούτε η Ελλάδα θα πλησιάσει τον στόχο της μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ ως το 2020.
Η Λαγκάρντ δήλωσε πρόθυμη να δοθεί στην Αθήνα παράταση  για να πιάσει αυτόν τον στόχο και, ως αντάλλαγμα, απαίτησε δραστική μείωση των επιτοκίων που χρεώνουν οι χώρες της ευρωζώνης στα διμερή δάνεια προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Σόιμπλε αρχικά συμφώνησε.
Εν συνεχεία ο Σόιμπλε υπαναχώρησε αφού -όπως γράφει το Spiegel- μίλησε με τη Μέρκελ που ανησυχούσε για τους εταίρους της στην κυβέρνηση συνασπισμού που είναι αρνητικοί προς τη διάσωση της Ελλάδας.
Το παζάρι που ακολούθησε ήταν τόσο δυσάρεστο που εξέπληξε ακόμη και βετεράνους των Βρυξελλών. Όποτε έπεφτε μια ιδέα στο τραπέζι, κάποιος πρόβαλε αντιρρήσεις. Ο ολλανδός υπουργός απέρριψε πρόταση για την αγορά των ελληνικών ομολόγων και οι Σλοβένοι δυσφόρησαν με την παράταση και την μείωση των επιτοκίων των δανείων του EFSF. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι πρότεινε την αγορά περισσότερων βραχυχρόνιων ομολόγων από τις ελληνικές τράπεζες. Τελικά η Λαγκάρντ πάτησε πόδι και απείλησε ότι το ΔΝΤ θα αποσυρθεί από την προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας.

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: