ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.5.13

Αυτός έκρυψε τη λίστα Λαγκάρντ

ΣΥΡΙΖΑ-Βαξεβάνης εκθέτουν τον πρέσβυ που «έκρυψε» τη λίστα Λαγκάρντ
Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μετά από τις αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για την καταλυτική εμπλοκή του πρέσβυ της Ελλάδας στο Παρίσι κου Χαλαστάνη. Η υπόθεση περιπλέκεται περαιτέρω μετά από την άρνηση του προέδρου της Επιτροπής Χ. Μαρκογιαννάκη να παραλάβει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και κλήτευση εκ νέου του πρέσβυ ο οποίος στην πρώτη κατάθεση του απέκρυψε και διασρτέβλωσε γεγονότα.
Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα και από το δελτίο Τύπου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντοπούλου και Δρίτσα η υπόθεση φαίνεται ότι έχει "ουρά"και υπάρχουν πλέον αποχρώσες ενδείξεις μεθοδεύσεων, πολιτικών και νομικών, οι οποίες οδήγησαν σε παρακώλυση των ελέγχων.
Το κουβάρι των εξελίξεων άρχισε να ξετυλίγεται εκ νέου μετά την αποστολή -για δε΄τυερη φορά- των στοιχείων από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκε με επίσημο έγγραφο των γαλλικών αρχών ότι και η πρώτη λίστα είχε παραδοθεί στην Ελλάδα επισήμως και συνεπώς αποτελούσε στοιχείο που ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθεί από το ελληνικό Δημόσιο.
Η εξέλιξη αυτή άφηνε έκθετο τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος είχε δηλώσει και καταθέσει ότι η λίστα είχε φτάσει ατύπως στην Ελλάδα και στα χέρια του και συνεπώς δεν καλύπτονταν νομικά η διερεύνησή της.
Οι τελευταίες αποκαλύψεις όμως αφήνουν να διαφανεί μια παράλληλη επιχείρηση απόκρυψης στοιχείων, γεγονότων και εν τέλει δημιουργίας εικονικής πραγματικότητας ώστε να εκτραπεί η φυσική πορεία των ερευνών των αρχών και της επιτροπής της Βουλής.
Αν όλα αυτά τεκμηριωθούν τότε προκύπτουν ευθύνες πολιτικές για τους κκ Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου, ποινικές για τον πρέσβυ της Ελλάδος στο Παρίσι ενώ θα πιστοποιηθεί και η δημιουργία δικτύου-οργάνωσης με στόχο την απόκρυψη πληροφοριών, την παραπλάνηση της δικαιοσύνης και η μεθοδευμένη παρακώλυση του έργου των αρχών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που αποκαλύπτει το Hot Doc και όσα αναφέρει στο δελτίο Τύπου ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο αυτόνομης και αυτεπάγγελτης δικαστικής διερεύνησης καθώς αφορούν τις ενέργειες Δημοσίου Υπαλλήλου και συνεπώς διέπονται από τον κώδικα αλλά και από τους νόμους, ενώ δεν καλύπτεται από ασυλεία.
 Διαβάστε το δελτίο Τύπου των κ.κ. Δρίτσα και Κωνσταντοπούλου

«Καταθέσαμε στη Γραμματεία της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης και στον Πρόεδρο της Βουλής αίτημα κλήτευσης του κ. Χαλαστάνη, Πρέσβεως της Ελλάδας στο Παρίσι, στον οποίο διαβιβάστηκε, τον Σεπτέμβριο 2010, το cd της λίστας Λαγκάρντ, με επίσημο έγγραφο και με ρητές οδηγίες φορολογικής χρήσης, στα πλαίσια διακρατικής συμφωνίας, που ισχύει εδώ και δεκαετίες.

Μετά την προχθεσινή αποκάλυψη του σχετικού εγγράφου, που επιμελώς αποκρύπτονταν, η εκ νέου εξέταση του κ. Χαλαστάνη είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι στην αρχική εξέτασή του ενώπιον της Επιτροπής (ήταν ο πρώτος εξετασθείς μάρτυρας) απέκρυψε το γεγονός της επίσημης διαβίβασης. Απέκρυψε επίσης και την εκ μέρους του προηγηθείσα αποστολή εγγράφου αιτήματος, στις 13/09/2010, δηλαδή σε χρόνο κατά τον οποίο ισχυρίσθηκε ότι δεν είχε καμμία γνώση περί της ύπαρξης της λίστας. Όσα υποστήριξε στην Επιτροπή-και εξυπηρετούν εμπλεκόμενα πρόσωπα- σήμερα καταρρίπτονται.

Κανείς δεν μπορεί να κρύψει πια ότι ακόμη και μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης συνήργησαν στη συσκότισή της και στον αποπροσανατολισμό περισσότερα του ενός πρόσωπα και κόμματα.

Και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Μαρκογιαννάκης, αλλά και η ΝΔ, όπως επίσης ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, οφείλουν να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό:

α) Γιατί η ύπαρξη και το περιεχόμενο των επισήμων εγγράφων αποκρύφθηκε επιμελώς επί τόσους μήνες και χρειάστηκε η παρέμβαση των Οικονομικών Εισαγγελέων και η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για να αναζητηθούν;

β) Γιατί η παράδοση του εγγράφου του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών έγινε από τον κ. Στουρνάρα στον κ. Μαρκογιαννάκη προσωπικά την 15.5.2013 και γιατί ο τελευταίος δεν το ανακοίνωσε παρά μόνο κατόπιν επιμονής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το βράδυ της 21.5.2013, ακριβώς πριν λήξει η συνεδρίαση; Γιατί επιχείρησε ακόμη και να εμποδίσει την διανομή του εγγράφου από τους υπαλλήλους της Επιτροπής;

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ

γ) Γιατί σήμερα ο κ. Μαρκογιαννάκης αρνήθηκε να παραλάβει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για κλήτευση του κ. Χαλαστάνη και διέκοψε βίαια τη συνεδρίαση, παρεμποδίζοντας την προφορική ανάπτυξή του αιτήματος;

Η εξέλιξη αυτή είναι αναμφίβολα εξαιρετικά σοβαρή και επιβεβαιώνει την επιμονή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να φτάσει η διερεύνηση της υπόθεσης μέχρι τέλους.»


 sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: