ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.12.13

ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ... Θα ξαναπούν ναι σε όλα τα γίδια ;;;

Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση για το «κοινοβουλευτικό ναρκοπέδιο»
Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Όλα για όλα αναμένεται να τα παίξει η κυβέρνηση τις επόμενες λίγες ημέρες, καθώς για άλλη μία
φορά, ορόσημο δεν αποτελεί ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται αύριο αλλά ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και το νέο πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς που θα κατατεθούν στη Βουλή αμέσως μετά.

Το σχέδιο νόμου για το νέο φόρο ακινήτων αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα ή την Τρίτη ενώ ένα ακόμη φορολογικό νομοσχέδιο – κώδικας ολοκληρώνεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και, επίσης, θα πάρει το δρόμο για το Κοινοβούλιο.

Η κυβέρνηση, αν δεν θέλει να μπει στις επικίνδυνες ατραπούς των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, θα πρέπει τα λίγα επόμενα 24ώρα να έχει καταλήξει, σε συμφωνία ή μη με την τρόικα, και στο νέο πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς καθώς η Βουλή προγραμματίζεται να κλείσει ακριβώς σε δύο εβδομάδες από σήμερα και, συνεπώς, τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

Το πλέον πιθανό σενάριο είναι η διάταξη για τους πλειστηριασμούς, χωρίς την οποία από 1ης Ιανουαρίου αίρεται κάθε προστασία επί της πρώτης κατοικίας, να έλθει ως τροπολογία σε κάποιο από τα δύο φορολογικά νομοσχέδια.

Και επειδή η πολιτική λογική επιβάλλει να μην... επιβαρύνεις μόνος σου τη θέση σου, το πλέον πιθανό σενάριο είναι αυτή η τροπολογία να προστεθεί στο ήδη... δύσκολο σχέδιο νόμου για το φόρο ακινήτων καθιστώντας τη διαδικασία ψήφισής του ως τη μητέρα των μαχών για τη δικομματική κυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου.

Στον φόρο ακινήτων διατηρούνται τα μεγέθη, δηλαδή βεβαιώνονται φόροι περίπου 3,2 δισ ευρώ για να εισπραχθούν σχεδόν 2,65 δισεκατομμύρια, ενώ η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δώσει προοπτική μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης επί των ακινήτων βάσει της... εισπραξιμότητας του μέτρου. Με άλλα λόγια, θα σταλεί το μήνυμα ότι πληρώστε τους φόρους ώστε να ξεπεραστεί το όριο των 2,65 δισ ευρώ που θέτει η τρόικα και, συνεπώς, το 2015 να μειωθεί, ανάλογα, και το ποσό βεβαίωσης για κάθε ακίνητο.

Ως προς τους πλειστηριασμούς, η εικόνα παραμένει συγκεχυμένη και δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει πριν την άφιξη της τρόικας την προσεχή Τετάρτη.

Αθήνα και ελεγκτές κινούνται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, αφού η ελληνική πλευρά ξεκινά από την επιλογή προστασίας της πρώτης κατοικίας, εκτός από τις περιπτώσεις των καθ' έξιν κακοπληρωτών που όμως έχουν περιουσιακά στοιχεία για να καλύψουν τις οφειλές τους, ενώ η τρόικα πιέζει για πλήρη απελευθέρωση με ρήτρες προστασίας μόνον για τους εξόφθαλμα αδυνατούντες να πληρώσουν τα δάνειά τους.

Τα επιτελεία των δύο κομμάτων βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου να περάσουν χωρίς νέες απώλειες το κοινοβουλευτικό ναρκοπέδιο των επόμενων ημερών ενώ ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να υιοθετήσει ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κατά την ομιλία του στη Βουλή, αντίστοιχους με αυτούς που χρησιμοποίησε στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, εναντίον του κ. Αλέξη Τσίπρα, σε μία προσπάθεια ίσχυσης της συσπείρωσης των βουλευτών και του κομματικού ακροατηρίου.

Πολύ πιο σύνθετα είναι τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής του οποίου Γιώργος Ντόλιος μόλις χθες κάλεσε δημοσίως την κυβέρνηση να υιοθετήσει, στο ζήτημα των πλειστηριασμών, την τροπολογία του... ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση για ένα ακόμη έτος του ισχύοντος σήμερα καθεστώτος προστασίας της Α' Κατοικίας.

Η εξέλιξη των κρίσιμων αυτών ψηφοφοριών, αρχής γενομένης από την αυριανή για τον προϋπολογισμό, θα είναι καθοριστικές και για τον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Ουσιαστικά απών από τις πρώτες ημέρες συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα να λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από τη θέση Στουρνάρα ότι οι έλληνες δεν υπερφορολογούνται και με τους περισσότερους βουλευτές να βάλλουν εναντίον του, ο κ. Στουρνάρας έχει, επίσης, κάθε συμφέρον να κλείσει ομαλά αυτή η κοινοβουλευτική μάχη.
 
 
μέσω triklopodia

Δεν υπάρχουν σχόλια: