ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.12.08

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

Γράφει ο/η athinapoli

Μετά τα επεισόδια που συγκλόνισαν την Αθήνα, Ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε στην εφημερίδα μας για όλα και έστειλε τα δικά του μηνύματα:
  • να επουλώσουμε τις πληγές μας, να αλλάξουμε το κλίμα
  • Σε πείσμα όσων δεν αγαπούν αυτή την πόλη, εμείς επιμένουμε να στολίζουμε και να γιορτάζουμε, γιατί τα παιδιά οφείλουν να ζήσουν τις στιγμές που τους στερήσαμε τις προηγούμενες ημέρες.Αυτές τις γιορτές τις στερήθηκε ο Αλέξης και η οικογένεια του. Τις χρωστάμε στη γενιά του και στις οικογένειες τους.
  • άλλο πράγμα η αντίδραση των μαθητών, των οποίων τη φωνή οφείλουμε να σκύψουμε και να αφουγκραστούμε, και στους οποίους οφείλουμε πειστικές απαντήσεις και άλλο η βία που βαφτίζεται «κοινωνική εξέγερση»
  • Όσοι κρύβονται πίσω από κουκούλες δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία

athinapoli28Την χειρότερη περίοδο, λόγω των πρόσφατων επεισοδίων, πέρασε η Αθήνα. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση για όσα θλιβερά συνέβησαν, με φόντο ειδικά την πρωτεύουσα της χώρας;

Η Αθήνα μας πέρασε δύσκολες ώρες. Από το βράδυ του Σαββάτου της 6ης Δεκεμβρίου ζήσαμε –και χρησιμοποιώ παρελθοντικό χρόνο όχι γιατί πρέπει να τα ξεχάσουμε αλλά γιατί πρέπει να κοιτάμε μπροστά- στην Πόλη της Αθήνας στιγμές παραλογισμού και αυθαιρεσίας και από τις δύο μεριές. Και λέω και από τις δύο μεριές γιατί η υπερβολή απ’ όπου και αν προέρχεται δεν είναι καλός σύμβουλος. Και όσο καταδικαστέα είναι η αντίδραση του αστυνομικού, τόσο καταδικαστέοι είναι και οι βανδαλισμοί και η τυφλή βία. Η μόνη λύση απέναντι στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε είναι ότι όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως, δεν πρέπει να αφήσουμε την οργή μας να μεταβληθεί σε μια τυφλή και εκτός ελέγχου καταστροφική δύναμη.

Τι νιώσατε με τις εικόνες του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που καιγόταν στο Σύνταγμα;

Θλίψη και ντροπή. Αλλά ταυτόχρονα και ένα πείσμα ότι το κλίμα πρέπει να αναστραφεί και η πόλη να μπει το γρηγορότερο δυνατό στους εορταστικούς ρυθμούς των ημερών. Είναι μια οφειλή αλληλεγγύης προς όλους και τον εμπορικό κόσμο ειδικότερα. Είναι μια οφειλή κυρίως, απέναντι στα παιδιά της πρωτεύουσας που το λιγότερο που ζητούν από εμάς είναι η στοιχειώδης ανταπόκριση στα όνειρά τους και στις προσδοκίες για περισσότερες δόσεις χαράς στη ζωή τους. Σε πείσμα, λοιπόν, όσων δεν αγαπούν αυτή την πόλη, εμείς επιμένουμε να στολίζουμε και να γιορτάζουμε. Αυτές τις γιορτές τις στερήθηκε ο Αλέξης και η οικογένεια του. Τις χρωστάμε στη γενιά του και στις οικογένειες τους.

Τι πρωτοβουλίες ανέλαβε ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να τονώσει την αγορά της πόλης, που επλήγη σοβαρά;kaklamanhs1

Κατ’ αρχήν, με τη συγκινητική και ηρωική συμπαράσταση των εργαζομένων στο Δήμο -στους οποίους πέρα από συγχαρητήρια οφείλουμε και θερμές ευχαριστίες- μπορέσαμε να έχουμε καθαρό, ανοιχτό και λειτουργικό το κέντρο της πόλης. Από εκεί και πέρα, αναγνωρίζοντας και τις δυσκολίες από την οικονομική ύφεση, εισηγήθηκα και πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο η απαλλαγή από το τέλος παρεπιδιμούντων του μηνός Δεκεμβρίου των ξενοδοχείων που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων και μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα ακύρωσης κρατήσεων από το εξωτερικό, και η απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το 2009 όσων επιχειρήσεων επλήγησαν από τα επεισόδια.

Και τι πιστεύετε πως θα πρέπει να γίνει μακροπρόθεσμα ώστε να επιστρέψουμε στην προηγούμενη εικόνα της αγοράς αλλά και να την καλυτερέψουμε από πριν;

Σαφώς και πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα απ’ όλη αυτή την ιστορία. Και σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να διαχωρίσουμε κάποια πράγματα για να μην τα συγχέουμε από δω και πέρα. Έτσι, άλλο πράγμα η αντίδραση των μαθητών, των οποίων τη φωνή οφείλουμε να σκύψουμε και να αφουγκραστούμε, και στους οποίους οφείλουμε πειστικές απαντήσεις και άλλο η βία που βαφτίζεται «κοινωνική εξέγερση». Όσοι κρύβονται πίσω από κουκούλες δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, δεν εκφράζουν την κοινωνία και σε καμία περίπτωση δεν θα υποκαταστήσουν τους θεσμικούς εκπροσώπους της. Και από εκεί και πέρα οφείλουμε να εξασφαλίσουμε την ομαλότητα γιατί το κακό που μπορεί να υπάρξει αν αντί για ενότητα προ των μέγιστων απειλών που σωρεύονται, υπάρξει διάσπαση της πολιτικής κοινωνικής και οικονομικής συνοχής της χώρας και των δυνάμεων της, θα είναι κατά τη γνώμη μου πολύ μεγαλύτερο.

Τα επεισόδια προκάλεσαν και "κατάθλιψη" στην Αθήνα, που είχε ένα ιδιαίτερα γιορτινό χρώμα αυτές τις μέρες. Με ποιο τρόπο θα προσπαθήσετε να επαναφέρετε την γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη;

kaklamanhs4Με το να αντιληφθούμε ότι οι μέρες αυτές είναι μέρες γιορτής και μέρες αγάπης. Και ότι το κέντρο της πόλης είναι ασφαλές και σας περιμένει όλους. Και τους μεγάλους, αλλά κυρίως τα παιδιά που οφείλουν να ζήσουν τις στιγμές που τους στερήσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Ο Δήμος Αθηναίων άλλωστε σας επιφυλάσσει εκατοντάδες αφορμές για να ξαναέλθει το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων μας.

Ο Δήμος Αθηναίων χειρίζεται δύσκολα θέματα, με πολλές ιδιομορφίες. Ποια ακριβώς θέματα "τρέχουν" και απασχολούν αυτό το διάστημα τον Δήμο;

Ο Δήμος Αθηναίων πράγματι διαχειρίζεται την πολυεπίπεδη πραγματικότητα της πόλης, και προσπαθεί να της εξασφαλίσει ένα κοινωνικότερο, οικολογικότερο και καλύτερο μέλλον για όλους. Έτσι, πρόσφατα εγκαινιάσαμε το Κοινωνικό Φαρμακείο και την Αθηναϊκή Αγορά από τα οποία άποροι συμπολίτες μας μπορούν να προμηθεύονται φάρμακα και ρούχα δωρεάν, και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προχωρήσει και η Διπλή Ανάπλαση που δεν είναι τίποτα περισσότερο από το όχημα για μια πιο οικολογική, πιο πράσινη, πιο σύγχρονη Αθήνα.

Και ένα μήνυμα για τους Αθηναίους;

Οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε ότι η υπερβολή και η αυθαιρεσία –απ’ όποια πλευρά και αν προέρχονται- είναι κακοί σύμβουλοι. Ας το αντιληφθούμε αυτό γιατί σε ένα κόσμο που προχωρά με ταχείς ρυθμούς, η απάθεια και η στασιμότητα ισοδυναμεί με οπισθοδρόμηση. Ελάτε μαζί μας να επουλώσουμε τις πληγές μας, να αλλάξουμε το κλίμα, και να μπορέσουμε να ζήσουμε τις μέρες της αγάπης που έρχονται, όπως ακριβώς τους πρέπει με αγάπη και αλληλοκατανόηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: