ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

26.1.11

5 μέρες διαβούλευση για άλλο ένα νομοσχέδιο με νέα ψέματα και νέα σκάνδαλα

Το άρτι αφιχθέν νομοσχέδιο «ρύθμισης» της αγοράς τυχερών παιγνίων δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από τον κανόνα. Γιατί πίσω από κάθε νομοσχέδιο κρύβονται πολλές ψεύτικες υποσχέσεις στο λαό, πολλές «υποχρεωτικές» δεσμεύσεις και χάρες και τουλάχιστον ένα σκάνδαλο. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, δυστυχώς δεν πρόκειται για μόνο ένα αλλά για αλυσίδα σκανδάλων που είθισται να συνδέονται με την αγορά τυχερών παιχνιδιών αλλά και σειρά δήθεν «δημοκρατικών» κινήσεων εκ μέρους του κυβερνητικού επιτελείου.

Μία από αυτές ήταν η πρώτη στημένη «δημόσια» διαβούλευση του νομοσχεδίου περί «Ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών»  εν μέσω 15 Αύγουστου, όταν δηλαδή ολόκληρη η χώρα βρισκόταν στο ζενίθ των καλοκαιρινών διακοπών, προκειμένου να πέσει το νομοσχέδιο στα «μαλακά» χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις. Παρά τις προσδοκίες τους όμως, η αντίδραση των πολιτών ήταν έντονη και ξεκάθαρη ενάντια στην επαναφορά των καταστροφικών παιχνιδομηχανών (φρουτάκια) και της νομιμοποίησης του διαδικτυακού τζόγου.

Απτόητη και ατάραχη η κυβέρνηση βέβαια, αγνοώντας πλήρως την ελληνική κοινωνία και τις επιπτώσεις που ένας τέτοιος νόμος θα επιφέρει σε αυτήν, προχώρησε στην ολοκλήρωση του νομοσχεδίου σε 38 άρθρα, το οποίο μετά από έγκριση σύσσωμου του Υπουργικού Συμβουλίου τέθηκε για δεύτερη φορά σε δημόσια διαβούλευση στο http://www.opengov.gr/minfin/?p=634 για μόλις 5 μέρες, συμπεριλαμβανομένου και ενός Σαββατοκύριακου. Σε αυτό το λίγο χρόνο ζητά η κυβέρνηση από τους πολίτες να εκθέσουν και πάλι τις απόψεις τους, πάλι λεηλατώντας τον ελεύθερό τους χρόνο από τα βάσανα της καθημερινότητας.Τι περιμένει να πετύχει;Να γυρίσουν ξαφνικά όλοι και να εκθειάζουν το νομοσχέδιο,να επικροτούν την επαναφορά των μονόχειρων ληστών ή να συμφωνήσουν ότι το κράτος πάει να καταληστέψει τους ίδιους του τους ανθρώπους;Τίποτα από όλα αυτά.

Για ακόμη μια φορά θα αγνοήσει τα σχόλια, θα αδιαφορήσει για την κοινωνική εξέγερση κατά του τζόου της γειτονιάς, αλλά θα έχει καταφέρει να δώσει λίγο ακόμη χρόνο στους μικρούς και μεγάλους φρουτέμπορους να εξοπλιστούν για να ριχτούν στη μάχη για το χρήμα. 

Όσο για τα σκάνδαλα, την πρωτιά κατέχει ο ΟΠΑΠ που έχει έτοιμο το έδαφος μετά την «προνοητική» απευθείας ανάθεση στην Intralot, γεγονός το οποίο πλέον απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γιατί μπορεί για τον ΟΠΑΠ και την Intralot, η πρακτική των διαρκών απευθείας αναθέσεων, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με τη διαρκή παράταση συμβάσεων να αποτελεί το κλειδί για το χρυσορυχείο, στην πραγματικότητα όμως αποτελεί πρωτοφανή παραβίαση των αρχών του κοινοτικού δικαίου.

Κατά τα άλλα, οι υποσχέσεις στο λαό για προστασία του πολίτη, για κράτος δικαίου «με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την απόλυτη διαφάνεια» είναι επικοινωνιακά τρικ.Το opengov είναι ένα ηλεκτρονικό προσωπείο μέσω του οποίου η κυβέρνηση βιάζει την εξέλιξη των πραγμάτων, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο στερώντας τον από το λαό, μαζί με το δικαίωμα λόγου. 

Δε λένε όμως ότι «όποιος βιάζεται σκοντάφτει»; Τι θα γίνει μετά τα έσοδα που θα προκύψουν από τις νέες άδειες; Πόσα χρήματα νομίζει η κυβέρνηση και τα συνεταιράκια της ότι θα μπορούν να παίζουν οι Έλληνες πολίτες; Μήπως θεωρούν ότι θα είναι ποσά ικανά να εξακολουθούν να γεμίζουν τσέπες και ταμεία; Ψίχουλα είναι η απάντηση. Οπότε σε τρία χρόνια που θα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση και η εγκατάσταση όλου του καζινοεξοπλισμού της γειτονιάς στη χώρα μας, και αφού θα έχουν όλοι χάσει και το τελευταίο τους ευρώ, ας ετοιμαστούμε για τα σκάνδαλα που τότε θα σκάσουν. Τουλάχιστον τότε μπορεί να μας επιτρέψουν να ελπίζουμε σε για μία νέα καθολική απαγόρευση των τυχερών παιχνιδιών!

poor journalisto


Δεν υπάρχουν σχόλια: