ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.1.11

Σώζοντας την "πατρίδα"

Από το Μαρικάκι
Δεν φωνάζει τόσο καιρό το ΚΚΕ, ήδη από την επομένη των εκλογών του 2009, ότι η πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς λόγω κρίσης αλλά λόγω προγράμματος; Ε, το επιβεβαίωσε χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της κυβερνώσας παράταξης ο πρωθυπουργός. Ιδού τα λόγια του:
«Πολλοί μάς κατηγόρησαν ότι πολλά από αυτά που κάναμε δεν ήταν σοσιαλιστικά. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία όσων κάναμε ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμά μας. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε στους πολίτες ότι θα μείνουν όλα ίδια, είπαμε ότι θα τα αλλάξουμε όλα, με στόχο μια κοινωνία δίκαιη».
Μήπως είναι άλλη μια ομολογία του ότι το Μνημόνιο ήταν προαποφασισμένο;
Βεβαίως, δεν αισθάνθηκε ο πρωθυπουργός την ανάγκη να δικαιολογήσει το πώς και γιατί το πρόγραμμα ενός «σοσιαλιστικού» κόμματος δεν είναι σοσιαλιστικό, ούτε καν σοσιαλδημοκρατικό, αλλά άκρως νεοφιλελεύθερο. Ούτε καν να αιτιολογήσει γιατί ο ίδιος είναι «σοσιαλιστής» (πάντα στα λόγια και ποτέ στα έργα) α λα καρτ (θα θυμάστε τη σχετική ερώτηση στη ΔΕΘ όπου τα έχασε κι έβγαλε τη ΝΔ μη σοσιαλιστική!). Ανάλογα το ακροατήριο, κατά κανόνα στο εξωτερικό, και τα λογίδρια: όταν μιλάει σε επενδυτές αναστέλλονται τα σοσιαλιστικά του και μας ξεπουλάει κανονικάτα με τη γλώσσα της αγοράς, όταν μιλάει σε τίποτα χάπενινγκ της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» αρχίζει τους δικανικούς περί του σοσιαλισμού που είναι ισχυρότερος από ποτέ, περί των βαρών που δεν μπορεί να σηκώνουν μόνο οι μισθωτοί και πέρι μέτρων που δεν φέρνουν ανάπτυξη, κ.λπ.
Αυτά συμβαίνουν όταν «λεφτά υπάρχουν» στις τσέπες των μισθωτών κι εσύ απλώς έχεις διαβάσει στο λεξικό τη λέξη, «σοσιαλιστής» γιατί την άκουγες απ’ τον πατέρα σου. Και η «δίκαιη κοινωνία» καλά ακούγεται, το θέμα είναι τι σημαίνει και ποιους αφορά. Γιατί εκτός από την κοινωνία των πολλών που πληρώνει τα σπασμένα, υπάρχει και η κοινωνία των ολίγων που μες την αναμπουμπούλα χαίρεται, αλλά και άγχεται για ένα «δίκαιο» μερίδιο από τα οφέλη της κρίσης. Σε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας λοιπόν αναφέρεται μάλλον ο Παπανδρέου καιστο γεγονός ότι έχει αναλάβει να τους «πουλήσει» δίκαιη μοιρασιά. Είπαμε, «λεφτά υπάρχουν», όλοι θα πάρετε...
Κάπου εκεί βρίσκεται και το βαθύτερο νόημα της δήλωσης του πρωθυπουργού στην χθεσινή ΚΟ:
«Προτεραιότητα αποτελεί να σώσουμε την πατρίδα με όποιο κόστος».
Μπορεί να μοιάζει ασύμβατη με την πραγματικότητα που ζούμε όλοι, αλλά για τον πρωθυπουργό που έχει ανατρέψει τη σημασία λέξεων κι εννοιών σημαίνει ένα πολύ απλό πράγμα. Ακόμα κι αν την αφήσουμε χωρίς λαό θα σώσουμε την «πατρίδα» (και την παρτίδα – τα γεωστρατηγικά και φυσικά ελέη της) υπέρ απάτριδων, εγχώριων και διεθνών, εκμεταλλευτών...
Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια: