ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

28.10.11

Κοντή (θεσμική) μνήμη – Κοντή (Εθνική) μνήμη

 
Σχετικά με τις σημερινές κυβερνητικές δηλώσεις περί «απόπειρας υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών»:


Σήμερα, ο λαός στη Θεσσαλονίκη έθεσε κεντρικό ζήτημα θεσμών, αφού επιβεβαίωσε την ορθότητα της συνταγματικής διάταξης του 1975, που καταργήθηκε με την αναθεώρηση του 1986, σχετικά με τη δυνατότητα του ΠτΔ να διαλύει τη Βουλή.
Κατά το Σύνταγμα του 1975, ένα ειδικό συμβουλευτικό όργανο γνωμοδοτούσε για τις πράξεις του Προέδρου. Επρόκειτο για το «Συμβούλιο της Δημοκρατίας», αποτελούμενο από τους (δημοκρατικά εκλεγμένους) διατελέσαντες Προέδρους της Δημοκρατίας, τους διατελέσαντες Πρωθυπουργούς, του Πρωθυπουργού, τον Αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης και τον Πρόεδρο της Βουλής. Μετά από γνώμη αυτού του Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορούσε να διαλύσει τη Βουλή, δηλαδή να προκηρύξει εκλογές, όταν κατά την κρίση η Βουλή βρισκόταν σε «προφανή δυσαρμονία προς το λαϊκό αίσθημα ή η σύνθεσή της δεν μπορούσε να εξασφαλίσει κυβερνητική σταθερότητα». Επίσης είχε το δικαίωμα να προκηρύξει δημοψήφισμα «επί κρίσιμων εθνικών θεμάτων» χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών ή της κυβέρνησης.

Κοντή (Εθνική) μνήμη

Σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις πολιτικών κομμάτων, έμμεσες ή άμεσες, περί τιμής καιμνήμης προς τον αντιφασιστικό αγώνα του ελληνικού λαού κατά το 1940, υπενθυμίζουμε την υποκριτική συμπεριφορά του ίδιου πολιτικού συστήματος που κατά την τελευταία δεκαετία έκανε πώς δεν έβλεπε την προσπάθεια επαναπροσδιορισμού του έθνους και του αγώνα των Ελλήνων κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Ένα παράδειγμα, αποτελεί και η δήλωση πανεπιστημιακού στο παρακάτω βίντεο:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: