ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.10.11

Νέα αφόρητα μέτρα φέρνει η Συμφωνία των Βρυξελλών

Μόνιμη η παρουσία της Τρόικας στην Αθήνα- Έρχεται «κούρεμα» στην περιουσία των Ταμείων
Πρόσθετα μέτρα για την διετία 2013- 2014, μόνιμη παρουσία της Τρόικας στην Αθήνα και σημαντικό «κούρεμα» της περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων, φέρνει η συμφωνία των Βρυξελλών.
Οι όροι αυτοί περιλαμβάνονται  στη νέα δανειακή σύμβαση των 100 δις. ευρώ  που θα υπογράψει πριν από  την αυγή του 2012 η ελληνική κυβέρνηση με την Τρόικα.
Τα νέα δεδομένα, που προέκυψαν από τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Τετάρτης,  ανέλυσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών έως το 2020 το χρέος της Ελλάδας θα έχει μειωθεί στο 120% του ΑΕΠ. Στα επίπεδα δηλαδή που ήταν το χρέος της Ελλάδας το 2009.
Τούτο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών καθιστά απολύτως βιώσιμο το ελληνικό χρέος αφού μειώνει σημαντικά το κόστος εξυπηρέτησης.
Όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών η ετήσια ελάφρυνση από τους τόκους φθάνει τα 4,5 με 5 δισ. ευρώ.  Σύμφωνα με το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού οι δαπάνες για τόκους φθάνουν τα 18 δις. ευρώ το 2012 από 12 δις. που ήταν το 2009.
Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι το νέο πακέτο θα είναι ύψους 130 δισ. ευρώ από την πλευρά των επίσημων θεσμών (εκτός από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα) στο οποίο περιλαμβάνεται και το ποσό για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα αρχίσει άμεσα.
Ο κ. Bενιζέλος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν και προβλήματα στη συμφωνία. Έκανε λόγο για μικρή ονομαστική μείωση της αξίας τον ομολόγων που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και δεσμεύτηκε για τη στήριξη των ταμείων μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
Όμως με δεδομένη την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών για κούρεμα 50% η περιουσία των Ταμείων 26 δις, ευρώ ( σ.σ. σε ομόλογα) θα μειωθεί στα 13 δις. ευρώ.
Το ενδεχόμενο την περιουσία αυτή να την πάρουν πίσω οι ασφαλιστικοί οργανισμοί  δεν προκύπτει εν αντιθέσει με τις τράπεζες που θα ενισχυθούν κατά 20-30 δις. ευρώ μέσω της επανακεφαλαιοποίησης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι  «δεν θίγονται οι συντάξεις» -αν και παραμένει ανοιχτό τι θα γίνει στην περίπτωση που θα ανοίξει ένα νέο ασφαλιστικό ζήτημα σε περίπτωση που κριθεί ότι τα Ταμεία δεν είναι οικονομικά βιώσιμα.
Ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων σε βάρος των μισθών και των συντάξεων αν υπάρξει η οποιαδήποτε απόκλιση από τους στόχους που έχουν τεθεί με το Μεσοπρόθεσμο.
Επίσης, ετοιμάζονται φορολογικές επιβαρύνσεις μέσω της αλλαγής του φορολογικού συστήματος και έρχονται οι διαρθρωτικές αλλαγές που επικεντρώνονται στη μείωση του δημόσιου τομέα και των επεμβάσεων στο εργασιακό καθεστώς.

Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, άναψε το πράσινο φως για την εκταμίευση της έκτης δόσης των 8 δις. ευρώ πριν τα μέσα Νοεμβρίου, και άνοιξε το δρόμο σε ένα νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα 130 δις. ευρώ, το οποίο βάσει όσων είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών προβλέπει:
-Το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στα 100 δις. ευρώ. Από το αυτό περίπου 70 -80 δις. ευρώ θα πάνε για την κάλυψη των δανειακών αναγκών και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων της χώρας στην τριετία 2012 -2014.
-Μέρος από το δάνειο των 100 δις. ευρώ θα διατεθεί για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Οι εκτιμήσεις για το ύψος του ποσού αυτού διίστανται. Η ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή ΕBΑ τα υπολογίζει στο επίπεδο των 30 δις. ευρώ και η Goldman Sachs στα 20 δις. ευρώ.
-Μόνιμη «Επιτροπεία» στην Αθήνα. Για τη μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι «αποφασίστηκε να σταματήσει η δραματοποίηση των επισκέψεων της τρόικας» και πρόσθεσε ότι η παρουσία της πρέπει να είναι «τακτική και συνεχής». «Είναι ένα σχήμα που το έχουμε ανάγκη, είναι ένα σχήμα απολύτως ισορροπημένο για να ξεπεράσουμε διαρθρωτικές αδυναμίες της διοίκησης το οποίο μας επιτρέπει να μην ξανακυλήσουμε στα μεγάλα ελλείμματα».
-Παραμένουν σε ισχύ τρεις όροι της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, που αφορούν στα μικρότερα επιτόκια, στη μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής και στην επιμήκυνση της περιόδου χάριτος. Συνεπώς, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής μπορεί να φθάσει και στα 30 έτη, καθώς η περίοδος χάριτος είναι 10 ετών. Δηλαδή, τα δάνεια που λαμβάνουμε μπορεί να ξεπεράσουν κατά πολύ το 2040, καθώς ξεκινούν από το 2010. Οπότε και ο έλεγχος της τρόικας θα κρατήσει μέχρι την αποπληρωμή των δανείων το 2040. Αναφορικά με τα επιτόκια δανεισμού θα κυμαίνονται γύρω στο 3,5%.
-Το κούρεμα κατά 50% του ιδιωτικού χρέους 206 δις. ευρώ, αφορά ομόλογα τα οποία έληγαν μέχρι και το 2035. Στόχος είναι το δημόσιο χρέος να περιοριστεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο με βάσει διεθνείς όρους. Τo ανταλλάξιμο χρέος των 206 δις. ευρώ θα μειωθεί κατά 50%, στα 103 δις. ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό η μείωση του χρέους υπολογίζεται στο 50% του ΑΕΠ έναντι 11,6% της μείωσης που είχε υπολογιστεί με τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου.
-Το όφελος από τη μείωση των τόκων, με μέσο ετήσιο επιτόκιο 4,5%, υπολογίζεται στα 4,5 δις. ευρώ ετησίως ή περίπου 2,2% του ΑΕΠ. Σημειώνεται ότι σήμερα οι τόκοι ανέρχονται σε 18 δις. ευρώ ετησίως.
-Η συμφωνία μείωσης του χρέους το ρίχνει στο 120% του ΑΕΠ ή περίπου 53 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς υπολογίζονταν ότι θα φθάσει στο 173% του ΑΕΠ το 2020.
-Τα επιπλέον 30 δις. ευρώ δανείου δίνονται για την στήριξη των τραπεζών σε ρευστό. Δηλαδή, για κάθε 100 ευρώ χρέους εκτιμάται ότι θα δίνονται 15 ευρώ σε ρευστό, τόσο στις ελληνικές όσο και στις ξένες τράπεζες, που θα συμμετάσχουν στην ανταλλαγή ομολόγων (PSI).
-Η συμμετοχή των τραπεζών στο PSI συνοδεύεται και από την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δηλαδή την εκχώρηση μετοχών στο κράτος και εντέλει την κρατικοποίηση τους. Η συμφωνία μπορεί να αφορά κοινές μετοχές, αλλά ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το δημόσιο να λάβει προνομιούχες μετοχές τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο δεν θα επιβαρυνθεί το χρέος. Οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει και διαφορετική μεταχείριση μεταξύ ξένων και ελληνικών τραπεζών.
-Για τη μείωση του χρέους θα χρησιμοποιηθούν και τα έσοδα όχι μόνο από τις ιδιωτικοποιήσεις εταιρειών και την πώληση ακινήτων του δημοσίου, αλλά και από άλλα προγράμματα, όπως το ενεργειακό πρόγραμμα «ΗΛΙΟΣ».
-Η ανταλλαγή ομολόγων θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012 και νωρίτερα, μέχρι τα τέλη του 2011, θα έχει εφαρμοστεί το νέο δανειακό πρόγραμμα.




πηγη  bankingnews.gr 

stopcartel

Δεν υπάρχουν σχόλια: