ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.11.11

Ο Σαμαράς θα δώσει στην δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε; Μήπως ο κ. Σαμαράς έχει υπογράψει ήδη και δεν το λέει;

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει υπογράψει σε μια επιστολή που έστειλε στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  ανέλαβε δεσμεύσεις για την υλοποίηση της δανειακής σύμβασης που θα προκύψει.
Οπότε μένει το αίτημα : Θα τις δώσει στην δημοσιότητα;
 «Να τι σκαρφίστηκε ο Σαμαράς: Να  στείλει επιστολή με την υπογραφή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) στην οποία θα αναλύει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και θα δηλώνει πως δεν θα υπογράψει την άλλη επιστολή» , 
Η επιστολή αυτή προς το ΕΛΚ στάλθηκε στις 13 Νοεμβρίου στον πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Μαρτές. Όμως πλην της δημοσιογραφικής διαρροής καμία άλλη επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρξε σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής από το γραφείο Τύπου της ΝΔ. Μονάχα ο κ. Σαμαράς ανέφερε παρεμπιπτόντως σε μια δήλωση του ότι θα «ενημερώσει» τους ομολόγους του στο ΕΛΚ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Ούτε φυσικά δόθηκε η επιστολή στη δημοσιότητα. Γιατί άραγε;
Έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε πως ο παραλήπτης της επιστολής Σαμαρά είναι έμμεσα, ως  αρχηγός κόμματος που μετέχει στο ΕΛΚ , και ο κ. Γιουγκερ, ο πρόεδρος του  Eurogroup, δηλαδή του αρμόδιου θεσμικού οργάνου που ζήτησε επίσημα τις εγγραφές δεσμεύσεις κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup την 7η Νοεμβρίου, αλλά και η κα. Μέρκελ, καθώς το κόμμα της ανήκει στο ΕΛΚ.
Όλοι θυμόμαστε ότι η απαίτηση αυτή ανακοινώθηκε πανηγυρικά στη συνέντευξη Τύπου που είχαν δώσει αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 7.11 ο κ. Γιουγκερ και ο κ. Όλι Ρεν.
Όμως παρότι το κόμμα της κ. Μέρκελ  θεωρητικά έλαβε την επιστολή, ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, κ. Σόιμπλε, επιμένει στην απαίτηση γραπτής δέσμευσης ,γιατί προφανώς είτε η περίφημη επιστολή Σαμαρά δεν ελήφθη είτε δεν θεωρήθηκε επαρκής.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, και η ακατανόητη συζήτηση περί προφορικών και γραπτών δεσμεύσεων, αξιοπρέπειας, μπέσας και φιλότιμου  συνεχίζεται, η χώρα εκτίθεται σε νέους κινδύνους προσθέτοντας νέα προβλήματα σχετικά με  τη διεθνή αξιοπιστία της. Περιττό να πούμε ότι με τη συζήτηση αυτή δεν αφήνουν ούτε τους έλληνες πολίτες να ηρεμήσουν ούτε την αγορά μια και η 6η δόση είναι ακόμα στην αέρα.
Και όλα αυτά συμβαίνουν διότι ο κ. Σαμαράς θέλει να δείξει στη βάση του κόμματος του ότι έχει αξιοπρέπεια και πως δεν βάζει υπογραφές …  παρά μόνον έμμεσα και χωρίς δημοσιότητα…
Τη Δευτέρα και Τρίτη ο Πρωθυπουργός, κ. Παπαδήμος, συναντάται με τον πρόεδρο της ΕΕ, κ Ρόμπεϊ, τον πρόεδρο της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Γιούνκερ.  Το κύριο θέμα των συναντήσεων αυτών είναι οι δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά για το υπάρχον πρόγραμμα που οδηγεί στην έκτη δόση και το νέο πρόγραμμα που οδηγεί σε άλλα 130 δις και στη  μείωση του χρέους κατά 100 δις. Τα 80 από τα 130 δις αναμένεται να δοθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Αλήθεια,  ποιος δίνει τόσα λεφτά, υπό τις σημερινές συνθήκες, χωρίς καθαρές δεσμεύσεις; Και πόσο μάλλον όταν τα χρήματα αυτά ανήκουν στους φορολογούμενους πολίτες των κρατών μελλών που θα στηρίξουν την Ελλάδα. … … Αν θέλει να σφυρίζει μικροκομματικά και αδιάφορα ο Σαμαράς, για ποιό λόγο να μην κάνει ακριβώς το ίδιο και η κα Μέρκελ, μια και οι δικοί της ψηφοφόροι θα κληθούν να πληρώσουν.
Με λίγα λόγια.. ο Σαμαράς επιθυμεί να δεσμευτεί εν κρυπώ για να περισώσει το πολιτικό κόστος το οποίο βέβαια μόνος του δημιούργησε με τα περί δήθεν «αξιοπρέπειας».

Το μέγιστο που μπορεί  να προκύψει από τις συναντήσεις του Παπαδήμου σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο  είναι να θεωρηθεί ως επαρκής γραπτή δέσμευση απευθυνόμενη στο Eurogroup, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ και τα κράτη μέλη της ευρωζώνης , η περίφημη επιστολή Σαμαρά προς το ΕΛΚ που θα κοινοποιηθεί σε όλους τους τους άλλους !
Πολύς κόπος και του νέου Πρωθυπουργού για ένα παλαιοκομματικό παιχνίδι δήθεν εντυπώσεων και προσχημάτων , την ώρα που η χώρα διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο.
Φτάσαμε στο σημείο που ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών παρακαλούν τους συνομιλητές τους να αποδεχθούν μια έμμεση λύση , για να δοθεί η έκτη δόση, παρά το «πείσμα» του κ. Σαμαρά που υπογράφει , αλλά…δεν θέλει να μας το πει !
Ο Γ. Καρατζαφέρης, με τη γνωστή του ευελιξία (κοινώς κωλοτούμπα), δήλωσε την Κυριακή ότι «θα κάνει  όλα όσα πρέπει για να λάβει η χώρα την έκτη δόση» (διαβάστε εδώ), παρότι στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων είχε συνταχθεί με τον κ. Σαμαρά υποστηριζοντας πως όταν  έχουμε «μπέσα « δεν χρειάζονται υπογραφές! Προφανώς ο κ Καρατζαφέρης κατά την 50λεπτη  συζήτηση με την τρόικα αντιλήφθηκε πως το ζήτημα δεν προσφέρεται για παιχνιδάκια και άφησε μόνο τον έτερο της πολυκατοικίας και πρόεδρο της ΝΔ.
Τώρα όσον αφορά το ΠαΣοΚ που επίσης έχει αξιοπρέπεια, μπέσα και φιλότιμο …δεν έχει λόγο να υπογράψει κείμενο διαφορετικό απο αυτό  που η τροικα θα θεωρήσει επαρκές με την υπογραφη του κ. Σαμαρα .
Στο μεταξύ οι ημέρες περνούν και η 15η Δεκεμβρίου πλησιάζει επικίνδυνα με τις ταμειακές ανάγκες του δημοσίου να είναι πλέον ανυπέρβλητες.
Ποιος και για ποιο λόγο δικαιούται να παίζει με τη φωτιά;
Το παράδοξο μάλιστα  είναι ότι ενώ ο κ. Σαμαράς υποτίθεται ότι  βιάζεται για εκλογές , καθυστερεί την εκταμίευση της έκτης δόσης και την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα της 26ης Οκτ, η έγκριση του οποίου είναι προϋπόθεση για το PSI και η εφαρμογή του PSI προϋπόθεση για τις εκλογές!… Με απλά λόγια: ο κ Σαμαράς όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δηλώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν 19 Φεβρουαρίου … και παραλλήλως με κάθε δυνατό τρόπο προσπαθεί να τις καθυστερήσει. Δουλευόμαστε ή ιδέα μας;..
Είναι καιρός πάντως να καταλάβουν όλοι ότι το πολιτικό στοίχημα για το μέλλον της χώρας θα κριθεί στο ποιος είναι αυτός που λέει την αλήθεια και παίρνει ,με προσωπικό ρίσκο ,δύσκολες αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας.

Πηγες: www.smartpost.gr,politicsgr.net 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο BLAIR ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.
(Ο ΜΠΛΑΙΡ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΕΜΠΙΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΜΠΥ ΤΟΥ "CITY OF LONDON" ΚΑΙ ΤΟΥ LORD JACOB ROTHSCHILD )

Blair: Change necessary now
.......................................
He said new measures of fiscal coordination and the reform of the European social model were “absolutely essential and fundamental”.

“It’s going to be really tough,” he said. “And for those countries like Greece and Italy having to make these fundamental reforms – the things that people have considered their way of life – that is going to be fantastically difficult. On the other hand, if they don’t do that and the single currency breaks apart, it is going to be catastrophic in its effects for all of those countries and for Europe.”

Mr. Blair said he could sympathise with countries like Germany.

“Suppose you’re a creditor nation,” he said. “You’re going to put your money behind the debtor nations on the basis they will reform when these countries often have shown no appetite for reform in previous years. It’s a big thing to ask a country to do. I totally understand why it’s hard to come to this view. The point is this, the alternative is ... break the thing up.”

Mr. Blair said the single currency crisis had exposed and accelerated the need for change, but had not created it. He said all of the Western world was dealing with the same issues.
.........................................
http://www.compasscayman.com/caycompass/2011/11/18/Blair--Change-necessary-now/