ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.2.12

Πλήρης η χρεοκοπία του λαού

thumb
Μπορεί το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα της Ολομέλειας ο εξακοντισμός του 600σέλιδου τόμου του μνημονίου - βαριού και ασήκωτου κυριολεκτικώς και μεταφορικώς - από τα έδρανα του ΚΚΕ, και συγκεκριμένα από το χέρι του απηυδισμένου Γιώργου Μαυρίκου, να… αστόχησε (αν υποθέσουμε ότι στόχος ήταν ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Οικονομικών και… μελλοντικός ηγέτης της παράταξης), καθώς έσκασε μπροστά στα πόδια του Βενιζέλου, τον έκανε όμως να παραληρεί και να φωνάζει ότι «η δημοκρατία θα επιβληθεί» (!).
Ωστόσο το ΚΚΕ καλεί το εργατικό και λαϊκό κίνημα να βρει τον στόχο του, να «αδειάσει» συνολικά το σύστημα και να μην αφήσει χώρο στους πολιτικούς του εκφραστές να ανακάμψουν μέσω των «μεταμφιέσεων» που επιχειρούνται.
Η Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε «μικρή νίκη» τις λαϊκές αντιδράσεις της περασμένης Κυριακής εξαιτίας των οποίων «το μνημόνιο ψηφίστηκε, αλλά με σοβαρές απώλειες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.».
Έθεσε ως άμεσο στόχο την αποτροπή της εφαρμογής του -καθώς, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, ο λαός με τα νέα μέτρα «οδηγείται σε πλήρη χρεοκοπία» (άλλωστε, σημείωσε, είναι αντικειμενικό γεγονός ότι ενώ παίρνονται μέτρα η κρίση βαθαίνει) - και την περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος, η οποία αναδείχτηκε τις τελευταίες ημέρες.
«Αυτή η μικρή νίκη»,  υπογράμμισε, «θα γίνει σημαντική αν ο λαός δεν επιτρέψει να γίνουν  οι  διαφοροποιήσεις δούρειος ίππος που θα ανακόψει τη ριζοσπαστικοποίηση      του κινήματος». Εξάλλου, υπαινίχθηκε ότι οι όποιες παραιτήσεις, έγιναν υπό την πίεση του λαϊκού κινήματος, αλλά χωρίς ουσιαστική πολιτική  μεταστροφή.
Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα στον Περισσό, προκειμένου να τεθούν οι άμεσοι στόχοι πάλης του επόμενου διαστήματος, το οποίο εκτός από αγωνιστικό μοιάζει και προεκλογικό, η Αλέκα Παπαρήγα περιέγραψε και τη δυσκολία ή την παγίδα της «επόμενης μέρας»: το ότι θα επιδιωχθεί ακόμη κι αν προκηρυχθούν εκλογές, αυτές να γίνουν με δεδομένο το πλαίσιο της νέας δανειακής συμφωνίας.
Εκλογές με δεσμεύσεις
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Αλέκα, «η συμφωνία που υπέγραψαν δεσμεύει - με βάση την Ε.Ε. - και κάθε επόμενη κυβέρνηση, ανεξάρτητα της σύνθεσης που θα έχει μετεκλογικά. Που σημαίνει ότι θα πάμε στις εκλογές με προσπάθεια και επιδίωξη ο λαός να αποφασίσει εντός και όχι εκτός των τειχών». Υπό αυτό το πρίσμα, η Αλέκα Παπαρήγα ερμήνευσε τον όποιο σχεδιασμό για εκλογές σαν έναν ελιγμό που θα επιδιωχθεί να απομειωθεί σε ζήτημα τύπων και όχι ουσίας και διέβλεψε ότι η τρομοκρατία θα ενταθεί.
Από την άλλη, υπογράμμισε ότι ούτε ο χρόνος των εκλογών έχει προσδιοριστεί ούτε είναι η ελληνική κυβέρνηση που αποφασίζει: «Δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα γίνουν εκλογές και τι θα βρούμε μέχρι τις εκλογές». Μπορεί, είπε, «να πάνε τώρα στο Eurogroup και να τους πουν δεν μπορείτε να κάνετε τώρα εκλογές, να τις κάνετε σε έξι μήνες».
Με δεδομένο λοιπόν ότι αν κι εφόσον πάμε σε κάλπες «δεν θα είναι μια συνηθισμένη προεκλογική περίοδος», για όλους τους παραπάνω λόγους το ΚΚΕ βάζει στόχο να δυναμώσει το «κίνημα ρήξης και ανατροπής» ώστε ο λαός να ακυρώσει και με την ψήφο του τη συμφωνία.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πλαίσιο που τέθηκε από την Αλέκα Παπαρήγα σε όλους όσοι το κόμμα απευθύνεται:
- ο καθένας ατομικά πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του για να μην περάσουν τα μέτρα και να γίνουν «λαϊκή περιουσία τα παραγωγικά μέσα και οι δυνατότητες της χώρας», να παλέψει πλέον ενεργά υπέρ της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. προκειμένου να απαλλαγεί από την τρόικα και όχι αμυντικά, διεκδικώντας «ψίχουλα»,
- να μην υποκύψει στις «σειρήνες της μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος» με υλικό από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και τα άλλα κόμματα του κοινοβουλίου σε διάφορα μίγματα μεταξύ τους,
- να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην κρατική βία και καταστολή.
Και βέβαια να συμπορευτεί με το ΚΚΕ…

Το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: