ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.11.12

Ξεκινά Πόλεμος – Το μνημόνιο στέλνει από σήμερα σε διαθεσιμότητα 65.000 δημόσιους υπάλληλους


Σε διαθεσιμότητα τίθενται αυτοδικαίως, όπως ορίζεται με σχετική εγκύκλιο, από σήμερα, Τρίτη 13 Νοεμβρίου, με την δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι διοικητικοί υπάλληλοι, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που το εργασιακό τους καθεστώς διέπεται από συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, και δεν έχουν επιλεγεί μέσω ΑΣΕΠ. Πρόκειται για συνολικά 65.000 εργαζόμενους, μέρος των οποίων θα τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του 2012.
Ο Ηλίας Ηλιόπουλος, γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, μιλώντας στοtvxs.gr σχολίασε πως «οι δημόσιες υπηρεσίες θα βρεθούν αφυδατωμένες από εργατικό δυναμικό και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία τους». Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της κατήγγειλε το «αντισυνταγματικό τερατούργημα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που δημοσιεύθηκε». Ήδη οι συνδικαλιστές του Δημοσίου ετοιμάζουν κινητοποιήσειςαπέναντι στην διαθεσιμότητα.
Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος
 
Όταν δημιουργήθηκε το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) το 1994, ήδη χρησιμοποιούνταν διαφορετικά κριτήρια για κάθε επάγγελμα. Προηγούνταν η προκήρυξη των θέσεων από την εκάστοτε υπηρεσία και γινόταν αναφορά στα απαιτούμενα κριτήρια. Για το εκπαιδευτικό προσωπικό, για παράδειγμα, αξιολογούνταν ο βαθμός του πτυχίου. Σε αρκετές περιπτώσεις, βέβαια, ιδιαίτερη σημασία στην προτεραιότητα επιλογής είχε και ο «ενδιάμεσος».

 
Οι υπάλληλοι του Δημοσίου, που έχουν δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δεν έχουν επιλεγεί μέσω ΑΣΕΠ, δεν είναι μόνιμοι και έχουν μπει στη Δημόσια Διοίκηση είτε με υπηρεσιακά συμβούλια, είτε με προεδρικά διατάγματα, είτε με μετατάξεις από πρώην εταιρίες του Δημοσίου, όπως ο ΟΣΕ, η Ολυμπιακή ή άλλες υπηρεσίες.

 
Ο αριθμός αυτών των υπαλλήλων συνολικά είναι 65.000 και η προσχώρησή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα γίνει βάσει των κριτήριων του νόμου. Ο νόμος ορίζει ότι όσες υπηρεσίες είναι μικρές και έχουν λιγότερο από 10 υπαλλήλους θα μείνουν άθικτες, καθώς διαφορετικά θα οδηγηθούν σε κλείσιμο. Σε όσες υπηρεσίες το εργατικό δυναμικό αυτού του καθεστώτος είναι περισσότερο του 25% του συνολικού προσωπικού, επίσης δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Αυτοί που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα είναι εκείνοι που εργάζονται σε υπηρεσίες με προσωπικό άνω των 11 ατόμων και δεν αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερο του 25% του συνόλου των εργαζομένων της υπηρεσίας.

 
Μέσα στο 2012 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 2000 εργαζόμενοι εξ αυτών. Οι 800 από αυτούς έχουν τιμωρηθεί πειθαρχικά ή ποινικά για παραπτώματα στις υπηρεσίες τους. Το υπόλοιπο μέρος, για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 2000, θα προκύψει από τις λίστες που θα στείλουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 
Η διαθεσιμότητα θα διαρκέσει ένα χρόνο και όσοι ενταχθούν σε αυτή θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους. Με το πέρας του χρόνου όσοι δεν έχουν μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες θα απολυθούν.

 
 
Επιπτώσεις στην Δημόσια Διοίκηση

 
Μέχρι το 2015 θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο πάνω από 150.000 εργαζόμενοι. Από τους 150.000 αρκετοί θα φύγουν με συνταξιοδότηση, είτε έχοντας ολοκληρώσει την επαγγελματική διαδρομή τους είτε γιατί φοβούνται την απειλή της επιμήκυνσης του χρόνου παραμονής στην υπηρεσία στα 67 χρόνια.

 
Το κόστος για την Δημόσια Διοίκηση, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, θα είναι τεράστιο καθώς πολλές υπηρεσίες θα αναγκαστούν σε δυσλειτουργία, μη δυνάμενες να προσφέρουν τις προβλεπόμενες υπηρεσίες στους πολίτες.

 
«Αυτή την στιγμή το σχέδιο είναι απολύσεις. Οπουδήποτε υπάρχει πλεονάζον προσωπικό θα μπορούσαν να κάνουν μια επιμέτρηση όλων των υπηρεσιών του δημοσίου και αυτοί που πλεονάζουν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες και τομείς του δημοσίου όπου θα είναι πιο χρήσιμοι και πιο αποδοτικοί. Αλλά δεν το κάνουν αυτό. Ο νόμος που βγάζουν είναι αντισυνταγματικός γιατί δεν βλέπει τα προσόντα του καθενός. Πρόκειται για μια κατάσταση που αφαιρεί προσωπικό, μισθούς συντάξεις, και εξαθλιώνει τον πολίτη. Τώρα θα εξαφανιστούν και υπηρεσίες που η κοινωνία τις έχει ανάγκη. Πρόκειται για σκοπιμότητα και απαίτηση της τρόικα. Δείχνει ότι το σύστημα είναι αδύναμο να προστατεύσει και να υπερασπιστεί την κοινωνία και την Ελλάδα. Συνεπώς δεν γίνεται αυτή η πολιτική δεκτή, ούτε τα σχέδιά τους», δήλωσε στο tvxs.grο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

 
Κινητοποιήσεις

 
Σύμφωνα με τον νόμο που περιλαμβάνει τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μέσα σε 10 ημέρες από τη δημοσίευσή του τα γραφεία προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών πρέπει να αποστείλουν τις διαπιστωτικές πράξεις όσων υπαλλήλων θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

 
Παρόλα αυτά οι δήμαρχοι και οι εργαζόμενοι στη Τοπική Αυτοδιοίκησηαρνούνται να αποστείλουν τα στοιχεία αυτά. Μάλιστα, οι συνδικαλιστές του Δημοσίου αντιτασσόμενοι στην διαθεσιμότητα προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

 
Στην περίπτωση που με το πέρας των 10 ημερών τις προθεσμίας δεν έχει γίνει η αποστολή των αιτούμενων στοιχείων, «το υπουργείο θα μπορεί να επεξεργαστεί ταστοιχεία της απογραφής και να θέσει σε διαθεσιμότητα τους συγκεκριμένους υπαλλήλους σε δύο ή τρεις», όπως δήλωσε στο «Έθνος» υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

 
Η ΓΣΕΕ, καλώντας σε τρίωρη στάση εργασίας αύριο στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Κινητοποίησης και σε συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. ανακοίνωσε ότι καταγγέλλει «για μια ακόμα φορά το Αντισυνταγματικό τερατούργημα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ήδη δημοσιεύτηκε, ενώ εκδόθηκε και η σχετική εγκύκλιος για τα διαδικαστικά των απολύσεων και διαθεσιμοτήτων των εργαζομένων στο Δημόσιο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου. Το σύνολο των προβλέψεων, δεσμεύσεων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου συνθλίβουν κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και κοινωνικό δικαίωμα των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων, χωρίς να λύνουν ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα της οικονομίας και της χώρας, παρά μόνο αυτά των τοκογλύφων δανειστών, οι οποίοι εμπαίζουν και εκβιάζουν συστηματικά τη χώρα μας. Ο αγώνας των εργαζομένων στο δημόσιο και της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) είναι κοινός όλων των εργαζομένων και πολιτών της χώρας μας γι΄αυτό θα συνεχισθεί και θα ενταθεί από το σύνολο των εργαζόμενων». 

 
Η ΑΔΕΔΥ σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ έχει καλέσει σε στάση εργασίας αύριο, Τετάρτη, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Κινητοποίησης. Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε ότι θα πραγματοποιήσει απεργιακές κινητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που προβλέπεται για την αποστολή των στοιχείων για την διαθεσιμότητα στο αρμόδιο Υπουργείο. 
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: