ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.3.13

Παίζουν με τη θηλιά του ΦΠΑ

Το ισχύον σύστημα οδηγεί στην εξαγωγή λάθος δεδομένων για την οικονομική δραστηριότητα και τις απαιτήσεις του Δημοσίου και δημιουργεί εικονική πραγματικότητα.
Παίζουν με τη θηλιά του ΦΠΑΗλεκτροσοκ στο σύστημα επιχειρεί να προκαλέσει ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, αλλάζοντας τον τρόπο δήλωσης και πληρωμής του ΦΠΑ. Ουσιαστικά δημιουργεί μια άτυπη διαρκή ρύθμιση, καθώς οι Εφορίες θα αποδέχονται την μη-καταβολή ολόληρου του ποσού ΦΠΑ, αρκεί να δηλωθεί στο ακέραιο. Οι υπόχρεοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν μόνον ένα ελάχιστου ποσού 10 ευρώ με την κατάθεση της περιοδικής δήλωσης, ανεξαρτήτως ποσού. Αυτό που δεν διευκρινίζεται, μάλλον σκοπίμως, είναι αν με αυτόν τον τρόπο θα παίρνει φορολογική ενημερότητα, ή αν θα απαιτείται ένταξη σε ειδική ρύθμιση ή εξόφληση του ποσού.
Ετσι καταργείται η ισχύουσα εγκύκλιος βάσει της οποίας ο υπόχρεος έπρεπε να καταβάλει το σύνολο του ποσού εφάπαξαν ή το πολύ σε 10 μέρες από την υποβολή της δήλωσης.
Στόχος του μέτρου είναι να αναγκαστούν επιχειρήσεις και επιτιηδευματίες να εγκαταλείψουν τη διαδεδομένη πρακτική των αναθεωρητικών δηλώσεων στο τέλος του έτους. Με τα μέχρι τώρα δεδομέα οι επιχειρήσεις υπέβαλαν ψευδείς περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, καθώς αδυνατούσαν να πληρώσουν το σύνολο και προσέρχονταν στο τέλος του έτους μαζί με την υποβολή δήλωσης εισοδήματος και κατέθεταν αναθεωρητικές δηλώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ περίπου ένας στους πέντε υπόχρεους δεν υποβάλει τη δήλωση, επειδή προφανώς δεν διαθέτει το σχετικό ποσό του ΦΠΑ.
Το ισχύον σύστημα  οδηγεί στην εξαγωγή εσφαλμένων δεδομένων για την οικονομική δραστηριότητα και τις απαιτήσεις του Δημοσίου και δημιουργεί εικονική πραγματικότητα.
Η νέα λογική που προσπαθεί να εισάγει γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης προβλέπει τα εξής:
-με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ ο φορολογούμενος θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλει μόνο ένα ελάχιστο ποσό ύψους 10 ευρώ. Διατηρούνται οι προθεσμίες της ανά τρίμηνο υποβολής για τους μικρομεσαίους και ανά μήνα για τις ΑΕ.
-ο φόρος θα βεβαιώνεται με την υποβολή της δήλωσης και θα πρέπει εντός δέκα ημερών να εξοφληθεί στο σύνολό του. Καταργείται έτσι η δυνατότητα που έχουν σήμερα οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες για να εξοφλήσουν το φόρο σε έως και τρεις δόσεις με προκαταβολή 40%.
-αν δεν εξοφλείται ο φόρος θα καθίσταται ληξιπρόθεσμος και θα τρέχουν οι ισχύου.



sofokleousin 

Δεν υπάρχουν σχόλια: