ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

5.3.13

«Παίζουν το κεφάλι τους»

Η τρόικα απειλεί την κυβέρνηση, οι υπουργοί φοβούνται τον... Κορυδαλλό
«Παίζουν το κεφάλι τους» στις αποκρατικοποιήσεις
Ενώ το θέμα των απολύσεων ΔΥ βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, προσφερόμενο για λαϊκή κατανάλωση, η πραγματική μάχη με την τρόικα δίνεται για τις αποκρατικοποιήσεις. Βρυξέλλες και ΔΝΤ πιέζουν ασφυκτικά την κυβέρνηση να προχωρήσει, ανοίγοντας το πεδίο για τις μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Ομως η βεβιασμένη πώληση κρατικών επιχειρήσεων υπό τις παρούσες συνθήκες,  θα κατέληγε σε πραγματική εκποίηση δημόσιας περιουσίας, καθώς τα τιμήματα θα ήταν εξαιρετικά χαμηλά.
Για την κυβέρνηση είναι "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα": Για να έχει έξωθεν στήριξη και να μπορέσει να επιβιώσει, είναι αναγκασμένη να προχωρήσει. Ομως, αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να οδηγήσουν μελλοντικά πολλούς υπουργούς ενώπιον της Δικαιοσύνης, σε προανακριτικές και ειδικά δικαστήρια.
Πολιτικοί παράγοντες και σχολιαστές λένε χαρακτηριστικά ότι στην υπόθεση των αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση "παίζει το κεφάλι της", έχοντας να επιλέξει μεταξύ παραμονής στην εξουσία με έξωθεν στήριξη και  ανάληψης ευθυνών, που θα καταλογισθούν μελλοντικά, όταν αλλάξουν οι  συσχετισμοί δυνάμεων στο κοινοβούλιο.
Οπως επισημαίνουν,  για το Διευθυντήριο των Βρυξελλών και το ΔΝΤ οι αποκρατικοποιήσεις είναι "εκ των ων ουκ άνευ" και από αυτές θα εξαρτηθεί αν θα συνεχίσουν να προσφέρουν στήριξη στην κυβέρνηση. Η στήριξη δεν είναι μόνον ή κυρίως πολιτική, αλλά και σε επίπεδο αποφάσεων που αφορούν τις εκταμιεύσεις δόσεων, τις πιέσεις για νέα μέτρα, τη χορήγηση αναπτυξιακών κονδυλίων κλπ.
Ο Αντώνης Σαμαράς αντιλαμβάνεται ότι ο κλοιός σφίγγει και επιδιώκει με ελιγμούς να μεταθέσει χρονικά τις αποφάσεις. Αν και δημοσίως ζητά επιτάχυνση  διαδικασιών, παρασκηνιακά το Μαξίμου κρατά σφιχτά τα λουριά του ΤΑΙΠΕΔ.  Οι κίνδυνοι είναι πολλοί:
-  Η  πώληση κάποιων κρατικών επιχειρήσεων μπορεί να αποτελέσει αιτία διάρρηξης της συνοχής του τρικομματικού κυβερνητικού σχήματος, με  απρόβλεπτες συνέπειες.
- Η διανομή της πίτας των αποκρατικοποιήσεων θα προκαλέσει πόλεμο εγχώριων και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων, που έχουν πολλούς τρόπους να "πριονίσουν" τη θέση της κυβέρνησης
- Αν πουληθούν κρατικές συμμετοχές  με τις τρέχουσες αποτιμήσεις, αυτό θα θεωρηθεί «ξεπούλημα» και η κυβέρνηση θα βρεθεί εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, ενώ θα τεθεί εν αμφιβόλω η εύθραυστη κυβερνητική συνοχή.
Ο Αντ. Σαμαράς και το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο βρίσκονται λοιπόν ανάμεσα σε συμπληγάδες και προτιμούν να παίξουν «καθυστερήσεις», «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα».
Η τρόικα παίζει με τα βολτ της ηλεκτρικής καρέκλας, επαναφέροντας είτε υπογείως είτε μέσω διαρροών «λυμένα ζητήματα», είτε επαναφέροντας το ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης στο εξωτερικό. Αξιωματούχοι που γνωρίζουν τις τακτικές της Κομισιόν εντάσσουν στο πλαίσιο των πιέσεων προς την Ελλάδα και την άτυπη ταξιδιωτική οδηγία, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.
Στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων και της νομής της πίτας οι δανειστές εντάσσουν και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία επίσης καθυστερεί, καθώς οι τραπεζίτες ζητούν ευνοϊκότερους όρους για τη συμμετοχή τους. Η τρόικα απορρίπτει τα αιτήματα αυτά και ζητά να προωθηθεί άμεσα το ζήτημα ώστε να αποδεσμευτούν στη συνέχεια παραγωγικές δυνάμεις και να καταστεί πιο σταθερό το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Κύκλοι της ΕΚΤ συνδέουν την ανακεφαλαιοποίηση με την εκταμίευση πόρων από τα αναπτυξιακά κονδύλια της ΕΕ και από τα Ταμεία Συνοχής.


sofokleousin
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: