ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.3.13

Γραικύλος




Παραμερίζω την συζήτηση για τους λεγόμενους «κηπουρούς του Γιώργου»· τα πεπραγμένα τους· και την αποκατάστασή τους εδώ κι εκεί, κυρίως στο Εξωτερικό, όταν πια τους εξέμεσε η χώρα τους. Παραμερίζω, επίσης, την συζήτηση για το τις πταίει για τα χάλια μας, και πόσο. Παραμερίζω, προσπερνώ και κοιτάζω μπροστά, κρατώντας μόνον ότι, οικονομικά, πολιτικά και εν τέλει ανθρωπιστικά, εκείνο που έχει συνθλιβεί μέσα στα χάλια μας είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα –εξ ου και τα χάλια μας· λεπτομέρειες και καταγραφή περιττεύουν.
67ec35d79a80189ac21f0588631bcb11_XLΕξαθλιωμένοι και φτωχοποιημένοι οι Έλληνες διερωτώμαστε αν υπάρχει κάπου ένα Βήμα Δικαίου, ένας Οργανισμός, ένα δικαστήριο στο οποίο θα μπορούσαμε να προσφύγουμε, για να βρούμε το δίκηο μας: στην Χάγη, στην Πραιτώρια, στο Πεκίνο, στην Κουάλα Λουμπούρ, κάπου… Όχι τώρα, αλλά εδώ και τρία χρόνια. Θεωρούμε ότι κάποιος θα βρεθεί σε αυτό το κάπου, με το θάρρος, το σθένος και την εντιμότητα να πει πως δεν μπορεί να είναι δίκαιο το να σου κόβουν την σύνταξη για την οποία πλήρωνες μια ζωή. Τις αποδοχές για τις οποίες εργάζεσαι, σε ένα κράτος όπου είχες κατοχυρώσει ότι η μείωση μισθού είναι παράνομη. Να κουρεύονται τα πάντα και με δικά σου δανεικά να στηρίζονται οι τράπεζες, αλλά να μην κουρεύεται το δάνειό σου. Να ισοδυναμεί η φορολόγηση με δήμευση της περιουσίας. Να ξυλοκοπείσαι αγρίως. Να χάνεις δικούς σου που δίνουν τέλος στη ζωή τους. Κτλ. κτλ. κτλ., λίγα μόνο αυτά τα αίσχη από το όλον δράμα μας. Όμως, εγκαταλελειμένοι και αβοήθητοι οι Έλληνες δεν γνωρίζουμε, πού να αποταθούμε, δεν γνωρίζουμε πώς γίνεται μια προσφυγή, δεν γνωρίζουμε πόσο κάνει, και φυσικά δεν ελπίζουμε να έχουμε κάποια τύχη, αν ήθελε να αποπειραθούμε να το ψάξουμε.
Κάποιοι που κάτι γνωρίζουν, κάποιοι αγανακτισμένοι που κάπως μπορούν να τα καταφέρουν –δικηγόροι, φίλοι δικηγόρων, κάποιοι τέλος πάντων– κάνουν κάποιες προσπάθειες· μόνοι τους. Και είναι οι προσπάθειές τους των συφοριασμένων, αβέβαιες, άδηλες, μοναχικές· παλεύουν χωρίς ένα στήριγμα, αδιαφορώντας εντούτοις που αντιμετωπίζονται ως γραφικοί. Αν και όταν τελεσφορήσει ποτέ κάτι, αν βγάλουν άκρη, το κακό θα είναι πια πλήρως τετελεσμένο και μη αναστρέψιμο. Απορεί κανείς, αλλά είναι, ομολογουμένως, συγκινητική η πίστη τους ότι δεν μπορεί θα υπάρχει, βρε αδερφέ, ακόμα στις μέρες μας η δυνατότητα να βρεις το δίκηο σου πολιτισμένα.
Την ίδια ώρα ο Σταύρος Λαμπρινίδης, πρώην υπουργός Εξωτερικών –ο τελευταίος της κυβέρνησης Παπανδρέου και τούτο μόλις για μερικούς μήνες– απολαμβάνει εδώ και δύο χρόνια τα προνόμια που απορρέουν από την ιδιότητα του Ειδικού Εντεταλμένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα!!! Διορίσθηκε εκεί αμέσως μετά την πτώση της κυβέρνησης-θιάσου της οποίας ήταν μέλος. Μου είναι αδιάφορο πώς τοποθετήθηκε εκεί, αν και μπορεί να το υποθέσει ο καθένας. Είπαμε, παραμερίζω και προσπερνώ. Εκείνο που έχει σημασία για μένα είναι ότι ένας Έλληνας, που, αν δεν γνωρίζει, πάντως οφείλει να γνωρίζει την κατάσταση, κατέχει αυτή τη θέση. Τι κάνει γι αυτό; Τίποτα!
Μπορεί να κάνει κάτι; Είναι στις αρμοδιότητές του; Ρωτάτε; Ακούστε, λοιπόν, πώς είχε υποδεχθεί τον διορισμό του ο Μάρτιν Σουλτς, ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Με μεγάλη μου χαρά χαιρετίζω τον ορισμό του Σταύρου Λαμπρινίδη ως πρώτου ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γνωρίζω πολύ καλά τον Σταύρο και είμαι πεπεισμένος ότι θα θέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην υπηρεσία της ΕΕ την πείρα του, τη μόρφωση, την προσωπικότητα και την ευφυΐα του, συμβάλλοντας στον αγώνα της υπέρ της προστασίας και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή την αποστολή. Ως ο πρώτος ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ στον τομέα αυτό, θα προσδιορίσει, κατά τη διάρκεια της αποστολής του, τα ακριβή καθήκοντα αυτού του αξιώματος και θα δημιουργήσει ένα πρότυπο για τους άλλους. Στην προσπάθειά του αυτή, μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη, αλλά και στον έλεγχο, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.» (Τα μαύρα γράμματα για την έμφαση δικά μου.) Ήταν, δηλαδή, οι αρμοδιότητές του στο χέρι του. Τόσο μεγάλο το βύσμα, που καλείτο να δημιουργήσει ο ίδιος το πρότυπο, να ορίσει αυτός την θέση, να την προσδιορίσει, να ξέρουν οι επόμενοι τα καθήκοντά τους –αν υπάρξουν επόμενοι…
Κρίμα το πρότυπο…  Πείρα, μόρφωση, προσωπικότητα, ευφυΐα… Να τα βράσω! Όλα μες το κόλπο…
Κύριε Βενιζέλε, άκου, δεν σώζεται το πράγμα! Ομοίως και για εσάς τους υπόλοιπους, που σώζετε την Ελλάδα… Οι Έλληνες γνωρίζουν καλύτερα ότι, αν υπάρχει κάτι που πάτε να σώσετε, αυτό είναι το τομάρι σας. Και όταν έχει γίνει πια τούτο γνωστό τοις πάσι, τότε είναι που δεν σώζεται πια με τίποτα. Όσο το προσπαθείτε δε, να ξέρετε ότι κάνετε την θέση σας χειρότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: