ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.11.13

Διπλός φόρος για ακίνητη περιουσία πάνω από 300.000 ευρώ


Διαβάστε πώς το ΕΤΑΚ θα συνδυαστεί με ένα νέου τύπου… ΦΜΑΠ – Αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης για ακίνητα πάνω από 140.000 ευρώ – Πολιτική «μάχη» ως το «παρά πέντε» με βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ – Tο απόγευμα θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Να συνδυάσει το ΕΤΑΚ με ένα νέου τύπου …ΦΜΑΠ, που θα επιβάλλεται όμως από τα 300.000 ευρώ αντί τα 400.000 ευρώ, όπως  ίσχυε  παλαιότερα, επιχειρεί το νέο σχέδιο φορολόγησης των ακινήτων, που εκπονείται στο υπουργείο Οικονομικών, μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Με σπάνια σύμπνοια, οι κοινοβουλευτικές ομάδες φαίνεται να έχουν συγκεράσει τις διαφορές τους, προκειμένου να μην προχωρήσει το σχέδιο Στουρνάρα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Συμφωνούν ότι θα πρέπει να πρόκειται για ένα φόρο ανά ακίνητο, αλλά από ένα ύψος περιουσίας και πάνω να ενεργοποιείται και ένας επιπλέον φόρος σαν τον ΦΑΠ που επιβαλλόταν από τα 200.000 ευρώ και άνω.
Με βάση τις ως τώρα προτάσεις και την επεξεργασία τους με τα μοντέλα απόδοσης του νέου συστήματος, έρχονται πέντε μεγάλες ανατροπές στη φορολογία ακινήτων:
-          Αγρότες και κάτοικοι της υπαίθρου θα γλιτώσουν επιβάρυνση 160 εκατ. ευρώ που θα πλήρωναν με τον ΕΝΦΑ, αφού θα μείνουν αφορολόγητα τα αγροτικά ακίνητα στην περιφέρεια. Για τα αγροτεμάχια θα πληρώσουν περί τα 150 εκατ. ευρώ.
-          Ελάφρυνση 300-500 εκατ. ευρώ θα δουν οι μικροϊδιοκτήτες στα αστικά κέντρα αλλά ιδίως στην περιφέρεια, εν σχέση με όσα πλήρωναν με το ΕΕΤΑ ή θα πλήρωναν με τον ΕΝΦΑ.
-          Τα βάρη αυτά θα μετακινηθούν στη μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία. Κάθε ακίνητο αντικειμενικής αξίας 140.000 και άνω θα φορολογηθεί με μεγαλύτερους συντελεστές από όσο αρχικά σχεδιαζόταν.
-          Ιδιοκτήτες που κατέχουν ακίνητα συνολικής αξίας από  300.000 ή 350.000 ευρώ και άνω θα πληρώνουν φόρο και για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους, πέραν του φόρου που αναλογεί μεμονωμένα για κάθε ακίνητο. Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα πληρώσουν 400-500 εκατ. ευρώ επιπλέον, για να μην αλλάξει ο εισπρακτικός στόχος των 2,9 δισ. ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει υψηλότερο αφορολόγητο για το νέο φόρο περιουσίας, με παράλληλη εφαρμογή υψηλών συντελεστών στην πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, στα πρότυπα του ΦΜΑΠ. Στην πρόταση αυτή πάντως φέρεται να αντιδρά η Ν.Δ.
Οι αλλαγές στο σχέδιο του φόρου ακινήτων κρίθηκαν επιβεβλημένες, λόγω της εκρηκτικής κατάστασης στις ΚΟ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, κάποιοι εκ των οποίων προειδοποιούσαν ανοικτά ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση.
Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: