ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.2.14

Όλες οι αλλαγές ανά Κωδικό στις Φορολογικές Δηλώσεις 2014


Όλες οι αλλαγές ανά Κωδικό στις Φορολογικές Δηλώσεις 2014
Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει το Έντυπο Ε1 της Φορολογικής Δήλωσης 2014, την οποία, από φέτος, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τη συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά, από τις 20 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου.
Με τις αλλαγές αυτές ενσωματώνονται στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης οι διατάξεις των τελευταίων φορολογικών νόμων, που αφορούν τροποποιήσεις στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων από μισθούς και συντάξεις, από ελεύθερα επαγγέλματα και από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ειδικότερα, αλλαγές υπάρχουν στον πίνακα των δαπανών που εκπίπτουν από το εισόδημα. Οι δαπάνες αυτές έχουν περιοριστεί σημαντικά σε σχέση πέρυσι. 
Έτσι, δεν εκπίπτουν, πλέον, οι δαπάνες για τόκους στεγαστικών δανείων απόκτησης πρώτης κατοικίας, τα δίδακτρα, οι δαπάνες για ασφάλιστρα σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. 
Εξακολουθούν να ισχύουν μόνο οι φοροαπαλλαγές, που αφορούν τα ιατρικά έξοδα και τα νοσήλια, τις δωρεές προς το Δημόσιο και τα Κοινωφελή Ιδρύματα καθώς και τη διατροφή μεταξύ πρώην συζύγων. Τις δαπάνες αυτές που διατηρούνται, θα πρέπει να συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι.
Στη φετινή φορολογική δήλωση θα πρέπει να αναγραφούν, υποχρεωτικά, οι τόκοι των καταθέσεων των φορολογούμενων. Το ποσό αυτό προστίθεται στο εισόδημα για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς.
Επίσης, είναι υποχρεωτική η αναγραφή σε ειδικό κωδικό, των αυθαιρέτων και των ημιυπαίθριων χώρων που τακτοποιήθηκαν από τους φορολογούμενους, οι οποίοι και θα χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης.
Οι μισθωτοί με μπλοκάκι, με την προϋπόθεση ότι, απασχολούνται σε έως τρεις εργοδότες και ο ένας καταβάλει το 75% των αποδοχών τους) θα πρέπει να συμπληρώσουν ειδικούς κωδικούς στη φορολογική δήλωση, προκειμένου να φορολογηθούν με την κλίμακα φορολογίας των μισθωτών και να μην τους επιβληθεί το τέλος επιτηδεύματος.
Φέτος, όσοι καταβάλλουν ενοίκια θα πρέπει να καταγράψουν αναλυτικά τα στοιχεία για τα ποσά αυτά, είτε αφορούν ενοίκια κατοικίας, είτε επαγγελματικής στέγης.
Τί αλλάζει σε Κωδικούς του Ε1

Πίνακας Πληροφοριακών Στοιχείων: Καταργήθηκε ο Κωδικός 012, τον οποίο συμπλήρωναν οι μισθωτοί στην περίπτωση, που είχαν πάρει στεγαστικό δάνειο. Και αυτό γιατί, έχει καταργηθεί η σχετική έκπτωση φόρου για τα στεγαστικό δάνεια.

• Καταργήθηκε ο Κωδικός 015 τον οποίο συμπλήρωναν μισθωτοί ή συνταξιούχοι σε παραμεθόρια περιοχή. Πλέον, δεν υφίσταται η έκπτωση φόρου.

• Προστέθηκε ο Κωδικός 017, ο οποίος θα πρέπει να συμπληρωθεί από όσους έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος για πρώτη φορά από 01.01.2013 και μετά. Σημειώνεται ότι, για την κατηγορία αυτή φορολογουμένων υπάρχει έκπτωση 10% για τα πρώτα 10.000 ευρώ στα απλογραφικά βιβλία και δεν καταβάλλεται για τα πρώτα πέντε έτη το τέλος επιτηδεύματος.

Πίνακας 3: Ο Κωδικός 001 έχει τροποποιηθεί και αναγράφεται η ερώτηση «Δικαιούστε μείωση φόρου 200 ευρώ λόγω αναπηρίας 67% και πάνω κ.λπ.».

• Καταργήθηκαν οι Κωδικοί 003 και 004 οι οποίοι συμπληρώνονταν από τους γονείς και αφορούσαν τα προστατευόμενα μέλη. Πλέον, δεν υπάρχει κανένας λόγος δεδομένου ότι, δεν υπάρχει έκπτωση φόρου. Ωστόσο, στον Πίνακα 9 πρέπει να συμπληρωθούν ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), εφόσον υπάρχει και η ημερομηνία γέννησης των παιδιών.

Πίνακας 4: Στους Κωδικούς 307 και 308 θα πρέπει να αναγραφεί το εισόδημα από ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελεύθερου επαγγέλματος. Τον Κωδικό αυτό θα πρέπει επί της ουσίας να συμπληρώσουν τα «μπλοκάκια», που αμείβονται με δελτία παροχής υπηρεσιών και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που έχουν το πολύ μέχρι τρεις εργοδότες και υπογεγραμμένη σύμβαση για να μη φορολογηθούν με την κλίμακα των επιτηδευματιών με 26% από το πρώτο ευρώ, αλλά με την κλίμακα των μισθωτών με πρώτο συντελεστή 22% και έκπτωση φόρου μέχρι 2.100 ευρώ.

• Τους Κωδικούς 309 - 310 θα συμπληρώσουν όσοι παρέχουν εργασία με «εργόσημο».

• Όσοι έχουν οικοδομικά ένσημα πρέπει να συμπληρώσουν τους Κωδικούς 311 και 312.

• Καταργήθηκαν οι Κωδικοί 403 και 404, που δηλώνονταν η επιχειρηματική αμοιβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: