ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.2.14

Ο Ερντογάν μάλλον ξεχνά την προεδρία…

Ο Ερντογάν μάλλον ξεχνά την προεδρία…
Το κυβερνών τουρκικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) μπορεί να αλλάξει τους κανονισμούς του ώστε να επιτρέψει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να είναι υποψήφιος για μια τέταρτη πρωθυπουργική θητεία σε περίπτωση “έκτακτης ανάγκης”, παρόλο που τέτοια σχέδια δεν είναι αυτή τη στιγμή στην ημερήσια διάταξη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
Στην Τουρκία διατυπώνονται εικασίες πως ο Ερντογάν, ο οποίος κυριάρχησε εδώ και πάνω από μια δεκαετία στην τουρκική πολιτική, μπορεί να προσπαθήσει να παραμείνει πρωθυπουργός στις επόμενες γενικές εκλογές, το 2015, παρόλο που βάσει των σημερινών κανονισμών του κόμματος δεν μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος.
Ο Ερντογάν αναμενόταν ότι θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στις εκλογές του Αυγούστου. Ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ θεωρείται, από την πλευρά του, πιθανός υποψήφιος για την ηγεσία του AKP και την πρωθυπουργία.
Ωστόσο η αποτυχία του Ερντογάν να εγκαθιδρύσει την εκτελεστική προεδρία που ήθελε ώστε να ενισχύσει τον κυρίως τελετουργικό ρόλο του προέδρου, καθώς και ένα σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει την κυβέρνησή του, τροφοδοτούν εικασίες ότι μπορεί να επιδιώξει να παραμείνει πρωθυπουργός.
“Αν αισθανθούμε την ανάγκη, μπορούμε να αλλάξουμε την αρχή (του ορίου των τριών θητειών) παρόλο που αυτό δεν είναι ακόμη στην ατζέντα μας”, δήλωσε ο Αρίντς στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Λονδίνο και μιλώντας μέσω διερμηνέα.
“Ακόμη κι αν το κάνουμε, θα γίνει με δημοκρατικό τρόπο, όχι με τον τρόπο των Πούτιν-Μεντβέντεφ”, δήλωσε αναφερόμενος στο διορισμό του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ το 2012 από τον πρόεδρο και πρώην πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Ερντογάν δήλωσε τον Οκτώβριο ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία αν του ζητηθεί από το κόμμα, αλλά έχει απορρίψει το ενδεχόμενο να συγκρουστεί με τον Γκιούλ για τη θέση.
Ο Ερντογάν και ο Γκιούλ ήταν το 2001 ιδρυτικά μέλη του AKP, αλλά η σχέση τους έχει ενταθεί κατά περιόδους, με τον Γκιούλ να υιοθετεί μια πιο συμβιβαστική προσέγγιση απ’ ό,τι ο πρωθυπουργός σε θέματα όπως οι διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού.
ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA

Δεν υπάρχουν σχόλια: