ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.2.14

«Κρυμμένο» σε συρτάρι πόρισμα για ΜΚΟ


«Κρυμμένο» σε συρτάρι πόρισμα για ΜΚΟ
Σε συρτάρι γραφείου του μεγάρου του Κοινοβουλίου και στα αζήτητα των κρατικών υπηρεσιών παραμένει για περισσότερο από δύο χρόνια ένα σημαντικό πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το χάος των πλουσιοπάροχα και ανεξέλεγκτα επιχορηγούμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και κάθε είδους συλλόγων στην Ελλάδα. Το πόρισμα αυτό όχι μόνο καταδείκνυε χάος στον χώρο, «φωτογράφιζε» σκανδαλώδεις διαδρομές δημόσιου χρήματος, αλλά και κατέληγε σε συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς ωστόσο κάποιος εκ των αρμοδίων έκτοτε να τις επεξεργαστεί.
Είναι «αδήριτη ανάγκη να βελτιώσουμε θεσμικά» το πλαίσιο λειτουργίας και χρηματοδότησης των ΜΚΟ, τονιζόταν στο πόρισμα που από τον Ιούλιο του 2011 έφερε τις υπογραφές των τότε μελών της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής κ. Αθ. Τσούρα και Γ. Τραγάκη. «Το τοπίο δράσης και λειτουργίας τους παραμένει νεφελώδες. Είναι αισθητές η απουσία ενός ξεκάθαρου θεσμικού πλαισίου, η αδυναμία πλήρους χαρτογράφησης των ΜΚΟ, αλλά και η ανεπάρκεια ενός συντονισμένου ελέγχου των χρηματοδοτήσεων των δράσεών τους», υπογραμμιζόταν. «Παρατηρούνται νομοθετήματα περιορισμένης εμβέλειας ή και ανεφάρμοστα. Επιχορηγούνται εκατοντάδες ΜΚΟ χωρίς να είναι σαφές με ποιες διαδικασίες και ποια κριτήρια, με ποιο μηχανισμό ελέγχονται το είδος της χρηματοδότησης και ο τρόπος διαχείρισης των διατιθέμενων σε αυτές κονδυλίων». Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε ότι έως τη στιγμή σύνταξης της έκθεσης το ποσό που είχε διατεθεί ξεπερνούσε τα 100 εκατ. ευρώ.
Κατόπιν τούτων, και αφού γινόταν λόγος ακόμα και για «πρακτικές πελατειακών σχέσεων», «ανεξέλεγκτων υποκειμενικών αποφάσεων», «κατασπατάληση δημόσιου χρήματος» και «διαφθορά», η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πρότεινε: Συντονισμό των υπουργείων ώστε να κατατεθεί νομοσχέδιο για όλες τις ΜΚΟ, δημιουργία μητρώου οργανώσεων, σύσταση ανεξάρτητου φορέα με στόχο τη διαφάνεια. Τίποτε από αυτά δεν έγινε.


ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
Πηγή:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: