ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.2.14

Βενιζέλος: Όταν είπα πολιτικές ευθύνες για τις ΜΚΟ δεν εννοούσα τον Παπανδρέου! Είναι σαφές ότι φταίει ο Πατρις Λουμούμπα!


Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων προκαλούν οι εξελίξεις στην υπόθεση απάτης που έγινε με “βιτρίνα” τη ΜΚΟ για την αποναρκοθέτηση περιοχών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τον Λίβανο και το Ιράκ και επέφερε ζημία 9 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.
Ο Γ. Παπανδρέου -επί της υπουργίας του οποίου γινόταν η χρηματοδότηση της ΜΚΟ από το ΥΠΕΞ, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι, ορισμένοι εκ των οποίων εθεωρούντο στενοί συνεργάτες του- διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη, αντιτείνοντας
ότι εκείνος έθεσε τέλος στην αδιαφάνεια του καθεστώτος αξιολόγησης των ΜΚΟ. 
Ο Ευ. Βενιζέλος απέφυγε να τον “καλύψει” λέγοντας ότι “πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες”, ενώ με μερικές ώρες καθυστέρηση “διευκρίνισε” ότι δεν εννοούσε τον πρώην πρωθυπουργό. 
Από την πλευρά του, ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Άλεξ Ρόντος, ο οποίος την επίμαχη περίοδο διατέλεσε γ.γ. της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ και είναι μεταξύ των κατηγορουμένων, δήλωσε (“Έθνος”) ότι “επανειλημμένα είχε θέσει το θέμα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου και υιοθέτησης της εμπειρίας άλλων χωρών για την ύπαρξη αποτελεσματικού ανεξάρτητου μηχανισμού ελέγχου της υλοποίησης του έργου των ΜΚΟ, χωρίς όμως να βρει ανταπόκριση”.
Μετά τη διάψευση εκ μέρους του Γραφείου του Γ. Παπανδρέου, τις εντυπώσεις εις βάρος του ήρθαν να εντείνουν πρακτικά που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το ΚΚΕ από την απάντηση που είχε δώσει σε σχετική ερώτηση βουλευτών του κόμματος σε συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, το 2003. Ειδικότερα, είχε απαντήσει ότι πρόκειται για ελληνική οργάνωση, με σημαντική δραστηριότητα, προσθέτοντας ωστόσο ότι “έχουμε και την ετήσια τακτική έκθεση για όλες τις δραστηριότητες” και ότι, “αν υπάρχουν καταγγελίες, καλό είναι να τις γνωρίζουμε…”.
Στη χθεσινή ανακοίνωσή του, το Γραφείο του Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ορθώς η Δικαιοσύνη ελέγχει κάθε υπόθεση και ότι ωστόσο κάποια ΜΜΕ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υπόθεση και “να εμπλέξουν διά της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου” με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Επιπλέον, “υπενθύμιζε” ότι επί θητείας του στο ΥΠΕΞ τέθηκε τέλος στο καθεστώς αξιολόγησης των ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια, οριοθετήθηκε για πρώτη φορά η έννοια της ΜΚΟ, θεσπίστηκε η τήρηση Μητρώου, τέθηκαν προϋποθέσεις χρηματοδότησής τους. Υπενθύμιζε επίσης ότι η Οικονομική Αστυνομία, η οποία έκανε την αρχική έρευνα, για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος, μιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Βελιγράδι, δεν “κάλυψε” τον Γ. Παπανδρέου και μερικές ώρες αργότερα, μετά τον “θόρυβο” που δημιουργήθηκε, έσπευσε να διευκρινίσει από το Μαυροβούνιο πως “όταν μίλησα για πολιτικές ευθύνες δεν εννοούσα τον Παπανδρέου”, προσθέτοντας ότι “χαίρομαι που οι κύριοι Παπανδρέου, Λοβέρδος και Δόλης βοήθησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης”. Ωστόσο, αρχικά είχε δηλώσει, ερωτηθείς αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο, ότι αντικειμενικά πάντα υπάρχουν και ότι προσωπικά δεν έχει δώσει ποτέ εντολή σε υπάλληλο να βάλει κάπου την υπογραφή του. Ακόμα, ανέφερε ότι είναι λυπηρό αν εμπλέκονται υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ και αν αποδειχθεί, θα πρέπει να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο νόμος και να τεθούν σε αργία. Την ίδια ώρα, ο Δ. Καρύδης δήλωνε (ρ/σ Αθήνα 9,84) ότι “είδα την ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το γραφείο του κ. Παπανδρέου και νομίζω ότι είμαστε σε κοινή γραμμή”.
ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφή του παγόβουνου μιας σειράς αδιαφανών επιχορηγήσεων

“Το σκάνδαλο με την ΜΚΟ του ‘Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης’ δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία”, επεσήμανε με σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι “είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας σειράς αδιαφανών επιχορηγήσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και βολέματος των ‘ημετέρων’, που επί χρόνια συντηρούσε ο δικομματισμός”. “Όταν”, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, “το κοινωνικό κράτος διαμελιζόταν και πριν το πρόσχημα του Μνημονίου, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. επέλεγαν να λεηλατούν τη δημόσια περιουσία και να τη μοιράζουν στους φίλους τους”. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί “να χυθεί άπλετο φως στις επιχορηγήσεις της τελευταίας 15ετίας και η Δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει το έργο της”.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ


avantipopolo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: