ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.1.09

Σκηνικό κρίσης στήνει η Άγκυρα στο Αιγαίο


Του Μάκη Πολλάτου

Με αλλεπάλληλες πτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, η Άγκυρα κλιμακώνει την επιθετική της συμπεριφορά στο Αιγαίο. Περίπου στις 12.39 το μεσημέρι, δύο οπλισμένα τουρκικά Φάντομ πέταξαν ψηλά (σε ύψος 6000 ποδών) πάνω από το Φαρμακονήσι. Το προηγούμενο ημίωρο είχαν σημειωθεί σκληρές αερομαχίες μεταξύ οκτώ οπλισμένων τουρκικών αεροσκαφών (4 F-16 και 4 F-4 Phantom) και ελληνικών μαχητικών που αναχαίτισαν εικονικά τους εισβολείς.


Σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ωρών, η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις τουρκικές ενέργειες στην περιοχή του Φαρμακονησίου και του Αγαθονησίου.


Οι ενέργειες αυτές (όπως χαρακτηρίστηκαν οι επιθετικές ενέργειες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας από την υπουργό Εξωτερικών) «παραβιάζουν κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και επιβαρύνουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων» πρόσθεσε η κυρία Μπακογιάννη σημειώνοντας ότι έχει δώσει οδηγίες «για να πραγματοποιηθούν τα σχετικά διαβήματα» στην τουρκική κυβέρνηση.


Η έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας και η ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικότητας των δύο νησιών (Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι) των Δωδεκανήσων τέθηκαν από την υπουργό Εξωτερικών στον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στη μία το μεσημέρι. Ο κ. Σπέκχαρντ, αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, αρκέστηκε να απαντήσει ότι θα ενημερώσει την κυβέρνησή του για τις ελληνικές απόψεις.


Το πρωί της Τετάρτης επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 15 ναυαγών στην περιοχή του Φαρμακονησίου εξελίχθηκε σε ελληνοτουρκικό επεισόδιο, όταν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν και παρενόχλησαν ελληνικό ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, ενώ τουρκική ακταιωρός ζήτησε από την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού να απομακρυνθεί από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως χαρακτήρισαν την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη (την οποία είχαν παραβιάσει) οι Τούρκοι.


Η προσπάθεια διάσωσης των υποτιθέμενων ναυαγών ξεκίνησε περίπου στις έντεκα και είκοσι το βράδυ της Τρίτης, όταν το ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας είχε την πληροφορία ότι στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου βρίσκονται δεκαπέντε άτομα και ζήτησε τη συνδρομή του Πενταγώνου για τον εντοπισμό τους. Το υπουργείο Ναυτιλίας εξέδωσε ΝΟΤΑΜ προς τους αεροναυτιλλομένους, ώστε να μην παρεμποδιστεί η προσπάθεια έρευνας και διάσωσης αλλά και να παρασχεθεί βοήθεια από εναέρια μέσα και ναυτικές μονάδες που ενδεχομένως κινούνταν στην περιοχή.


Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ελληνικό Σούπερ Πούμα ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων. Η πτήση διήρκεσε μια ώρα, οι πιλότοι δεν παρατήρησαν τίποτα που να αποδεικνύει ότι στην περιοχή είχε ναυαγήσει σκάφος. Μέχρι τη μια και τέταρο τη νύχτα, οι τουρκικές αρχές επικοινώνησαν έξι φορές με το πλήρωμα του Σούπερ Πούμα και ισχυρίζονταν ότι το ελληνικό ελικόπτερο βρίσκεται σε ξένο FIR (ενώ πετούσε σε περιοχή ευθύνης της Ελλάδας) απαιτώντας να αποχωρήσει άμεσα. Κατόπιν σχετικών οδηγιών, οι πιλότοι του Σούπερ Πούμα δεν απάντησαν στις τουρκικές αρχές.


Μέχρι τις εννέα το πρωί της Τετάρτης, η κανονιοφόρος του ΠΝ, το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και τα πλωτά του Λιμενικού δεν είχαν εντοπίσει ούτε ίχνος των υποτίθεται αγνοούμενων (ευρισκόμενων στη θάλασσα) λαθρομεταναστών.


Την ώρα εκείνη στην περιοχή εμφανίστηκαν δυναμικά τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις που αξίωσαν την απομάκρυνση των ελληνικών δυνάμεων με τον ισχυρισμό ότι δεν έχουν ευθύνη έρευνας και διάσωσης εντός της τουρκικής επικράτειας!


Η κανονιοφόρος Νικηφόρος παρενοχλήθηκε από την τουρκική ακτοφυλακίδα ενώ τουρκικά F-16 εισέβαλαν στο FIR Αθηνών και από την συχνότητα κινδύνου καλούσαν το πλήρωμα του ελληνικού Σούπερ Πούμα να απομακρυνθεί από το τουρκικό FIR! Το Πεντάγωνο έδωσε οδηγίες στους πιλότους του ελικοπτέρου να προσγειωθούν άμεσα στο Φαρμακονήσι, διαβλέποντας το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να αποπειραθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην πτηση του Σούπερ Πούμα. Την ώρα που το ελικόπτερο προσγειωνόταν στο ελικοδρόμιο του Φαρμακονησίου, τα τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Σούπερ Πούμα και στη συνέχεια (ώρα 09.22) έκαναν αλλεπάλληλες χαμηλές πτήσεις πάνω από το νησί. , δημιουργώντας κίνδυνο για την ασφάλεια του πληρώματος. Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως δύο ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από την Κρήτη και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη. Στις 09.55 -βγαίνοντας από το FIR Αθηνών- οι εισβολείς έκαναν υπέρπτηση άνωθεν και του Αγαθονησίου.


Και μόνο το γεγονός της παραμονής των τουρκικών μαχητικών επί περίπου μία ώρα σε μια τόσο μικρή περιοχή των Δωδεκανήσων, οι εμπλοκές με ελληνικά αεροσκάφη και οι αλλεπάλληλες πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά δείχνουν την προσπάθεια της Άγκυρας να δημιουργήσει ένταση.


Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων , ο κ. Κάρολος Παπούλιας ευρισκόμενος στο Αγαθονήσι είχε χαρακτηρίσει «αδιανόητες και παράλογες» τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.


Το κρίσιμο ερώτημα είναι από πού προήλθε η ενημέρωση του υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας για τους 15 αγνοούμενους ευρισκόμενους στην θάλασσα και γιατί το ΕΚΣΕΔ δεν διασταύρωσε (όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές) την πληροφορία προτού ζητήσει τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων για επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Υπήρξε τηλεφώνημα στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας και από ποιον; Όπως προκύπτει από την εξέλιξη του επεισοδίου, το περιστατικό είτε είχε ενορχηστρωθεί, είτε οι Τούρκοι παρενέβησαν βλέποντας ελληνικές δυνάμεις σε μια περιοχή που θεωρούν ότι δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια!


Τα αλλεπάλληλα θερμά περιστατικά αξιολογούνται ως ιδιαιτέρως σοβαρά και κρίνονται ως η επίσημη απάντηση της Άγκυρας στην προσπάθεια του ελληνικού κράτους (με την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι) να επισημάνει ότι δεν θα ανεχθεί αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.


Η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών


Η κυρία Μπακογιάννη χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες «απαράδεκτες» και έδωσε οδηγίες στις ελληνικές διπλωματικές αρχές να επιδώσουν διαβήματα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Έπειτα από σύσκεψη της ηγεσίας της ελληνικής διπλωματίας αποφασίστηκε ότι η Αθήνα θα τηρήσει ψύχραιμη γραμμή, καταγγέλλοντας τις τουρκικές «ενέργειες». Ακόμη και η επιλογή του χαρακτηρισμού αυτού έχει σκοπό να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η μίνι κρίση. Παραλλήλως η κυρία Μπακογιάννη ενημέρωσε τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα για τις προκλήσεις της Άγκυρας.


Στο αμιγώς στρατιωτικό πεδίο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν παρατηρείται μετακίνηση ούτε συγκέντρωση στρατευμάτων ούτε από την ελληνική, ούτε και από την τουρκική πλευρά. Στην περιοχή των Δωδεκανήσων παραμένει η κανονιοφόρος Νικηφόρος που βρίσκεται σε μονιμη διασπορά στη ναυτική βάση της Λέρου.


http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: