ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.1.09

Δυσάρεστες εκπλήξεις από κρυφές φορο-επιβαρύνσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ


«Κρυφές» επιβαρύνσεις τις οποίες δεν περίμεναν διαπιστώνουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων κατά την παραλαβή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων.

Όσοι είχαν δηλώσει στο Ε9 μονοκατοικία καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου που δεν καλύπτονται από το κτίσμα.

Δηλαδή, κάποιος που έχει μονοκατοικία 100 τμ σε οικόπεδο 250 τμ, καλείται να πληρώσει φόρο για τα τα 140 τμ του οικοπέδου, αν και πρόκειται για πρώτη κατοικία.

Υπενθυμίζεται ότι δεν επιβαρύνονται με φόρο ακίνητα έως 200 τμ και αντικειμενική αξία έως 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Tα Νέα , άλλες έξι αδικίες διακρίνουν τον συγκεκριμένο φόρο:

Ο τρόπος υπολογισμού του αφορολόγητου ορίου (300.000 ευρώ) ευνοεί εισπρακτικά το Δημόσιο, αλλά αδικεί τους μικροϊδιοκτήτες που αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να πληρώσουν περισσότερο φόρο από ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών.

Αν και εξαιρείται από τον φόρο η κύρια κατοικία, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις αποθήκες και τα πάρκινγκ που συνοδεύουν την κύρια κατοικία.

Επιβάλλεται ελάχιστος φόρος 1 ευρώ ανά τετραγωνικό για όλα τα κτίσματα που βρίσκονται σε πόλεις, ακόμα και αν αυτά έχουν μηδαμινή εμπορική αξία.

Επιβάλλεται φόρος ακινήτων όχι μόνο στους επικαρπωτές αλλά και στους ψιλούς κυρίους των ακινήτων.

Από τον κανόνα του ενός ευρώ ανά τετραγωνικό ελάχιστο φόρο εξαιρούνται τα κτίσματα σε δήμους ή δημοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται υψηλός φόρος σε χωριά που με βάση την απογραφή εμφανίζουν πληθυσμό οριακά υψηλότερο των 1.000 κατοίκων.

Το ότι επιβάλλεται ελάχιστος φόρος 1 ευρώ ανά τετραγωνικό στα κτίσματα οδηγεί σε υπερφορολόγησή τους σε σχέση με τα οικόπεδα.

http://dcorfu.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: