ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.3.10

Η Μέρκελ μετά το όχι στην Ελλάδα, πάει στην Άγκυρα με άδεια χέρια ή με δώρα; Ο ΡΕΤΖΕΠ...ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ???

Με την αίσθηση ότι δεν θα πληγούν τα γερμανικά κεφάλαια η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κέρδισε τους Γερμανούς οι οποίοι πια έχουν καθησυχάσει και δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα στην κρίσιμη ώρα των μεγάλων αποφάσεων, για να σωθεί η οικονομία μας.
Αμερικάνικα δίκτυα μιλούν πια για ένα δεύτερο σχέδιο Μάρσαλ το οποίο θα χορηγηθεί στη χώρα μας, την οποία χαρακτηρίζουν ότι δεν θα τα καταφέρει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αποτελεί για πολύ καιρό το μαύρο πρόβατο της ευρωζώνης.
Το ότι μας οδηγούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δεν είναι και η πιο ευχάριστη επωδός της συνόδου κορυφής, αλλά ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για τα εξωτερικά μας θέματα αλλά και για βαλτωμένες πρωτοβουλίες οι οποίες έπρεπε να έχουν ήδη δρομολογηθεί. Αυτές είναι άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, περεταίρω μείωση των μισθών και πιθανόν και των συντάξεων, κόψιμο με το μαχαίρι όλων των επιδομάτων με παράλληλη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων.
Αμερικανός αναλυτής, σε έγκυρη ιστοσελίδα, ψέγει τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν λέει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό δημιουργώντας του προσδοκίες χωρίς αντίκρισμα.
Την ίδια ώρα η Παγκόσμια Τράπεζα υποστηρίζει το πρόγραμμα της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με στόχο την μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη, μέσω της χορήγησης νέων δανείων, αναφέρει η Hurriyet Daily News. Η Παγκόσμια Τράπεζα ενέκρινε την Τρίτη δάνειο για την Τουρκία ύψους 931 εκατομμύρια ευρώ (1,3 δισ. δολ.). Το δάνειο θα εξοφληθεί σε 19,5 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης περιόδου χάριτος 16 ετών.

Η Μερκελ με δώρα ή με άδεια χέρια στην Άγκυρα;
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη την Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Μαρτίου στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της οποίας θα επαναλάβει τις επιφυλάξεις της για μια πλήρη ένταξη της χώρας αυτής στην Ε.Ε. "Η θέση μου για μια προνομιακή συνεργασία παραμένει η ίδια", τόνισε η Μέρκελ στη «Μιλλιέτ», εξηγώντας ότι οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ συνδέονται με συνταγματικό τρόπο και ότι μια προνομιακή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα εξασφάλιζε ευρύτερες σχέσεις απ’ ότι οι σημερινές.
Από τα 35 θεματικά κεφάλαια που θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης της Τουρκίας πριν από μια πιθανή ένταξή της στην Ε.Ε., "η Άγκυρα θα πρέπει να διαπραγματευτεί τα 27 ή τα 28" για να εξασφαλίσει μια ειδική εταιρική σχέση με την Ε.Ε.", τόνισε η Μέρκελ στην «Μιλλιέτ». Οι ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας έχουν καταστεί δύσκολες κυρίως από τη μη αναγνώριση από την Άγκυρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλους της Ε.Ε.
Όσον αφορά το θέμα αυτό, η κ. Μέρκελ, δήλωσε ότι θα ζητήσει από τους Τούρκους ηγέτες να ανοίξουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της για τα πλοία και τα αεροσκάφη από την Κυπριακή Δημοκρατία, λόγος για τον οποίο έχουν παγώσει από τον Δεκέμβριο του 2006 οι διαπραγματεύσεις για οχτώ θεματικά κεφάλαια. Η Τουρκία, η οποία αρνείται την ιδέα μιας ειδικής εταιρικής σχέσης με την Ε.Ε., την οποία υποστηρίζει ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, έχει ανοίξει 12 από τα 35 κεφάλαια.
"Καμία άλλη επιλογή από αυτήν την πλήρους ένταξης, δεν υπάρχει για την Τουρκία", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Μποράκ Εζουγκεργκίν", ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις Μέρκελ. Η Τουρκία περιμένει "να συνεχιστεί ο σεβασμός στην αρχή της Pacta sunt servada (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται) που αφορά την υποψηφιότητα της Τουρκίας", πρόσθεσε ο Τούρκος εκπρόσωπος.
Παρ’ όλα αυτά κατά της δημιουργίας τουρκικών λυκείων στη Γερμανία τάχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, επιθυμία την οποία εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.
«Δεν βρίσκω τίποτα θετικό στην ιδέα να φοιτούν σε τουρκικό λύκειο όλοι οι Τούρκοι μαθητές της Γερμανίας», ήταν η δήλωση της κ. Μέρκελ.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί σε γερμανική εφημερίδα ότι η ένταξη της Τουρκίας δεν την απασχολεί ιδιαίτερα για τη ώρα.

Ο Βενιζέλος στη Μόσχα
Σε μια κίνηση κόντρα ρελανς την ίδια μέρα, δηλαδή τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μ. Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέπτεται την Μόσχα, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Ανατόλι Σερντιούκοβ, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για όλο το φάσμα των ελληνορωσικών σχέσεων σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.
Αναμένεται να συζητηθούν θέματα που αφορούν στη διμερή αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τις σχέσεις Ε.Ε. και Ρωσικής Ομοσπονδίας, τις σχέσεις Ρωσικής Ομοσπονδίας και ΝΑΤΟ, καθώς και θέματα αμυντικοτεχνικής συνεργασίας στο πλαίσιο των διακρατικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί πριν τον Οκτώβριο του 2009.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο.
Στο βάθος πρόκειται για μια επίσκεψη από τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό οι μελλοντικές ελληνορωσικές σχέσεις. Στην παρούσα φάση οι σχέσεις αυτές χαρακτηρίζονται από την «στάση αναμονής» που τηρεί η Ρωσία σε ότι αφορά την υλοποίηση των ελληνορωσικών συμφωνιών, είτε σε ότι σχετίζoνται με το θέμα των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, είτε στο θέμα της διακρατικής συμφωνίας των δύο κρατών για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL που επέλεξε να προμηθευτεί το ΓΕΣ το 2007.

Και ο Νταβούτογλου στα Σκόπια
Η συνεργασία μεταξύ FYROM και Τουρκίας, η ενταξιακή τους πορεία στην Ε.Ε, αλλά και τα περιφερειακά ζητήματα θα είναι σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το θέμα των συζητήσεων που θα έχει ο Αχμεντ Νταβούτογλου στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί από χθες στα Σκόπια. Η επίσημη επίσκεψη ξεκίνησε ουσιαστικά από το Μοναστήρι, σημερινά Μπίτολα, όπου έζησε στα μαθητικά του χρόνια ο Ατατούρκ, ενώ εγκαινίασε και το προξενείο της Τουρκίας στην Οχρίδα.




Ο Ερντογάν στην Αθήνα
Για “θεαματικά αποτελέσματα” που θα έχει το ταξίδι του Τούρκου πρωθυπουργού Νταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα -στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου- έκανε λόγο από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Μπαγίς.
Ο Τούρκος υπουργός συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Επικρατείας, Χρήστο Παμπούκη, ενώ προς το τέλος της συνάντησης παρών ήταν και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους ο κ. Μπαγίς εμφανίστηκε εξαιρετικά αισιόδοξος για τα αποτελέσματα που θα έχει το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα.
Επιπλέον ο κ. Μπαγίς είπε ότι στις 30 Μαρτίου θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν των κυρίων Χριστόφια και Ταλάτ στην Κύπρο, προεξοφλώντας ότι “το ανακοινωθέν θα είναι γενναίο και θα έχει τη στήριξη της Άγκυρας και της Αθήνας”.
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι προγραμματισμένες επισκέψεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, αναβλήθηκαν χωρίς καμία επαρκή εξήγηση.

Αλήθεια πίσω από αυτό το πόκερ για σκληρούς παίκτες δεν μπορεί να μην δε συμβαίνει έντονο και πλούσιο διπλωματικό παρασκήνιο. Ελλάδα, Τουρκία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κύπρος, Σκόπια, σημεία πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος σε ένα παιχνίδι προφανώς με καλά κλειδωμένη την ατζέντα του διαλόγου και με χώρες που άλλες έχουν βγει στην επίθεση και άλλες είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: