ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.1.12

Θα κουρέψουν ΕΚΤ και Ταμεία

Κλεισμένη θεωρείται η συμφωνία για το PSI μετο κούρεμα να κινείται μετά 62-68% και το επιτόκιο των νέων ομολόγων στο 4%. Η Ελλάδα έχει έρθει σε συμφωνία με το IIF και άλλους πιστωτές αλλά νέοι υπολογισμοί του ΔΝΤ δείχνουν ότι για να καταστεί βιώσιμο το χρέος θα πρέπει είτε να αυξηθεί το κούρεμα στους ιδιώτες, είτε να συμμετάσχει και η ΕΚΤ και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει πως θα αποδεχθεί κούρεμα των Ταμείων μόνο εάν ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και για την ΕΚΤ.

Το sofokleousin.gr είχε αποκαλύψει στις 22 Δεκεμβρίου το plan B "Θα κουρέψουν και την ΕΚΤ".

Το άρθρο έγραφε:

Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά για την επίτευξη συμφωνίας για το PSI και τις δυο πλευρές να βρίσκονται ακόμη μακριά η επίτευξη συμφωνίας στα επιθυμητά επίπεδα δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανή στο εγγύς μέλλον. Ενώ το πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού ιδιωτικού χρέους φαίνεται να οδεύει σε αποτυχία καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως η ΕΚΤ θα δεχθεί τελικά το "κούρεμα" των ομολόγων που κατέχει και ανέρχονται στα €60 δισ. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι ακόμα και αν η συμμετοχή των ιδιωτών δεν φτάσει στα €100 δισ. το πρόγραμμα θα προχωρήσει.

Και συνέχιζε:

Η απόφαση της Ερωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν είναι ανακοινώσιμη αλλά έχει γνωστοποιηθεί παρασκηνιακά και στην Αθήνα. Η ΕΚΤ θα λειτουργήσει σαν χρυσή εφεδρία ώστε να διασφαλίσει την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και να κλείσει το ελληνικό θέμα.
Κορυφαία στελέχη που παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις υποστηρίζουν ότι αν δε συμμετάσχει η ΕΚΤ τότε είναι πολύ πιθανό το Μάρτιο να σημειωθεί πιστωτικό event και να ενεργοποιηθούν τα CDS.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι κομβικής σημασίας ζήτημα για τις αγορές είναι να μην προωθηθούν οι αλλαγές της Αγκελα Μέρκελ καθώς τότε τίθεται εν αμφιβόλω η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.


Στις 14 Ιανουαρίου το sofokleousin.gr επανέρχεται στο θέμα επισημαίνοντας: "Κούρεμα της ΕΚΤ και ενεργοποίηση CDS"

Πως θα κουρευτεί η ΕΚΤ
Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στην ενεργοποίηση του EFSF ο οποίος θα αγοράσει τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, στην τιμή κτήσης, η οποία είναι στο 70% της ονομαστικής αξίας. Εν συνεχεία τα ομόλογα αυτά, ύψους €60 δισ. θα κουρευτούν κατά 50% επιπλέον, ανεβάζοντας το συνολικό haircut στο 65% και το όφελος για την Ελλάδα στα 40 δισ.
Κομβικό σημείο είναι τα ομόλογα που διαθέτουν τα ελληνικά ταμεία. Το Μαξίμου επιχειρεί να επιτύχει αντίστοιχο καθεστώς κουρέματος με αυτό της ΕΚΤ, ώστε να περιορίσει τις απώλειες για τους ασφαλιστικούς φορείς.
Σε κάθε περίπτωση ακόμα και να υπάρξει συμφωνία για το PSI θα ανοιχτεί βιβλίο προσφορών για δυο εβδομάδες και μετά από την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής προσφορών θα εξεταστεί η συμμετοχή και το ύψους και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Τα ταμεία
Η αποχώρηση πολλών hedge funds από τις συζητήσεις και η πορεία προς την ενεργοποίηση των CDS δείχνουν ότι εν τέλει η ελληνική κυβέρνηση θα αποδεχθεί κούρεμα των ομολόγων που διαθέτουν τα ασφαλιστικά, θέτοντας όρους για την αναχρηματοδότησή τους.
Σύμφωνα με τις νέες μελέτες του ΔΝΤ, που εκπονήθηκαν μετά την αλλαγή ηγεσίας στον Ευρωπαϊκό Τομέα, το χρέος θα πρέπει να μειωθεί συνολικά κατά 160-180 δισ. ώστε να καταστεί βιώσιμο και να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη αύξησή του ως προς το ΑΕΠ που συρρικνώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: